|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Моля за мнение
|
|
Автор | Гoшo (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.06.07 13:09 |
|
И така, решил съм окончателно да се връщам в БГ. Завършил съм икономика в Германия и имам 5 години стаж по специалността (2 години KPMG и 3 години в JP Morgan- Франкфурт). Освен това съм правил и няколко стажа по време на следването.
Специализирал съм в областите международно данъчно право и одит, Базел 2 както и IFRS.
Нямам никаква представа от българските счетоводни закони и не желая да ги уча тепърва.
Имам ли някакви шансове да си намеря подходяща работа в София и как да търся такава? Връзки нямам никакви.
Мерси на отзовалите се
| |
Тема
|
Re: Моля за мнение
[re: Гoшo]
|
|
Автор | Г. (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.06.07 16:24 |
|
Извинявай, ама ако ще се връщаш, ще ти се наложи да учиш.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
f(x)dx () |
Публикувано | 06.06.07 08:57 |
|
здрасти. Шансове имаш естествено. като за начало можеш да се запознаеш със секцията "Кариери" от сайтовете на подходящи потенциални работодатели - фирмите от биг фор, банки, големи международни компании, телекомуникационните компании, а също и jobs.bg, jobtiger.bg, karieri.bg
Странно е изказването ти, че не желаеш да учиш тепърва счетоводните закони в България, след като си решил да работиш това, което си работил и до сега. В крайна сметка това са пет-шест основни закона, които принципно не се различават от тези в "нормалните бели страни". Не говорим за тънкости и детайли, но не може хал-хабер да не отбираш от тях.
Все пак познаването на счетоводното и данъчно законодателство не е чак толкова решаващ фактор. Връзките - също
И ако наистина си решил да се връщаш, приготви се психологически, че нещата не са никак идеални у нас.
| |
|
Ще се връщаш ????
Влече те носталгията явно?????
Направи си сметката , че тук ще получаваш
най-малко 5-6 пъти по малко от Германия!!!!
| |
|
то тва колко ще получава не е много ясно. От друга страна пък и разходите ще са му много по-малко.
| |
Тема
|
За разходите
[re: f(x)dx]
|
|
Автор | Гoшo (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.06.07 23:51 |
|
Цените в България по нищо не отстъпват на немските. Дори много неща са по-евтини в Германия. По скъп е само бензинът и един малък брой услуги.
Определено ме влече носталгията, иначе ми е ясно, че ще трябва да се работи за 300-400 лева. За мен заплатата не е толкова важна. Досега имах високи доходи дори за немския стандарт и видях, че парите не са всичко.
Имам добри спестявания, които съм инвестирал добре и ми носят добра възвръщаемост. Мижавата българска заплата не е никакъв критерии, и с нея и без нея е все тая.
Иначе в БГ искам да работя само колкото да не скучая и да съм сред хора, да завържа нови запознанства.
Притеснява ме единствено огромното лицемерие, което цари из българските фирми. Имам чувството, че хората се мразят, озлобени са и само гледат да си правят мръсно един на друг. Така една фирма не може да просперира.
| |
Тема
|
Re: За разходите
|
|
Автор | daamane (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.07 04:46 |
|
О, свещена простота...Да сведем глави и да отдадем почит на размаха, с който се демонстрира тя...
| |
Тема
|
Re: За разходите
|
|
Автор |
brains (Добронамерен!) |
Публикувано | 09.06.07 22:39 |
|
Ако не се бъзикаш с нас, нещастниците, бих ти препоръчал да си вземеш шапката и да заминеш на Карибите! Щом паричките ти работят за теб - значи няма да имаш проблеми! Ако пък в Германия си станал мазохист и толкова искаш да си останеш в България - хак ти е! И да знаеш, че когато Господ реши да накаже някого - първо му взема акъла!
|
[re: Г.]
|
|
Автор | uhylkjjh (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.06.07 13:25 |
|
jm.,m,m
| |
|
бих ти препоръчал да си вземеш шапката и да заминеш на Карибите!
Явно не всички намират удоволствието единствено по заведения, жени и коли.
Всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|