Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:54 13.10.24 
Градове
   >> Ямбол
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Лоши новини за Ямболнови  
Авторwestminster (Нерегистриран)
Публикувано08.02.11 14:21

1.Тошиба инвестира $37 милиона в 'зелена електроенергия',която излиза много скъпа
2.Земята е купена от селяните евтино,а се продава от ДС мафията на Тошиба скъпо
3. Народът плаща за хитрините на комунистите

Тема Re: Лоши новини за Ямболнови [re: westminster]  
АвторEyвлoru Дuнчeв (Нерегистриран)
Публикувано01.05.11 22:56

Привет Ямбоооолллл, догодина май ще имате магистрала до вас. Дайте някаква снимки, че аз скоро ходих до Сливен при жената ама не направи .

а Мерси

Тема Re: Лоши новини за Ямбол [re: Eyвлoru Дuнчeв]  
Автор tonzosjustice (Red Or Dead)
Публикувано02.05.11 11:02

Снимките са стари, но все пак дават представа.

Тема Re: новини за Ямболнови [re: tonzosjustice]  
Публикувано02.05.11 23:37

Благодарско Тонзос,

Хубаво де, ама пуимерно догодина Септември месец, ще има ли магистрала от София до Бургас или само то София до Ямбол!!!

Да знам аз да си пуавя планове ;-)))

Още веднъж Мерси tonzosjustice

Тема Re: новини за Ямболнови [re: Eyвлoru Дuнчeв]  
Автор tonzosjustice (Red Or Dead)
Публикувано03.05.11 14:32

За нищо, иначе магистралата ще е готова цялата в началото на 2013 г.

Тема Re: новини за Ямболнови [re: tonzosjustice]  
Публикувано03.05.11 21:28

Явно ще е началото на 2013 година...

Още веднъж Мерси

Автор Чo :)Модератор (търси Дипл. раб)
Публикувано04.05.11 19:46

Да се надяваме, че я отворят за пътуване още лятото на 2012

Тема Re: новини за Ямболнови [re: Чo :)]  
Публикувано04.05.11 20:26

Нали знаеш, че хуавите неща става бавно, а още похуавите (да не казвам)
Според мен ще отворят София-Нова загора май месец и така ще се спестява доста време, че иначе преди като се минаваше покрай Стара Газора и с тея ограничения 50-60-50-60, камери, кат... ужас направо си губиш 1 час и това е поне нещо.
Юли някъде ще отворят до Ямбол, а за Нова година ще е готова пълната...урааа

Пак е нещо да ти кажа, моуе да не стане за лятото цялата София - Бургас, ама... ще стане ако ще е поуловин година по-късно.
Важното е че от София до Бургас, ще се спестяува бая време след като няма да се минава покрай Старата.

Публикувано04.05.11 23:40

Убеден съм, че след като стане, дори София през Тракия до Варна ще стигаш по-бързо и удобно (макар и малко повече път като км) отколкото през северна България.

Тема Re: новини за Ямболнови [re: Чo :)]  
Публикувано05.05.11 19:33

Станами интересно от твоето мнение Чо, и реших да поизчисля лекинко

Така, в момента по сметки на бгмапс имаме:

София - Варна (по Хемус)
445 км, около 5 часа и 16 минути

София - Бургас (По Туакия)
403 км, около 4 часа и 36 минути.
Ако сметнем, колко е София-Варна, но през Бургас излиза:
534 км, около 6 часа и 16 минути, тоест 1 час повече сравнение с Хемус, обаче да речем, че Туакия е готоуа и това са приблизително 135 км със средно 40 км отгоре по-висока скорост-междугуатски е 90, а магистралка е с ограничение 130.
Да ама не, щот покрай Стара Газора и още там доста селца и паланки има ограничение 50-60 и т.н за това викам да е с 50 км отгоре

Приемам че средното по този все още немагистрауен маршрут (преди Старата-Карнобат ) се взима с 80 км средно
тоест 135 / 80 = 1 час и 40 мин
А след като имаме магистраулка:

125 ( горе-долу щото ще е по друг път и ще е по-кратичко)
125/130, окоуо 58 мин. айде час. Тоест, все пак по Хемус ще е по-надалавера с 20 мин.

ДАДЕ, обаче тея сметки са мноооого така на око, Тонзос, Чо, понеже Вие ми отговаряте тука, я ударете едро рамо, дали, къде и с мноуо ли бъркам.

