Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:36 19.05.22 
Компютри и Интернет
   >> XML
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Проблем с кирилицатанови [re: Qn Bibiqn]  
Автор Perin (binary)
Публикувано01.10.02 18:52



Nikoga ne sam probval kiriliza. S UTF-16 ne stava li? To nali e unicode i uj vsichki simvoli triabva da poddarja ...

НЕ МЕ ЕБЕ КАК Е ВУТЕ, АЗ ГЛЕДАМ ДА СЪМ ДОБРЕ


Тема meje da stane taka ...нови [re: Perin]  
АвторJAD (Нерегистриран)
Публикувано02.10.02 00:51



Az vidqh, che veche Qn Bibiqn e nameril reshenie na vaprosa, no poneje i az se tiuhkah navremeto po sashtiq problem, reshih da se vkliucha s moeto reshenie:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function getSearchAsArray() {
var results = new Array()
var input = unescape(location.search.substring(1))
if (input) {
var srchArray = input.split("&")
var tempArray = new Array()
for (i = 0; i < srchArray.length; i++) {
tempArray = srchArray.split("=")
results[tempArray[0]] = tempArray[1]
}
}
return results
}
var srchData = getSearchAsArray()
document.alert(' srchData["numdays"] + srchData["date"] ');
</SCRIPT>

Gorniq skript shte izpishe v alert stoinostite na parametrite "numdays" i "date" ot saotvetniq URL. S tqh mojesh da pravish kakvoto si pojelaesh.

V obshtiq sluchai tova otgovarq na vaprosa kak s JavaScript da prochetesh stoinostite na parametrite ot saotvetniq URL.



Тема Re: meje da stane taka ...нови [re: JAD]  
АвторQn Bibiqn (Нерегистриран)
Публикувано02.10.02 11:29



Naistina problema e golqm s kirilicata. Ako ne moga da napravq vsi4ko na kirilica 6te trqbva da se otkaza da pravq konkretnata stranica na XML/XSL a na ne6to drugo, koeto e dale4 po nepriqtno. Bih se radval ako nqkoi mi ostavi sorsa na edni XML i edin XSL fail koito sa na kirilica. S encoding="UTF-8" ne stava i to ne znam za6to. Ako e samo xml nqma nikakyv problem. No kato dobavq i xsl ve4e nestava. A 6to se otnasq do skripta blagodarq na JAD. 6te go probvam da go priloza tozi na4in v XML vypreki mi trqbva6e ne6to malko po razli4no.



Тема Re: meje da stane taka ...нови [re: Qn Bibiqn]  
Автор Perin (binary)
Публикувано02.10.02 19:04



Abe ia vij tva -

- nachi tam davat primer s kitaiska azbuka no tva e sashtia problem. Ima daje link kam fail s kitaisko vatre - . V UTF-8 raznite specialni characteri triabva da se zadavat chrez nekvi kombinacii .... Probvai da vavedesh XML-a s nekav tool kato XML Spy koito da ti go encodne ....

НЕ МЕ ЕБЕ КАК Е ВУТЕ, АЗ ГЛЕДАМ ДА СЪМ ДОБРЕ

Тема probvai s drug encodingнови [re: Qn Bibiqn]  
АвторJAD (Нерегистриран)
Публикувано02.10.02 19:43



Pri men se poluchi s encoding="Cp1251", tova e Microsoftski encoding za kirilica, koito se poddarja ot Java.

Obache na men ne mi stana qsno, kade tochno e problema s kirilicata: na busness logic nivo ili na presentation nivo.



Тема Re: Търсачка на XMLнови [re: Qn Bibiqn]  
Автор AquilaX (познат)
Публикувано04.10.02 11:39



Разгледай jedicrew.hit.bg не е това което искаш да правиш но може да ти свърши някаква работа.

AquilaX

____________
умният знае кога да говори, мъдрият знае кога да мълчи


Тема Re: Търсачка на XMLнови [re: AquilaX]  
АвторQn Bibiqn (Нерегистриран)
Публикувано10.10.02 01:19



Moze i da se izloza no vyob6te ne zagrqh za kakvo e va6ata stranica.



Тема Re: Търсачка на XMLнови [re: Qn Bibiqn]  
Автор AquilaX (познат)
Публикувано10.10.02 16:31



Страницата е за статистика на нашата Seti@Home група. Информацията се получава от една страница с RegExp и се записва в XML-и. После всички XML-и се обработва обработва на клиента с JavaScript.
Давам ти пример за обработка при клиента с XSL.

AquilaX

____________
умният знае кога да говори, мъдрият знае кога да мълчи


Тема Re: Търсачка на XMLнови [re: AquilaX]  
АвторQn Bibiqn (Нерегистриран)
Публикувано11.10.02 00:51



Aha. Mislq, 4e te razbrah.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2022 Dir.bg Всички права запазени.