Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:33 03.11.25 
Футбол
   >> Фенклуб Британия
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Темата за Ливърпул 2012/13  
Автор The_Anfield_lron (Liverpudlian)
Публикувано17.05.12 16:35

Няма как да не започна с Далглиш. Много хора подкрепящи Ливърпул не бяха доволни от резултатите и от начина, по който Крал Кени водеше отбора. И на мен ми беше кофти да гледам как се дъним мач след мач. Но Кени е един от шепата хора, които могат да изградят основите на клуба отново по "ливърпулския начин" и единствения, който можеше да получи необходимия кредит на доверие, за да преведе клуба през всичките не леки етапи на изграждане на нова династия в отбора.
Явно обаче втората половина на миналия сезон, когато бяха необходими бързи резултати с подръчни материали (играчи) и невероятните резултати на отбора тогава са подвели и собствениците и Далглиш. Те сигурно са решили, че той ще продължи по същия начин и директно ще надгражда в движение състава без да губи инерция, а той - че след като е показал, че още го може този занаят ще му гласуват доверие да преработи състава изоснови.
Което, както се видя този сезон означаваше почти пълна британизация, ограничаване на шансовете за изява на всички не британски играчи и налагане на млади момчета от школата. Т.е. реши да направи колкото стъпки е необходимо назад, за да може да създаде целия цикъл в клуба от самите основи.
Въпросната британизация е доста спорен момент защото на мен примерно много ми се искаше да видя Давид Силва и Хуан Мата в Ливърпул, но вместо тях гледах Даунинг, Адам и Хендерсън, което не беше особено приятно :)
Точно трансферите на Далглиш му костваха работата и точно заради тях собствениците трябваше да проявят малко търпение.
От изявите в предишните им отбори нещата не изглеждаха толкова зле, но те дойдоха в момент след големи промени в клуба и трябваше да поставят основата на следващия голям тим на Ливърпул. Откровено си признавам, че доста от не спечелените или направо загубени мачове отбора игра добре, създаде много положения за гол и ги пропусна всичките. В един момент в първия полусезон играеха много добре и не можеха да вкарват, после явно спряха да си вярват и нивото на игра започна да пада. В мачове срещу големите отбори явно надъхването е свършило работа защото записахме победи срещу всички големи отбори този сезон. И то съвсем заслужени победи.
Може би Далглиш поемаше твърде много от вината върху себе си, дори при напускането на Комоли той каза, че трансферите са си били негови, а не на французина.
Както и да е - не зная кой ще е следващия мениджър на отбора и как ще процедира той, но Далглиш съумя цял сезон да тушира напрежението върху Керъл и накрая момъка започна да влиза в час най-сетне. Някъде четох, че трансфера на Торес бил "колкото е необходимо за Керъл + 15 милиона паунда", което обяснява безумието с цената му с желанието на Челси да имат испанеца. Което не значи, че на него му е било лесно да превъзмогне очакванията, които въпросната безумна цена е генерирала(а и той не игра почти 2/3 от по-миналия сезон заради контузия).
Това светкавично гонене на резултати не ми е по вкуса - не, че и аз не искам Ливърпул да започне да печели трофеи отново и най-сетне да го видя като шампион в Англия, но безумия като тези в Челси и Манчестър Сити определено не ми допадат. Или Манчестър Юнайтед - клуб, който почти десетилетие е оставян да играе с дългове от няколко стотин милиона паунда. Докато на един Лийдс примерно не му се размина.
А и факта, че издънката за класиране в ШЛ не се размина и на Кени Далглиш и беше уволнен още след първия си сезон в клуба няма да е от полза на следващия мениджър, нито на новата администрация, която ще дойде на мястото на освободените.
Но поне в Ливърпул никога не е скучно :))
YNWA

mirror of the mirror

Тема Re: Темата за Ливърпул 2012/13 [re: The_Anfield_lron]  
Автор ResurrecteD (from .......)
Публикувано17.05.12 21:56