Автор djondoy (член)
Публикувано05.05.11 21:10

Eyвлoru Дuнчeв - да но забравяш ,че ще се строи магаистрала Черно Море която ще има връзка преди Бургас за Варна , и по-този начин се обезмсиля изцяло Хемус , ако пътуваш от София за Варна през Черно Море разстоянието е с около 70км. повече , измерено във време през Тракия и Черно Море ще се пътува с 20-30 минути повече спрямо Хемус , т.е. ще се дадат 2млрд.лв за да се спестят 30 минути до Варна , и според мен Хемус е изключително безсмилсена - ако погледнем от друга гледна точка натовареността на Хемус е в пъти по-малка от Струма и Тракия , икономически Хемус е абсолютно не обоснова, Хемус ще се прави за да се извлекат политически дивиденти т.е. да се спечели благоволението на хората от севера , нищо ,че се дават пари на вятъра ! Нямам нищо против северна България но да с еправят смислени проекти - примерно скоростен път РУсе-Плевен и Русе-Търново, а не 2млрд. на вятъра !

Публикувано06.05.11 00:29

Преди да ходя някъде за сметки "на грубо" ползвам

, после избирам "Изтеглете упътвания".

(Направите тест с междуселищни маршрути, които сте минавали на практика и преценете сами и споделете мнението си, дали може да ги приемем за приблизителни.
За себе си съм установил, че ориентировъчно добре изчислява времето съобразявайки се с разрешените и достижими скорости за всяка отсечка от зададения маршрут.
Примерно:
- по Тракия от "точка до точка" смята със средна скорост 115 км/ч.
- София - Ямбол - 3 часа 40 минути - 317 км )

За сметките пиша в полетата:
"София" и "Варна"
За най-бърз път в момента го смята през Севлиево: 5 часа 51 минути - 442 км
(Можете да "хванете" с мишката някъде "маршрута" и да сложите/преместите "междинна точка".)
Разликата през Плевен: 6 часа 19 минути - 462 км

Още по грубо:
Бургас - Варна: 1 час 53 минути - 117 км

СЛЕД завършване на Тракия София - Бургас ще е 360км (смятам със скорост 115 км/ч) - 3 часа и 8 минути

Събирайки последните две: София - Тракия - Варна: ~5 часа

---

След като стане и АМ Черно море: София - Тртакия - Черно Море - Варна: ~460 км - ~4 часа при средна скорост на магистралите 115 км/ч

---

Ей такива са моите груби сметки

Тема Re: новини за Ямболнови [re: djondoy]  
Публикувано06.05.11 01:56

djondoy аз тези сметки си ги правя, за след примерно 15-тина месеца. Тая магистрала Варна-Бургас не знам кога ще стане... Иначе, тя трябва да е част от магистраулата описваща цялото Черно море.

Колкото до Хемус, ами не е безмислена ..до някъде Четох че има коли, ама намалявали драстично след като се мине Ловеч някъде... тоест наистина не е натоварена. Но и Бургас-Варна пък е натоварена, през примерно 5 месеца от годината. Нямам тоучни данни пред себе си, а по памет пиша.

Споуед мен трябва да има до Търново..., както и между някои градове в Северо-източната част, че и там туафика е голям, тоест да не са само скоростни пътища, щото при тях май е пак 90 ограничението...

Прав си иначе, че трябва да Струма да се направи, че и там си е..., но за там не знам кога има идея да се почва. Знам само, че Туакия трябва да стане горе-долу до края на 2012 примерно.

аааа Чо, в момента не ми е до твоя пост, утре на свежа глава, ще видя и ще ти отговоря

Тема Re: новини за Ямболнови [re: djondoy]  
Авторямбoлuя (Нерегистриран)
Публикувано06.05.11 20:04

Ти си абсолютен тапьнар djondoy и както винаги с тапънарските си мнения се излагаш тотално.Как ще е необоснована Хемус,малоумнико. Oсновния стокооборот за Румъния ДУНАВ МОСТ,Русия ,Украйна и т.н. минава от там.Понеже си свикнал да папкаш на готово подарък фастъчки,от рязаните манафи по турско,дето като ти видят охраненото комунистическо ,общинарско дупе пред сергиите на капълъто им текват лигите и им стват некои работи,а на теб си ти харесва,гъдела на анодалските мустачки по интимните ти части,за тва не виждаш друга переспектива освен Тракия и Турско.Спри да се изказваш некомпетенто смотаняко комунистически с рабфаг-образование.

Тема Re: новини за Ямболнови [re: ямбoлuя]  
Публикувано06.05.11 23:07

Ямболия... по -полеука пич.

Чо убави сметка, ама аз приемерно слагам 140... с 10-тина отгоре от офиц ;-)

Иначе според твоите сметки:

Още по грубо:
Бургас - Варна: 1 час 53 минути - 117 км

СЛЕД завършване на Тракия София - Бургас ще е 360км (смятам със скорост 115 км/ч) - 3 часа и 8 минути

Събирайки последните две: София - Тракия - Варна: ~5 часа

E даде ама аз и в момента си го взимам по Хемус до Варна за 5 часа, не знам кога ще я почнат и Хемус и дали ще има развитие първо по Хемус или по Черно море... ама е хубаво да я направят до Търново... колко му е

Обаче мноу ме кефи това:

СЛЕД завършване на Тракия София - Бургас ще е 360км (смятам със скорост 115 км/ч) - 3 часа и 8 минути , а може и даже за леко по-бързинко

Важното е Магистуали да се правят и то повече!!!

