Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:54 16.07.25 
Футбол
   >> Световни, европейски първенства
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема * Квотите за Световното първенство по футбол *нови  
Автор Diavolo (невино дяволче)
Публикувано21.06.06 21:14

Хмм май такава тема не е правена... Любопитно ми е какво мислите по въпроса, съгласни ли сте със сегашната политика на ФИФА и разпределението на квотите за финалите на Световните първенства по футбол. И ако не сте съгласни как вие (колкото и да не зависи от нас) бихте разпределили местата по континенти. Надявам се да се получи една широка и интересна дискусия...

Към днешна дата с 32 отбора участници имаме:

От зона Европа -> 14 квоти

От зона Южна Америка -> 4+1 (първите четири в класирането, а петия играе бараж с победителя от зона Океания)

От зона КОНКАКАФ (северна америка и карибския басейн) -> 3+1 (първите три в класирането, а четвъртия играе бараж с отбор от Азия)

От зона Африка -> 5 отбора

От зона Азия -> 4+1

От зона Океания -> 0+1 Там може и да няма представител, защото победителя в квалификационната кампания играе бараж с петия от Южна америка, а там се играе най-добрия футбол след Европа.
Това е към днешна дата и е видно, че резултатите не са добри, всъщност направо плачевни... Ясно ми е, че Сеп Блатер се мазни много на Азия и Африка и от там печели решаващи гласове за своите победи на конгрестите, но ние феновете на футбола също имаме право на мнение...
И така..

Ето ви една голяма несправедливост (дискриминацията спрямо Австралия/Нова Зеландия), защото въпреки, че отборите в тази зона са най-малко и футбола е най-слабо развит и популярен все пак не е справедливо... Според мен след като се казва световно първенство по футбол, то би трябвало на този най-голям и значим футболен форум да има представители от всички кътчета на планетата (както е на олимпиадите).

Ето и моето разпределение (пак с 32 отбора)

Европа -> 17 отбора
Смятам, че отборите от Европа (колкото и някои от Африка и особено Азия да роптаят срещу това, че видите ли старият континент е привилегирован) са малко. Правете си сметката сами за себе си. На това първенство ги няма България, Румъния, Дания, Турция, Гърция, Белгия, Шотландия, Русия, Норвегия и Ейре. Отбори които според мен биха придали далеч по интересен и колоритен вид на първенството отколкото откровени туристи като Сауд. Арбия, ОАЕ, Того, Шри Ланка, Салвадор и т.н.
А особено за Дания (един от най-добрите отбори в Европа към днешна дата), Ейре (също много силен отбор с велика публика, представете си 60 000 ирландци в Германия) и Турция (ами щеше да играе пред родна публика, с една дума ще има атмосфера и зрелище, а и турците играят много техничен футбол) загубата е огромна...
И в заключение футбола в Европа е най-добре развит, полагат се най-много грижи, пръскат се най-големите разходи, радва се най-голяма популярност (е, може би след Южна Америка, а може би не...), така че би трябвало да има най-много представители на финалите. Това е истината за мен!

Южна Америка -> 5 отбора
Континентът където футбола е религия и начин на живот. Защо обаче само 5 квоти? Ами защото едва ли ще открия топлата вода ако кажа, че футбола там е само Бразилия и Аржентина... Кога за последно някой друг отбор направи нещо сериозно на световно първенство? Говоря за нещо повече от 1/8 финал... И все пак махам баражната квота и ги фиксирам твърдо на 5 отбора. Един отбор като Уругвай можеше да поднесе нещо интересно на това първенство.

Африка -> 4 отбора
Там футбола се радва на голяма почит, развива се непрекъснато, но и все още няма нищо системно и константно. Извинявайте, но не може Африка да участва с 5 отбора (от които три пълен пълнеж), а сила като Южна Америка с 4... Даже и 4 отбора са им много, може и да ги намаля на три... Но айде от мен да мине. И все пак заради традициите и особения колорит на тамошните отбори им намалявам квотата само с една бройка.