хубав анализ, приятно за четене
пропуснал си един момент
Далглиш - добър или лош, вече го няма
С кого лично би предпочел да свържеш бъдещето на Пуул, в ролята на мениджър ;)

Тема Re: Темата за Ливърпул 2012/13 [re: The_Anfield_lron]  
Автор AnfieldBG (LFC)
Публикувано18.05.12 00:40

Почнах да пиша отговор на темата на Бобчо в сайта на Нова, но по-добре май да го пусна и допиша тук:

Много неща се изписаха тези 2 дни и е нормално да е така. Все пак това не е Уой, не е Рафа, не е дори Греъм Сунес. Това е човекът, към чието име е добавена думата King. Дума, която отразява респекта към личността Кени Далглиш, но и дума която задължава и тежи.
За човекът и футболистът Кени Далглиш едва ли някой фен на червените може и трябва да каже нещо лошо. Към треньорът Далглиш можем да се отнесем с необходимия респект, но по-скоро в минало време. Четох мнения на червени фенове, които казват че са били много огорчени в часовете след финала за ФА Къп, но след уволнението на Кени им е било значително по-тежко. Може би прекалено силно, но това само на пръв поглед и то само за хора, за които романтизмът на онези времена е тотално забравен.
Днес Кени направи далеч не често срещан жест: Kenny didn't accept compensation telling the club to spend it on players. Колко ли мениджъри биха го направили в днешно време? Мисля риторичен въпрос.

Нещото което ми направи много силно впечатление миналата година бе срокът на договора - 3 години. Бях убеден че този договор няма да бъде изпълнен. Нещо повече, тези 3 години странно ми се мачваха с едни 3 години, за които Рафа беше обещал Пуул да е шампион. Разбира се от първата от тези три години не беше редно да се очакват чудеса, но все пак беше редно да се борим за местата свързани с евроквотите. Още в първата година Кени имаше всичко това, което предшествениците му нямаха в тази пълнота - собственици, различни от Макс и Мориц, респекта на футболистите, боготворенето от феновете, позитивното отношение на журналистите. Имаше всички условия да се започне изграждане на нов състав, може би освен едно и една снимка след края на ФА Къп показа много ясно какво. Просто времето вече е друго. Времето вече е такова че тази година те обявяват за икона и легенда, а на следващата те игнорват защото просто не си спечелил един мач, бил той и финал. Да, проблемът не е само в единият мач, но ако един собственик или някакъв си директор е тръгнал от зелената трева, минал е през поставянето на поне една тухличка на това, което управлява, усетил е магията на това да си един от всички, няма как да не разбере какво му е на този човек в сърцето в точно този момент. За съжаление изражението на Хенри беше по-безизразно и това на хер Флик. Мисля че точно в този момент бе ясно какво и как ще се случи. И тук не говорим дали е правилно или не. За мен лично правилното решение беше Кени просто сам да си подаде оставката - видимо бе загубил доверие на собственика, а тежестта и отговорността на думата, с която започнах че е поставена пред името му, повеляваха стъпката да бъде негова.

