Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:21 13.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
*Кратък преглед

Тема изплащане на отпуска  
Автор hri (непознат )
Публикувано28.05.08 11:00

Привет!
едно въпросче: ако работодателят ме съкрати или напусна и ми изплати полагащата ми се до момента отпуска, а аз до края на годината не започна друга работа, ще загубя ли останалата част от отпуската си за тази година или да кажем може да се изплати от бюрото по труда или да се запази за ползване следваща година на нова работа? просто ме интересува как стоят нещата в подобен случай..

Тема Отпускътнови [re: hri]  
Автор nbb (весела)
Публикувано03.06.08 12:39

се дава за възстановяване на изразходваните сили и енергия по време на работа. Ти след като няма да работиш, какво точно ще възстановяваш ?

Тема Re: изплащане на отпусканови [re: hri]  
Автормarия (Нерегистриран)
Публикувано04.06.08 22:36

след като напуснеш работа и не си ползвал отпуск работодателя е длъжен да ти плати обещетение пропорционално на трудовия стаж в тази фирма.Не можеш да очакваш да ползваш до края на годината отпуск без да си работил.
Дори и да започнеш работа другаде,новият работодотел започва да ти начислява платен отпуск от дата на постъпване в тази фирма.
Например работиш 5 месеца в едната фирма и 20 р.д платен отпуск делено на 12 месеца прави 1,667.Това число го умножаваш по 5 месеца и получаваш 8 работни дни които ако неси ползвал ще ти ги платят.Отиваш при другия работодател и той процедира по същия начин.Ползваш отпуск пропорционално на трудовия стаж във фирмата

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.