Азия -> 3 отбора
Много по-добра база отколкото в Африка, повече пари, но и там нулев ефект. Футбол има само в Реп. Корея и Япония, останалите тъпчат на едно място... Мисля, че 3 отбора са повече от достатъчно.
P.S. Може и Африка и Азия да се направят на 3+1 т.е. по 3 отбора със сигурност, а другите играят бараж. Така в зависимост от този бараж ще се реши кой континент от двата ще има един представител повече.

Конкакаф -> 2 отбора
Мексико е единия, а другия най-вероятно САЩ. Коста Рика и Тринидад и Тобаго са ми много симпатични, но за мен това са откровени туристи които с нищо не правят едно такова голямо първенство по-интересно... Ако да речем Коста Рика или Тобейго имат силно поколение, то те ще имат своят шанс да се класират, а ако не могат да се справят с мексиканци и американци то за къде са тръгнали...

Океания -> 1 отбор

И в заключение съм против баражния модел межди отбори от различни континенти. Или по-малко слабия от най-слабите... Това първо е един вид догма и обида, а пък от друга страна един футбол се играе в карибска америка (примерно) друг в Азия... И някак си е много жестоко да изиграеш толкова много квалификации и баражи и накрая да загубиш след злощастна загуба в 90 минута или пък след изпълнение на дузпи. Е, за букитата може и да е добре, за неутралните фенове също, но според мен излишно се усложняват нещата...

Айде все пак и един бърз вариант с баражи, който обаче според мен е много по-справедлив и равнопоставен в сравнение със сегашният модел:

Европа -> 16+1
Южна Америка -> 4+1
Океания -> 0+1
Африка -> 4+1
Азия -> 3+1
КОНКАКАФ -> 2+1

баражите:
европа - южна америка (култ, шоу, атмосфера)
конкакаф - океания (по този начин шансът на Австралия е къде, къде по-голям...)
африка - азия (мрънкачите се самоизбиват, пак шоу)

Това е от мен, вие сте

Редактирано от Diavolo на 21.06.06 21:18.

Тема Излагаш се...нови [re: Diavolo]  
Автор (((((x)^x)^x)^x)^x) (минаващ)
Публикувано21.06.06 21:36

Първо, Австралия вече са в зона Азия. Т.е. Зона Азия става още по-силна и не трябва да им се намаляват местата.
Второ, защо само две места за Конкакааф? На миналото световно САЩ и Мексико се представиха доста добре, а и Коста рИка щяха да се класират за 1/8 финал ако не бяха попаднали в групата на Шампионите и третите.
Трето, Полша и Сърбия не бяха ли туристи. С какво Ейре, Норвегия, Румъния .... са по-добри от тях.
Четвърто, базираш своите данни и заключения от текущия турнир, който се намира в Европа. Не мислиш ли, че Европейските отбори ще се представят по-добре в Европа??? Дааааа. Защото преди 4 години не видях много блестящо представяне на Евроотборите. 6 от 15 отбора отпаднаха в групите. Затова намалиха квотата от 15 на 14 като дадоха по половин места на Конкакаф и Азия, защото и двете федерации се представиха блестящо (за квотите, които притежаваха).
Мислиш ли, че Евроотборите ще доминират през 2010, в Африка? Не, ще има излагации като В Корея. Ми като няма достатъчно фенски съпорт... Още повече, че ще е през тамошната "зима".

Тема Re: Излагаш се...нови [re: (((((x)^x)^x)^x)^x)]  
Автор the_fly ()
Публикувано21.06.06 21:54

В отговор на:

Дааааа. Защото преди 4 години не видях много блестящо представяне на Евроотборите.

Един европейски отбор игра финал, друг завърши трети.
Блестящото представяне на северноамериканските отбори се изразяваше в какво-в четвъртфинал
Блестящото представяне на азиатските отбори се изразяваше в какво-в едно четвърто място, зад два европейски отбора.

