|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Проблем в службата
|
|
Автор | Eva (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.02.09 18:26 |
|
По редица причини реших да променя начина си на живот-преместих се в нов град, започнах работа.Започнах да излизам с колеги, сближихме се.Аз имах проблеми с бившия си, те също нямаха перфектен любовен живот и може би това беше причина да се задълбочат отношенията ни.Но си останаха на ниво разговори и шегички ако се съберем какво ще стане.Всичко беше много готино, но се появи нова колежка.Тя постави въпроса на колегата, че отстрани отношенията ни изглеждали повече от приятелски.Признах му, че ме дразни този й коментар.Тя започна да излиза с нас,но виждах че ме следи и гледа да ме злепостави.Постъпих глупаво, като се подадох на манипулациите й. Отдръпнах се и сега колегата се държи резервирано с мен.Опитах се да поговоря с него,но нищо не постигнах.Попитах го за какво ми се сърди и се държи така, но просто ми заяви че няма нищо, едва ли не си въобразявам. И аз имам гордост и ми писна да се влача и да анализирам всяка негова дума. Наясно съм, че той я харесва.Излизали са с нейни приятелки, а приятелите му са останали очаровани-готини мацки, който си търсят гаджета-портфейли. Винаги е искал да го запозная с мойте приятелки,но в този град те са малко на брой, семейни и доста ангажирани.А той си мисли, че ме е срам от него. Направо ще се побъркам.Вече не ми се ходи на работа, като зная как ще ме гледа и дразни с поредните си гадни шеги за бившия ми, за това че от всичко разбирам и с всичко мога да се справя.А преди беше забавен ....Ох, не зная как да се държа вече.Мразя строго-деловия стил на работа, но явно така трябва да бъде.Ще се радвам да споделите мнение
| |
Тема
|
Re: Проблем в службата
[re: Eva]
|
|
Автор |
Vulpes (непознат) |
Публикувано | 24.02.09 13:45 |
|
За съжаление и аз съм попадала в подобни ситуации не веднъж. Приятелските отношения с колегите са сложно нещо. Започваш да общуваш с някой, който няма много социални контакти с другите точно както и ти, и нещата изглеждат "приятелски". Докато не му обърне внимание някой друг колега. И ако другият е "по-high" (както казваш - готини мацки, например), той просто прескача в другото "общество" и започва да им подражава, като се държи с теб като с looser. В такъв момент не правя драма, а съм благодарна, че ми се е изяснило, че този човек просто временно е запълвал социалната си дупка с мен. И продължавам да бъда такава, каквато съм, и да се чувствам добре, макар да съм различна от тях. Освен това отдавна съм приела, че на работа сме, за да работим, а не да се харесваме. И ако срещна някой, който да ми бъде приятел заради мен, а не просто за да има с кого да запълва времето, го приемам като рядък ценен подарък.
| |
Тема
|
|
|
Автор | ot opit (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.02.09 09:31 |
|
мъжете имаме лаф и тои е -там кадето си вадиш хляба другото не се вади.но не че не може де.....
| |
|
Оооо, това ми се е случвало поне 2 пъти вече!
Знам как се чувствате. Гадно е.
Но на мен ми се случваше в гимназията.
В 7, 8 и 9 клас.
| |
Тема
|
[re: ot opit]
|
|
Автор |
Sapiens (той, същият...) |
Публикувано | 28.02.09 16:32 |
|
Абе, той, лафът е малко по-дълъг -
И продължава:"... а ако го извадиш, поне не го размахвай. И не го мери с този на началника си, че неговият винаги ще излезе по-голям...