Защо се провали Кени? И дали се провали? Кени започна ребританизация на клуба. Нещо, за което много хора го адмирираха. Но! Ако се върнем в осемдестте години, когато Пуул бе фактор, в отбора имаше английски, ирландски, шотландски национали, а техните отбори бяха почти на всеки голям форум. Вчера гледаме отбора на Англия за ЕП и макар да има няколко спорни имена в изборът на Рой, като се замислим кой можеше да е на тяхно място и става сложно. Британизация - да, но дали на всяка цена. За парите, за които бе взет Даунинг, можеше да се купи Мата. За парите за които бяха взети куп халфове можеше да се вземе Азар и т.н. и т.н. За Керъл е мисля излишно да се пише, защото първо неговият трансфер бе в контекста на този на Торес и второ защото Керъл показа че може да прави и много добри мачове, но за целта трябва и малко помощ от средната линия.
Какво направи Кени в защита? Свали доверието си от Карагър, за което мисля че получи само аплодисменти от всички. Дълго време Пуул беше с добри показатели по отношение на допуснати голове, добре играеха крайните защитници, двойката централни бе най-добрата, която може да се ползва от наличните играчи. Там кой знае какво не може да се каже.
Най-големия проблем - халфовата линия.. В началото на сезона най-странното за мен бе струпването на толкова много играчи със сходни възможности. Накупиха се сума ти халфове, а накрая се оказа че като се контузи един от старите такива и всичко забуксува. Да, странно и за мен да го напиша, но Лукас се оказа много важен в схемата на Кени, въпреки халфовете на килограм. В мача с Челси Лукас даде индикации че има проблем, но остана на терена повече от нужното. Дали ситуацията не бе дооценена от Кени или от самия Лукас, няма как да знаем.
Не ми се рови в архивите да видя с колко различни формации игра Пуул в средата на терена. Така няма как да се получи сработка и това логично се отразява негативно на нападението. На мен ми се искаше да видя повече израстване в Спиъринг, Шелви, но поне 2 от местата в тази линия бяха заети за Доунинг и Хендо. Парадоксално, но един Макси имаше по-голям принос за Пуул през сезона от 20 милионния Даунинг. Не знам какво толкова бе видяно в него, но явно ние не разбираме, защото виждаме че е взет и за национал :)

В нападение - мисля че трябваше да има повече мачове, в които да играят заедно Суарес и Керъл. По различни причини те не бяха толкова много, колкото ми се струва че трябваше да бъдат. Критиките към Керъл също бяха убийствени и тези 35 милиона се усещаше че му тежат.

За новия тренер. Споменават се няколко имена. Може би на пол позишън е Мартинес, който обаче ще влезе в клуба с не много голямо одобрение от страна на феновете. Първо че те се чувстват предадени заради отношението към Кени и второ че повечето от тях си искат.... Рафа :)
Трудно ще е на всеки ако не му бъде дадено малко време. Кени имаше смелостта да включва играчи от дублиращия отбор, в който има поне 4-5 имена, които щеше да наложи до края на договора си. Сега и това е трудно да се предвиди. Има спекулации за напускане от страна на Суарес, Шкъртел, Каут, а за нови имена не се говори кой знае колко.. Изобщо ситуацията не е от най-добрите, но това е Ливърпул - бурята няма да е вечна.

Тема Re: Темата за Ливърпул 2012/13 [re: ResurrecteD]  
Публикувано18.05.12 00:54

Благодаря за комплимента:)
Така е няма го, а аз се старая да не си навивам някой определен мениджър на пръста или да се настройвам против някой, защото и без друго не е леко да си привърженик на Ливърпул:)
Някой беше казал, че като не се качиш на правилния влак, след това всички спирки са грешни...А ние сами слезнахме от него според мен. Според мен собствениците биха подкрепили някой, чиито възгледи са сходни с тези на Далглиш, просто защото въпросния някой би наследил един много по-сработен отбор в сравнение с миналата година. Но не ми е много ясно какви са приоритетите на собствениците и доколко са съпричастни към идеята Ливърпул и дали въобще я разбират.
Ще ми се да позволят и на новия мениджър да налага момчета от школата, иска ми се да видя Стърлинг, Морган и Нгоо (ако решат да се оттървават от КЕръл особено, но ми се струва, че англичаните прокопсат ли на това европейско той ще се представи добре) в първия състав да бъдат налагани.
Въпреки всички вътрешни сътресения и мениджърски рокади последните 2,5-3 години преходът в Ливърпул е факт и е почти завършен, така че още малко търпение е необходимо според мен. Предния сезон беше ниската точка в този преход, от тук нататък очаквам (се надявам на) значително подобрение.
Стига да не дойде някой с голямата лопата и да разтури отбора, който цял сезон се гради с кански мъки.