Значи когато европейските отбори са слаби, са по-добри от силните азиатски/северноамерикански отбори.
На това световно северноамериканските отбори са изиграли до момента 11 мача и имат една победа-на Мексико над Иран
Азиатските са изиграли 9 мача и имат една победа- на Южна корея над Того

Според мен трябва северно и южноамериканските федерации дас е обединят и да си разпределят 6 квоти, това е. В момента САЩ и Мексико имат практически гарантирано класиране за всяко първенство.

Азия(с вкл Австралия) и Африка също може да се обединят и да имат 9 квоти например.
Европа- 15 квоти
Домакинът-една квота
И една последна квота да се разиграва на бараж между представители на Океания/Америка/Европа/Африка+Азия- тоест 4 отбора да играят за нея, полуфинали и финал, нещо такова, на неутрален терен в бъдещата страна домакин, че да се тестват стадионите и организацията. Според мен това е перфектното решение

You ain't a pimp and you ain't a hustler

Тема Re: Излагаш се...нови [re: (((((x)^x)^x)^x)^x)]  
Публикувано21.06.06 22:24

да, вярно, че тъпаците от ФИФА ги пратиха там от 2010 г.

Ми то какво тогава остава от зона Океания, нищо... :О

За останалите неща:
Сърбите се класираха ама отбори като Дания и Ейре не успяха, а те съм сигурен, че щяха да оставят следа. Но именно квотите не достигат и за това много често някой силен европейски отбор пропуска първенството. За сметка на Бахрейн и т.н.
И айде да не сравняваме кой какво направил и докъде стигнал, щото сърбите сега може и да са за смях, ама България, Турция и Хърватска взеха медали последните форуми, а Корея го добутаха съдиите на миналото, преди това какво са направили от Азия? африканците съм им дал 4 квоти и повече не им трябва, предостатъчно е. Южна Америка какво? Нищо освен грандовете.
Моето мнение е такова от 10 г. насам, но не е дискутирано досега, това че става сега е по-скоро съвпадение и не изхожда от факта, че първенството е в Европа, ни най-малко. А това какво ще стане след 4 г. е рано да се говори. Знам само, че в ЮАР няма да има и грам от атмосферата която цари тук в сърцето на Европа.

Тема Re: * Квотите за Световното първенство по футбол *нови [re: Diavolo]  
Автор vogelfrei (оргиинален)
Публикувано21.06.06 22:55

абе всичко ок, ама не знам как ще се осъществи нещо такова, квотите са разпределени по такъв начин, че почти няма начин да се променят нещата - примерно в Африка след пресявката си излизат точно пет групи и това няма как да бъде променено, Европа също трудно може да се получи, изобщо нещата са мислени така, че да се стимулира глобализацията...

иначе от твоя вариант трябва океания да играе бараж с още един азиатски (там прогресът е най-голям и затова), а едната европейска квота да се замени с домакинската, иначе съм съгласен

!VIVA LA MUERTE!

Тема Re: Излагаш се...нови [re: the_fly]  
Публикувано21.06.06 22:56

Идеята ти е интересна, но едва ли някога ще се стигне до там и такива обединения... Макар и практично решението ти едва ли някога ще стане по ред причини... Но като цяло квотите които даваш се доближават на 80, 90% с моите.

Абе по-скоро трябва да е увеличи бройката на Европа и америките и да се намали малко от африка и азия, докато последните не докажат, че заслужават да имат толкова отбори.

PS. Дълъг ник, виж сега това че озитата ще отидат в Азия не значи, че бройката им трябва да се запази или увеличи. 3 е предостатъчно. Но има и друг вариант 3+1 и съм го отразил. Като изключим Корея/Япония 2002 г. не виждам с какво азиатските отбори са заслужили квотите си, а там кучеядците трябваше да отпаднат на 1/8 финала, но това е друга тема.
А то пък озитата имат страшни традиции и присъствие, нали?