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kvazimodka (новак) |
Публикувано | 03.03.09 12:33 |
|
Е, неприятно е, но все пак имаш вече "обеца на ухото" - разбрала си, че не трябва да се доверяваш прекалено на някого, който се е представял за "самотен". Най-лошото е, че си споделила проблемите си и това л...но има наглостта да се подиграва с теб на тази тема. За съжаление ние, жените, когато се чувстваме самотни, се предоверяваме и после страдаме от добрината си. Намери начин да приемаш подигравките му с насмешка и нещо от сорта "ама ти ми се върза, няма такова нещо", "излъгах те, а ти се хвана като шаран" и нещо подобно... Покажи му, че не ти пука за него, че колежката ти може да си го "има", колкото си иска, защото той не представлява и не е представлявал нищо за теб. Просто го игнорирай. Разбира се, би могла да слезеш на неговото ниво и да разпространиш негови тайни, но това е тъпо. Горе главата, има и свестни хора! Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор | мeмa (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.03.09 16:52 |
|
Абе я си живей живота и не обръщай внимание на глупости.Открий нещо извън работата, което да ти харесва, хоби , нещо друго и така ще откриеш някаква друга интересна страна от себе си.Тогава няма да разбереш как ще се появят и хората, от които имаш нужда и са напълно различни от разни дребосъци в службата. Службата е място за работа.Животът е навън.
| |
Тема
|
[re: мeмa]
|
|
Автор | eVa (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.09 20:53 |
|
Привет и от мен.Бях за кратко извън БГ.Благодаря за коментарите Ви.
Нещата в службата не са се променили много-много.Въпреки, че въпросния колега започна да осъзнава какво представлява новата колежка.Започнаха да го дразнят коментарите й за колата му, за заплатата му и т.н.И познайте на чие рамо реши да изплаче болката си.Но дадох да се разбере, че не съм кошче за душевните му отпадъци.Въпреки, че да си призная малко ме боли, че точно такъв добър човек трябва да страда и да се вълнува от подобни преходни неща.Има къде къде по важни неща в този живот.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
maytag (член) |
Публикувано | 31.03.09 08:53 |
|
Не трябва да се притесняваш от сегашното му държание,нормално е за повечето мъже.
След като не е имал "късмета" стеб ,се е загледал наоколо какво има..Ето Я-тя,новата-дай да се пробвам..че нещо старата ми колежка не става.
От такива по-далеч
| |
Тема
|
Re: Проблем в службата 2
|
|
Автор | eVa (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.11.10 13:09 |
|
Здравейте.Никога не съм мислела, че ще се стигне до подобни интриги на работното място. Това е продължение на историята ми... Мина 1 год., доста трудна бих казала,и не само заради финансовата криза. Но фирмата оцеля,аз също. Спазвах правилото за колегиално отношение. Но колегата беше решил друго- преминахме на фаза "приятели", според него де, аз не бих го допуснала близо до мен след това, което се случи. Започна отново да ми прави комплименти, не се притесняваше пред колегите от нашия екип да ми отправя покани за по кафе и още нещо. Измъквах се доста хитро и той все по-често ставаше за смях. Навреме се усети и започна да ми "сваля звезди" само когато сме насаме. Не исках да го правя на глупак, обясних му че нямам чувства към него и не искам интимна връзка с него. При което той доста се ядоса, каза че това не би навредило на никого, че би било удобно и за двама ни.Че можел да ми бъде солидна опора в службата и така....Отказах.
След множество спорове след това, които успявах да туширам още в зародиш и да не допусна да се отразят на работата ми последва това днес...Решил е, че иска един от мойте клиенти.. можел да се справи по-добре....Добре, че си сдържах нервите...Как може да е толкова тесногръд не зная...Но той просто няма друг довод които да изтъкне...Занимавал се е с тази фирма, докато аз бях в отпуск...Знае, че са точни и коректни и приемат наглед странни предложения....Но чашата преля...Бясна съм.....Оповести на всички колеги...Дори на шефа на другия екип...Отказах да му позволя да се меси в работата ми...Решил е моят шеф като се върне от командировка вдругиден да го запознае с желанието си.....Не мисля да отстъпвам..но малко ме е страх.Ще се подготвя, но ако може да помогнете с някоя идея....Не искам да стига до фирмата, но ако се наложи и тях ще попитаме, но ми се струва глупаво...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|