Тема
|
Как да оптимизирам сайта си......
|
|
Автор |
QWERTYAS (непознат) |
Публикувано | 21.09.05 14:10 |
|
...така, че да го вкарам в началните страници на търсачките ?
Сам съм си правил сайта, но съм пълен аматьор в уеб дизайна.
Ако можете - помогнете !
|
|
|
на туй му се вика тотално мазало (без да се обиждаш)! а ако има нещо мах вбесяващо (поне мен) е тъпотийте със забрана за десен клик на мишката....ай аман! И енкодинга ти куца, нищо не се чете на една от страниците....
|
|
Тема
|
Re: Как да оптимизирам сайта си......
[re: Volkano v.5]
|
|
Автор |
Noxis (tc) |
Публикувано | 21.09.05 14:52 |
|
Енкодинга наистина го няма никакъв
И този фрейм ... особено гугле май не харесва много-много
frames
Хостинг доставчиците в България
|
|
Тема
|
[re: QWERTYAS]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 21.09.05 15:26 |
|
нали се сещаш, че това е целта и на останалите няколко стотин милиона уебаджии - а първите места в търсачките са само няколко...
за съжаление няма универсална, 100%-ова и работеща стратегия - всичко зависи от съдържанието на сайта и от това колко е посещаван (и други работи де)
Just a genius
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
fiffy () |
Публикувано | 21.09.05 18:55 |
|
Английската версия направо ме разби :)))) Чета си аз неграмотно написан английски текст и си викам 'поредни спонтанен превод", ама като стигнах до
"Thrust the professionals"
направо щях да падна от стола :))))
По-отношение на десния бутон. Значи натискате и задържате десния бутон --> появява се диалог с '!!!', продължавайки да задържате десния бутон, просто натискате Esc (Escape) за да махнете диалога, след което отпускате десния бутон и voila! имате менюто което искахте :))))
Епа, това е моето хоби...
|
|
Тема
|
Re: Оффф....
[re: fiffy]
|
|
Автор |
Sanndo (WebDevPich) |
Публикувано | 21.09.05 20:58 |
|
Аз пък при задържан десен бутон си натискам ОК-я с левия и пак стаа номера
|
|
Тема
|
За първа страница може и да се поозориш
|
|
Автор |
Areнт () |
Публикувано | 21.09.05 22:02 |
|
Ама нищо не пречи да се пробваш. Ама, мене ако питаш, ще трябва да си попреработиш сайта.
Например:
Махаш фреймовете,
Махаш началната страница, която сега няма никакво съдържание, представляващо интерес за търсачките, и я заменяш с една от началните страници на английски или български - коя да е си решаваш ти, в зависимост от това, какви клиенти са ти приоритет.
Вкарваш по страниците колкото се може повече текст, съдържащ ключовите думи, при търсене на които искаш да си по-напред. Ама гледай да е смислен, щото все пак се очаква да го четат и хора
Също така гледай по възможност да имаш повечко страници. Това не винаги е възможно, обаче според повечето мнения Гугъл "харесва" по-големи и по-стари сайтове.
Доколкото е възможно, гледай да се "обзаведш" с линкове водещи към сайта ти от друго тематично свързани сайтове. Това може да е проблематично, когато повечето тематични сайтове са ти конкуренти.
Пробвай в разните му там директории, справочници, портални сайтове и т.н.
Дори и да не ти помогнат за място в търсачките такива линкове биха могли сами по себе си да ти докарат трафик от хора, интересуващи се от твоя продукт.
Не на последно място - ако ще разчиташ сериозно на уебсайта за увеличаване на продажбите - сложи си дебелите нерви и се зареди с търпение. Ще ти трябват
|
|
Тема
|
Re: За първа страница може и да се поозориш
[re: Areнт]
|
|
Автор |
Nebesen1 (stubborn) |
Публикувано | 22.09.05 11:21 |
|
Първо помисли закакво точно ти трябва тази забрана за използването на десния бутон .. ако искаш да си скриеш сорса се откажи отсега.