Според моята система се увеличава с малко бройката от Европа и Южна Америка, а се взима малко от останалите. Но това според мен ще изостри още повече борбата там, ще се повиши и подготовката, а от там и качеството, което ще доведе до по-добри резултати.

Тема Re: * Квотите за Световното първенство по футбол *нови [re: Diavolo]  
АвторБM (Нерегистриран)
Публикувано21.06.06 22:57

Ю. Америка - 4 твърди - религия не религия ама извинявай те са 10 отбора от тая зона от къф зор ще им даваш 50% ???
Африка - 6 - увеличаване защото страните са много а отборите са силни. Та на това световно липсват Камерун и Нигерия
Азия - 4 + 1 бараж с Океания 0 +1
С. Америка 3 твърдо
останалото за Европа

нещо такова го виждам

Тема Re: * Квотите за Световното първенство по футбол *нови [re: БM]  
Публикувано21.06.06 23:01

хмм, е ти пък даваш повече на африката, а от европа пак ще са 14

Значи моята основна цел е да се увеличи бройката на нашият континент, защото тук са най-добрите отбори, а и при толкова много отбори неминуемо ще има трагично представили се, но ще им и такива, които са силни а ги няма за сметка на Того и Сауд. Арабия.
БМ, всичко е ок ама футбола в Африка е в криза и е така вече 8 години и не върви към оправяне според мен...

Тема Re: Излагаш се...нови [re: the_fly]  
Публикувано21.06.06 23:01

Много естествено, че един Европейски отбор беше на финал, а друг 3-ти. Случайно това да е заради факта, че имаше ПЕТНАДЕСЕТ отбора от Европа от 32. Не. Нима?
Представянето на Азиатските отбори е блестящо поради факта че бяха само 4. 2 от 4 минаха групите. Конкакаф, 2 от 3, като третия отпадна в най-силната група.
Европа, 9 от 15. Сам си вади изводите (ако можеш).

"На това световно северноамериканските отбори са изиграли до момента 11 мача и имат една победа-на Мексико над Иран
Азиатските са изиграли 9 мача и имат една победа- на Южна корея над Того "

С това съм съгласен. Всъщност не, АВСТРАЛИЯ ПРЕДСТАВЯТ АЗИЯ. Все пак първенството е в Европа.

"Според мен трябва северно и южноамериканските федерации дас е обединят и да си разпределят 6 квоти, това е. В момента САЩ и Мексико имат практически гарантирано класиране за всяко първенство. "

Е тук съм 200% съгласен. Да им се дадат обаче 8+1 квоти, защото тогава тази конфедерация ще стане доста, доста силна.

Азия с Африка не може да се обединят. Че Ангола, Того... едвам имат пари за да пътуват и да играят извън държавите си, как да пътуват до да речем, Корея?

Тема Re: Излагаш се...нови [re: Diavolo]  
Публикувано21.06.06 23:13

Е, откъде знаеш, че Ейре и Дания няма да се изложат... 17 отбора от Европа са твърде много. Не ми се гледат осирания като тези на Словения и Полша. Всъщност, виновно е поставянето на отборите от Европа при квалификациите. Групата, която играеше Полша, беше аматиорска, а групата на Дания е групата на смъртта (С Гърция, Турция, Украйна).
За Африка, бъди сигурен, че Блатер няма да има намали квотата за 2010, нали все пак първенството е в ЮАР. Даже може да я увеличи.
Атмосферата на стадионите не е нещо кой знае какво специално в Германия. Но бъди сигурен, че в ЮАР, Евроотборите няма да доведат много фенове. В ЮАР има някакви си неща като СПИН и Престъпност (ако не се лъжа ЮАР е на първо място), които допълнително ще отблъснат хиляди фенове.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.