Бенитес ми се върти из главата, но не съм 100% убеден, че това ще е прогрес или поне стъпка в правилната посока. По-скоро някой млад, който да не очаква отбора да се нагоди изцяло към него, а да може и той да се настрои спрямо отбора, да не търси задължително много пари за харчене веднага. От тук може би излиза, че предпочитам Мартинес, направо изненадвам и себе си:)
Затова не искам да споменавам имена - който и да дойде все ще го подкрепя.

YNWA

mirror of the mirror

Тема Re: Темата за Ливърпул 2012/13нови [re: AnfieldBG]  
Публикувано18.05.12 01:19

Че кой привърженик на Ливърпул не е романтик? :)
Относно класирането, финала на ФА, британизацията. Прав си, прав си и пак си прав, но все пак избързаха с това уволнение. От една страна много хубаво, че показват решителност и не се колебаят да се освободят от някой, който не би ги водил напред. Но от друга показаха страхотна недалновидност да го махнат още след първия сезон и страхотно неразбиране на това, което Далглиш се опитва да постигне и начина, който е избрал.
А и ти сам написа, че не трябваше така да го гонят. Най-малкото това, че е отказал компенсация е достатъчно, за да покаже, че този човек усети ли, че е в тежест на клуба и няма какво да направи, за да го издърпа напред - сам ще напусне.
Имаше твърде много нови имена в отбора, много високи очаквания и много много малшанс (и греди), за да сработи всичко от раз. Ако се преследваше моментален успех Кени спокойно можеше да ривъртне на състава от предния полусезон и новите играчи да получат доста по-периферни функции и по-постепенна адаптация.
Сега втория сезон можеше да се направят необходимите промени за някои очевидни недостатъци и да се види истинската сила на този състав. Защо отборчета като Нюкасъл, Евертън, Фулъм и УБА правят толкова силни сезони и са постоянни в представянето си в продължение на няколко сезона? Защото не могат да си позволят кой зная какви или колко трансфери и разчитат на обиграването на едно ядро от не особено талантливи играчи. После въпросните играчи застаряват и тъй като обновяването на цял отбор е пряко сили за тези клубчета се килкондрят на ръба на изпадането 1-2 сезона. Ако оцелеят пак следва същия цикъл. Сменят мениджъри, но ядрото пак си остава с някоя и друга козметична промяна и току виж някой уцели джакпота и на сляпо доведе някой играч, който прави страхотен сезон (Папис Сисе, Демба Ба, Питър Одемвинги, Клинт Демпси и Боби Замора преди това и т.н.), който изнесе отбора през сезона а после и кашират добре от него.

Челси в началото на ерата на мръсните пари имаха почти готов отбор, затова на Ман Сити им отне в пъти повече пари и време (и късмет), за да си купят титла. Юнайтед не харчат малко, но си имат едно ядро. За това не пускам Гигс и Скоулс да се пенсионират - няма кой да ги замести, то това си е очевадно. Някой ден и сър Алекс ще се пенсионира и тогава дупе да им е яко. Защото Кийн надали ще прокопса като мениджър, а няма ли кой от златното им поколение да наследи сър-а и да продължи династията ще се загубят полекичка. Това без грам злоба го пиша между другото:)

Не знам с колко недоверие ще приемат Мартинес феновете, но имат пълното право да се чувстват прецакани заради начина, по-който се отнесоха с Кени.
Дойде ли обаче някой прахосник, който да загърби всичко, което Далглиш е постигнал за тази година и половина и започне да си налага тепръва тертипи на работа и да купува нов отбор, няма да я бъде.

Това си мисля аз;)

YNWA

mirror of the mirror

Редактирано от The_Anfield_lron на 18.05.12 01:24.