Тея фреймове ти прецакват работата ... Сайта е претрупан, има ненужни неща. Сега това за времето закакво си го турил там ? Прави ми впечатление сивите полета на някой страници около самия текст, които го ограничават от двете страни ... това закакво е сложено ? Контактите са ти разпиляни по всичките страници ... отгоре до логото телефони, из другите страници мейл адреси и прочие. Инъче идеята за топ офертите е добра. Най-добре вземи един лист и си нарисувай една груба скица на сайта. Това много помага за улесняването, упростяването и разкрасяването на дизайна. Успех
E = mc2
|
|
Тема
|
Re: За първа страница може и да се поозориш
[re: Nebesen1]
|
|
Автор |
sularome (lamer) |
Публикувано | 25.09.05 21:36 |
|
Бахти якото,
на мен в Опера тоя !!! прозорец ми се появява кат натисна ляв бутон а десния ми е разрешен което значи че не мога да стъпя на линка или мога да дам само да ми го отвори в нов прозорец ебати якото ахахах Уби ма
'In this life we cannot do great things. We can only do small things with great love'
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Tiro-Reks (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.05 22:04 |
|
Първото което се вижда е, че трябва да си оправиш енкодинга и да махнеш фреймовете. Тук има малко инфо на български за оптимизация и рекламиране:
http://faq.host.bg/article.php?id=HL789487
|
|
Тема
|
[re: fiffy]
|
|
Автор | Дeceн (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.09.05 18:26 |
|
[ По-отношение на десния бутон. Значи натискате и задържате десния бутон --> появява се диалог с '!!!', продължавайки да задържате десния бутон, просто натискате Esc (Escape) за да махнете диалога, след което отпускате десния бутон и voila! имате менюто което искахте :)))) ]
:) Super cool
|
|
Тема
|
|
|
Автор | xxx (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.10.05 22:54 |
|
това е наистина трудно и времеотнемащо но ето ти линк към един мои саит за правене на саитове които носят доходи от гугъл и това което съм написал там за оптимизирането наистина е резултат от 7години прекарани в правенето на саитове а вече и на ниакои и друг лев.Ако те изкефи можеш да кликнеш тук там ама не се увличаи.не ми е това основната идея.
|
|
Тема
|
[re: xxx]
|
|
Автор |
Flamm () |
Публикувано | 11.10.05 10:36 |
|
Да, бе, резултат от 7 години правене на сайтове...авторски права от 2005г. ... На мене пък оня ден ми цъфнаха налъмите ...
За 7 години не успя ли да научиш, че има търсачка за "duplicate content"?
... и т.н., и т.н. ...
Доста са крали и преди тебе...
|
|
Тема
|
Какъв десен бутон, какви пет лева?
[re: Дeceн]
|
|
Автор |
Caмия Инжинep (Още едно, моля!) |
Публикувано | 11.10.05 13:01 |
|
Какъв десен бутон, какви пет лева? Възможността на скриптовете да прехващат дясното цъкане се отменя веднъж завинаги през настройките.
Tools -Options - Preferences - Advanced - Contents - Java script options
пред "avoid Java script to receive right clicks" - да няма чавка!
А най-добре да няма чавки въобще, тоест, на скрипта нищо изкелеферчено не му се разрешава. И шапка на тояга!
==================================
Патриотизмът е имунната защита на нацията.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Doti (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.05 10:02 |
|
|
|
Тема
|
Re: kak da si napravq sait
[re: xxx]
|
|
Автор | dendi (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.10.06 14:19 |
|
hei az sam denislav ot ruse i iskam da si napravq sait .dosta tarsih v koi sait ima usluga da si napravq sait mo ne namerih navsqkade se spomenava tazi duma .no neznam kak . ako moje6 da mi pomogne6 pls po6i na dendi_gamer@abv.bg
|
|