Някой ако знае кога ще се почва Черно Море или Хемус да свирка в темата...
Полезно ще е

Публикувано06.05.11 23:39

Сдес малинкийй проблем Гена,никой от вас не прави сметка за пътуването при зимни условия през петолъчката ,така наречената магистрала е непригодна ,защото мястото е кофти има адски завихряния и навявания и доста често е затворено и за вериги,като тая година и то при никакъв сняг.Между Варна и БУРГАС си е направо почти невъзможно при сняг през поморийския проход.Та откъде евентуално ще минава черно море проекта?

Тема Re: новини за Ямболнови [re: ямбoлuя]  
Публикувано07.05.11 12:07

Естествено, че през зимни условия човек трябва да има мауко акъл все пак да не се юрка с 140, нямам идея честно как ще минава магистуалката покрай петолъчката, ама няма да е като сегашното положение със сигурност
Между Варна и Бургас има едни възвишения, ама те не са много и не са блиузко до пътя. Все пак аз съм виждал по Хемус, малко след Шумен от едната страна бяха сложили специални... абе акато стенички, едни панели, които да спират снега да не заутрупа пътя, че там има и ветрец
А извинявай, ама коулко месеца през годината има сняг в Бургас примерно???
Та те нямат фирма, която да им чисти снеуга през зимата щото не е рентабилно. Сега като няма магистуала да не е по-хубаво???

Нека има магистуали, то е доказано, че има по-малко прозишествия отколкото по обикновенните пътища.

Пак да попитам, ако някой има инфоу за строежа на Хемус и Черно море(кога ще се започва и колко точно ще е ) да свирка

АвторBepaxuмcku xyop (Нерегистриран)
Публикувано08.05.11 18:24

Еулоги, миришеш отдалеч на бедност, обезлюдяване, мърша и хлор.

Тема Re: новини за Ямболнови [re: Bepaxuмcku xyop]  
Публикувано08.05.11 21:59

Ако имаш впред честите обгазявания в Стара Загора- моят роден край, да сигурно понамирисвам ;-)))

Публикувано09.05.11 00:15

Вие стев състояние на диагноза ве................

Авторpyceнcku nялak (Нерегистриран)
Публикувано09.05.11 04:34

Намирисваш на хлор, Еугенчууу, нещо пак си във фаза и си тръгнал да обикаляш по форумите, ама те разбирам последния ти напън на градчетото ти след фалита на моловете

Тема Re: новини за Ямболнови [re: pyceнcku nялak]  
Публикувано09.05.11 16:35

"Русенски" пак ли от нощна пишеш, да не би да ти баннага Ип някъде

Няма да говориш за Моуловете в старата, все още няма да фалиурат.

И пруестани да спаумиш, аз си питах за магитуалките...

АвторPyceнcku naляk (Нерегистриран)
Публикувано09.05.11 18:31

Просто ставам рано, защото имам работа, не съм летняй като тебе!
Зарата моловете си фърчат дет се вика, ама в руситу не могат да съберат по 2-3 магазина.

Тема Re: новини за Ямболнови [re: Pyceнcku naляk]  
Публикувано14.05.11 22:59

Просто ставаш рано да ходиш на полето, може би хахахаха
Аз работя, когато си искам, Ако щеш вярвай, ама в Русе има повече МОлове

И спри да спамиш, темата е за съвсем друго !!!

Авторxyopчo (Нерегистриран)
Публикувано04.06.11 18:30

Хаха имало повече какво в бедното Русе?
Да видим какво има в Стара Загора:
http://www.parkmall-sz.com/shops.php
Ето ти го и русенския търговски център ("мол"), който стана за посмещише на държавата:
http://www.btv.bg/story/1054707065-Posetiteli_na_nov_targovski_tsentar_zavariha_prazni_magazini.html
Хаха даже няма уеб страница, камо ли списък с магазините, но защо му е да има, само да стане още повече за смях ли?

Да не говорим и за 2-я старозагорски мол Галерия, него с какво в Русе да го сравним?

А универсалния в Стара Загора с какво да го сравним в Русе?

Изобщо търговията по вашия край е на толкова плачевно ниво, че колкото повече се мъчиш да послъгваш, толкова по-смешен и жалък ставаш като се мъчиш със сетни сили да опонираш на действителността, която е плачевна за градчето ти.

Тема Re: новини за Ямболнови [re: xyopчo]  
Автор djondoy (член)
Публикувано05.06.11 19:35

xyopчo : айде да си избиваш детските кпмплексите другаде ??? Не е ли крайно време само регистрирани да пишат във форум Ямбол ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.