Тема Re: Темата за Ливърпул 2012/13нови [re: The_Anfield_lron]  
Автор TheExorsist (OMNIPRESENT)
Публикувано23.05.12 04:12

И двамата сте написали много добри материали. Относно Кинг Кени, наистина ми стана мъчно, но връщане назад няма. Той завинаги ще е в сърцата. Според основния негов проблем беше, че не е менажирал отбор отбор от 2000. 11 сезона са много време. Просто беше загубил пейс, тренинг, флексибилити, ориентация и кво ли не. Единствено духа пазеше.

On 12 May 2011, Liverpool announced that Dalglish had been given a three-year contract.[64] In February 2012, Dalglish led Liverpool to their first trophy in six years, with victory in the 2011–12 Football League Cup.[65] In the same season he also led Liverpool to the 2012 FA Cup Final where they lost 2–1 to Chelsea. Despite the success in domestic cups, Liverpool finished the season eighth, their worst showing in the league since 1994; they also failed to qualify for Europe's Champions League for a third straight season.[66] Following the end of the season, Liverpool sacked Dalglish on 16 May 2012, citing that "results in the Premier League have been disappointing". Dalglish's second stint in charge at Anfield proved controversial at times. The Scot consistently defended Luis Suarez in the wake of the striker's eight-match ban for racially abusing Manchester United defender Patrice Evra when the teams met in October 2011. After the Uruguayan's apparent refusual to shake Evra's hand in the return fixture in February 2012, an apology from both player and manager came only after the intervention of the owners. Critics have also questioned whether the England trio of Andy Carroll, Jordan Henderson and Stewart Downing represented value for money at a combined cost of approximately £70m.[67]

However Kenny's contract was terminated by the Liverpool board on Monday 14th May 2012, as a response to a disappointing 8th place finish in the Premier League.

Няма такива дървета като Даунинг, Адам, Хендерсън, Каръл... Наистина не струват тия пари. Не знам кой ше дойде сега, не разбира негативното отношение на феновете към О'Нийл. Аз лично искам Хидинк, ама той си иа ангажименти други.

Тема Ван Гаал?!?!?нови [re: The_Anfield_lron]  
Автор SUBXERO (negative)
Публикувано24.05.12 12:28

Нещо такова дочух... Много ми е интересно какво мислите вие, феновете, за едно евентуално акостиране на чепатия холандец на Анфийлд.

Ако не друго, поне ще е настървен да си върне за анулирането на предварителния му договор с Юнайтед от 2002 (негово собствено, до днес непотвърдено от Юнайтед изказване). Ето ви поне една добра причина да го желаете ;-)

_____

Better to be hated for who you are than loved for who you are not.

Тема Re: Ван Гаал?!?!?нови [re: SUBXERO]  
Автор ResurrecteD (from .......)
Публикувано29.05.12 01:27

Не харесвам хора, които никога не се усмихват ...това мисля за ван Гаал
А и Ван Гаал не е човек, който може да донесе позитивна промяна, защото е надут самовлюбен пуяк

при всички случаи, не мисля, че екип Мартинез/Ван Гаал би бил успешен.
темперамента на единия ще се сблъска с ледения характер на другия, от което нищо добро няма да излезе

Няма късмет явно Хенри
Докато намери точнните хора, ще трябва да се опари
за да успееш във ВЛ като ръководител на клуб само амбиция и пари не стигат
трябват и познания за тази сложна материя, наречена "футбол"

Тема Re: Ван Гаал?!?!?нови [re: ResurrecteD]  
Автор Vendome (Duke)
Публикувано29.05.12 11:28

Хенри е добронамерен, но явно някой лошо го съвета, Ван Гаал с неговата самовлюбеност ще прогони всеки кадърен специалист.

Тема Re: Темата за Ливърпул 2012/13нови [re: The_Anfield_lron]  
Автор AnfieldBG (LFC)
Публикувано29.05.12 13:42

От около половин един час, упорито се пише че Брендън Роджърс може да се смята за новият мениджър на Пуул. За мен това бе трети избор след Мартинес и АБВ, така че пак е по-добре от останалите спрягани за ветровитата позиция.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.