Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:16 04.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Моля за мнениенови  
АвторГoшo (Нерегистриран)
Публикувано05.06.07 13:09

И така, решил съм окончателно да се връщам в БГ. Завършил съм икономика в Германия и имам 5 години стаж по специалността (2 години KPMG и 3 години в JP Morgan- Франкфурт). Освен това съм правил и няколко стажа по време на следването.
Специализирал съм в областите международно данъчно право и одит, Базел 2 както и IFRS.
Нямам никаква представа от българските счетоводни закони и не желая да ги уча тепърва.
Имам ли някакви шансове да си намеря подходяща работа в София и как да търся такава? Връзки нямам никакви.
Мерси на отзовалите се

Тема Re: Моля за мнениенови [re: Гoшo]  
АвторГ. (Нерегистриран)
Публикувано05.06.07 16:24

Извинявай, ама ако ще се връщаш, ще ти се наложи да учиш.

Тема Re: Моля за мнениенови [re: Гoшo]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано06.06.07 08:57

здрасти. Шансове имаш естествено. като за начало можеш да се запознаеш със секцията "Кариери" от сайтовете на подходящи потенциални работодатели - фирмите от биг фор, банки, големи международни компании, телекомуникационните компании, а също и jobs.bg, jobtiger.bg, karieri.bg
Странно е изказването ти, че не желаеш да учиш тепърва счетоводните закони в България, след като си решил да работиш това, което си работил и до сега. В крайна сметка това са пет-шест основни закона, които принципно не се различават от тези в "нормалните бели страни". Не говорим за тънкости и детайли, но не може хал-хабер да не отбираш от тях.
Все пак познаването на счетоводното и данъчно законодателство не е чак толкова решаващ фактор. Връзките - също
И ако наистина си решил да се връщаш, приготви се психологически, че нещата не са никак идеални у нас.

Тема Re: Моля за мнениенови [re: f(x)dx]  
Автор bigg_red (мног як)
Публикувано08.06.07 10:54

Ще се връщаш ????
Влече те носталгията явно?????
Направи си сметката , че тук ще получаваш
най-малко 5-6 пъти по малко от Германия!!!!

Тема Re: Моля за мнениенови [re: bigg_red]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано08.06.07 17:26

то тва колко ще получава не е много ясно. От друга страна пък и разходите ще са му много по-малко.

Тема За разходитенови [re: f(x)dx]  
АвторГoшo (Нерегистриран)
Публикувано08.06.07 23:51

Цените в България по нищо не отстъпват на немските. Дори много неща са по-евтини в Германия. По скъп е само бензинът и един малък брой услуги.

Определено ме влече носталгията, иначе ми е ясно, че ще трябва да се работи за 300-400 лева. За мен заплатата не е толкова важна. Досега имах високи доходи дори за немския стандарт и видях, че парите не са всичко.
Имам добри спестявания, които съм инвестирал добре и ми носят добра възвръщаемост. Мижавата българска заплата не е никакъв критерии, и с нея и без нея е все тая.
Иначе в БГ искам да работя само колкото да не скучая и да съм сред хора, да завържа нови запознанства.

Притеснява ме единствено огромното лицемерие, което цари из българските фирми. Имам чувството, че хората се мразят, озлобени са и само гледат да си правят мръсно един на друг. Така една фирма не може да просперира.

Тема Re: За разходитенови [re: Гoшo]  
Авторdaamane (Нерегистриран)
Публикувано09.06.07 04:46

О, свещена простота...Да сведем глави и да отдадем почит на размаха, с който се демонстрира тя...

Тема Re: За разходитенови [re: Гoшo]  
Автор brains (Добронамерен!)
Публикувано09.06.07 22:39

Ако не се бъзикаш с нас, нещастниците, бих ти препоръчал да си вземеш шапката и да заминеш на Карибите! Щом паричките ти работят за теб - значи няма да имаш проблеми! Ако пък в Германия си станал мазохист и толкова искаш да си останеш в България - хак ти е! И да знаеш, че когато Господ реши да накаже някого - първо му взема акъла!

Тема Re: Моля за мнениенови [re: Г.]  
Авторuhylkjjh (Нерегистриран)
Публикувано10.06.07 13:25

jm.,m,m

Тема Re: За разходитенови [re: brains]  
Автор backinblack (Ръси мозък)
Публикувано10.06.07 14:48

бих ти препоръчал да си вземеш шапката и да заминеш на Карибите!

Явно не всички намират удоволствието единствено по заведения, жени и коли.

Всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.