|
Тема |
Re: ЧАЙНА ГЪБА - КОМБУЧА [re: Джeйни] |
|
Автор |
tiger_tulip (Мими) |
|
Публикувано | 29.07.06 19:52 |
|
|
Много хубав и подробен постинг.
Искам само да уточня, че тази гъба всъщност е една от най-нежните, тя доста лесно се разваля, много по-лесно от кефирната например и затова е необходимо да се спазва много стриктна хигиена при отглеждането й. Тази гъба не е за хора, на които "не им се занимава", тя иска повече грижи от кефирната.
Това с доливането на чай не е добре да се прави, освен ако няма специален съд, които да позволява това. Гъбата и чаят трябва да се подменят изцяло всяка седмица, иначе разтворът ще помътнее много бързо.
Когато не върви добре, гъбата не бива да се пие докато не се оправи, защото в такъв момент става не толкова полезна и дори може да бъде вредна.
Водата е жалателно да бъде минерална, в чешмяна не вирее така добре, и водата със захарта трябва да врат 5 мин преди да се сложи чаят.
Не бива да се ползват метални съдове и пробори при приготвянето.
|
| |
|
|
|