|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Гола на Анри срещу Челси
|
|
Автор |
Toffee (Evertonian) |
Публикувано | 13.12.04 11:39 |
|
Става въпрос за вторият гол разбира се. Според мен абсолютно нередовен. Съдията показа свирката което ще рече че трябва да има сигнал преди изпълнението на фала. Много странно за мен той зачете гола.
Какво мислите по въпроса ?
| |
|
Това е втори подобен гол на Анри.. и пак зачетен..
Сега дали е редовен или не, може да се спори.. Но ако той бе за Челси, щеше според Венгер да е нередовен, сега според Моуриньо е нередовен..
Аз също клоня по-скоро в това да не се зачете, но пък си има съдия и той си е преценил кога какво е свирил и т.н.
- Our nation is LIVERPOOL, our language is football
| |
|
Голът си е абсолютно редовен, няма за какво да се спори. В специално интервю самият Греъм Пол ясно обяснява защо голът е редовен. Няма нищо за чудене, голът по никакъв начин не нарушава футболният правилник. Нещо не ми работи copy-paste-а, ако ви е интересно можете да прочетете интервюто в архива от вчера на www.teamtalk.com
| |
Тема
|
Окс, съгласен съм
[re: zacky]
|
|
Автор |
Anfield (FC Britannia) |
Публикувано | 13.12.04 13:39 |
|
ама нали е нормално и Майк Райли да каже че дузпата за МЮ срещу вас и е била редовна.. примерно.. това не я прави по-малко дискусионна..
Аи аз точно това казах че именно рефера знае кога е свирнал, за какво и т.н. От там нататък въпрос на готовност, на бързина и т.н.
Както и да е де.. просто мачът завърши и така и иначе в полза на Челси.. на този етап поне..
- Our nation is LIVERPOOL, our language is football
| |
|
На практика след като съдята показа свирката Гудьонсен се отмести и осигури поле за стрелба на Анри .Според правилника няма защо да бъде отменен гола - там нещата са обеснени невероятно размито .
В този ред на мисли не би трябвало да съдиите да се обесняват когато някой стреля докато те отмерват 9 метра - тогава също няма причина да се отменя ,поне в правилника .
Просто съществува практика , в разрез с която играе Анри .
Единственото уточнение е, че ако не е в Англия и не е Анри това няма да е гол .
BeQuickOrBeDead
| |
|
С този гол Анри си спечели моето голямо презрение! Това си беше направо отчаян опит да се направи нещо. От гледна точка на парите които играят там е оправдано, но от футболна гледна точка НЕ! Може да е голям футболист и каквото си ще, но от тук на татък нямам грам уважение към него!
You can have anything you want
But you better not take it from me
| |
Тема
|
Според мен...
[re: Toffee]
|
|
Автор |
AlexBG (since 25.01.02) |
Публикувано | 17.12.04 12:57 |
|
От няколко дена си мисля, да отговоря, но нещо все се случваше и нямах време (или достъп).
Та според мен няма нищо "абсолютно". Моят не голям житейски опит ме е научил, че няма "абсолютни" стойности. И че обикновено (тоест в повечето случаи) истината е някъде по средата. Колкото и това да не се харесва - било то на мен, било то на някой друг.
Та за гола на Анри. Според мен вината е поделена. А всъщност има вина, ако мислим с идеите на "феърплея". Единствено тогава. Което е и напълно достатъчно, според мен.
Поделена, защото доколкото дочух/прочетох правилата на ФА го позволяват.
Поделена, защото съдията можеше да изисква пребиване, ако бе сметнал, че е нередно.
Поделена, защото шматката Гудйонсен трябваше до последно (тоест до построяването на стената и заемането на позоция от Чех) да остане пред топката, след като беше решил в началото на ситуацията да го направи.
Поделена, защото наистина Анри не постъпи много честно (демек не игра феърплей).
Но за мен голът е редовен, макар и грозен...
Sow a thought, reap an act; sow an act, reap a habit; sow a habit, reap a character; sow a character
| |
Тема
|
Re: Според мен...
[re: AlexBG]
|
|
Автор |
Toffee (Evertonian) |
Публикувано | 17.12.04 13:02 |
|
Прав си точно така е, а не мислиш ли че това е "дупка" в футболният правилник ?
| |
Тема
|
Спор няма...
[re: Toffee]
|
|
Автор |
AlexBG (since 25.01.02) |
Публикувано | 17.12.04 13:05 |
|
Ако наистина правилника го позволява. Защото наистина не съм го чел, за да твърдя, че е точно така...
И понеже "отворихме дума", тъй да се каже (а май защото някой админ архивира клубовете и пак може дасе влиза нормално), да споделя и още нещо. Или по-скоро ще е внова тема - ако няма проблем в това. Иска ми се да коментирам последните два английски мача, които гледах: Арсенал - Челси и преди това Саутхемптън - Портсмут.
Но наистина - в друга тема след малко (да обядвам първо)...
Sow a thought, reap an act; sow an act, reap a habit; sow a habit, reap a character; sow a character
| |
|
за съжаление правилат аса много дървени - изключително се дразня когато съдията постави стената на 7 метра и тя полека лека се приближи на 6 .В конкретния случай стана глупаво , защото съдята показа свирката и поне аз ,както и Гудьонсен си извадихме извода че ще се играе след съдийски сигнал .Не бях виждал досега съдя който изисква да се чака сигнала му после да се отметва .Съдейки по правилника играчът не е задължен да чака създаването на стена и може доакто противника и съдята се забавляват с това строително занимание да си стреля на воля ...
BeQuickOrBeDead
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|