Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:47 13.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Хед-хънтъринови  
АвторEвa (Нерегистриран)
Публикувано27.04.07 12:18

Какво мислите за хед-хънтърите? Как да се свържа с хед-хънтър с цел намиране на нова, по-добра работа?

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: Eвa]  
Автор deadreckoning (г-н Двутактов)
Публикувано27.04.07 14:10

"Хед-хънтър" преведено от английски означава "Ловец на глави".
Ако си толкова ценен кадър, хед-хънтърът сам ще те намери.

My next?

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: deadreckoning]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано27.04.07 16:53

Въпросът е да те намери не след две години, ами по-скоро. За което човек може да му помогне.
като за начало - едно търсене в гугъл може да оринтира потенциалната "жертва" на такива ловци кои са те, къде ловуват и за какво са излезли на лов.
след това - просто да си прати СV-то по мейл и да чака да му се обадят.
Близко до акъла нали?

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: f(x)dx]  
АвторXънтъp (Нерегистриран)
Публикувано29.04.07 19:23

За съжаление много далеч от акъла. Хънтърът не ловува за човек, а за позиция или казано по друг начин не търси Иван и Драган, а търси човек на позиция примерно търговски директор в сходна компания. Ако не заемате адекватна позиция представляваща интерес за хънтъра, няма смисъл да губите неговото и вашето време. Глупаво е "Асистент на Директора" да изпрати CV на хънтъра с молба "Ако някой си търси директор, аз съм насреща".

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: Eвa]  
АвторHяkoй (Нерегистриран)
Публикувано01.05.07 12:28

Въпреки, че въпросът ти е глупаво зададен ето ти едно добро име, което можеш да намериш и в България:

Jordan Sheppard

Ето ти и малко споделени мнения за тия:
(... смесени впечатления както всичко друго в тази страна)

Дано знаеш какво търсиш...

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: Hяkoй]  
Автор 747 (Само Ботев-Пд!)
Публикувано01.05.07 19:03

тия, ако знаеха как се хънтва, нямаше да има нужда да им правиш реклама по форумите... RIP!

Мъжете знаем защо!

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: Xънтъp]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано02.05.07 13:13

Пределно ясно е, че хънтърът търси човек за дадена позиция. Всъщност това правят не само хънтърите ами въобще всички, които са обявили, че в еди коя си фирма има свободно място за еди какво си. Досега не съм срещнал обява, в която да пише - "Търсим Иван и Драган".
може и да е глупаво "асистент на Директора" да изпрати СV с молба "Ако някой си търси директор, аз съм насреща". Но според мен съвсем логично е търговски директор в компания Хикс да пусне СV и да каже "момци, ако някоя компания с подобен бизнес си търси печен търговски директор - имайте ме предвид".

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: f(x)dx]  
Автор Petyata (на тръстиката)
Публикувано02.05.07 14:41

Абсолютно съм съгласна с теб, че няма нищо "глупаво" или ненормално, човек да си пусне CV-то, дори и активно да не търси в момента, дори и да не съвпада идеално с търсения профил. Да не говорим, че ако става дума за истински хедхънтинг, то няма начин да знае какви точно са търсените в момента профили, освен ако вече не познава хънтърите и не поддържа връзка. От моя гледна точка глупаво би било единствено да не оползотвориш всички възможности за достъп до потенциално интересни работодатели.
Поздрави и успех на всички търсещи!

Не дразнете клетката лъвът е паянтов

Тема Re: Хед-хънтъринови [re: Petyata]  
АвторHunter (Нерегистриран)
Публикувано03.05.07 00:20

Не просто глупаво, а уникално глупаво. Често срещано при западните компании у нас е да правят запитване, кой и към кои техни кадри има интерес, също и какъв е отговора на тези кадри. Също така се поръчват и "fake offers". Когато, човекът отсреща е достатъчно алчен и глупав изведнъж се оказва пратен в девета глуха, на светлинни години от мечтаната кариера. Не бъркайте , хед хънтинга с обикновената дейност на компания за подбор на персонал. Всъщност бъркайте каквото с каквото си поискате. Има достатъчно "експерти" по темата.

Тема Re: Хед-хънтъри [re: Hunter]  
АвторPetyata (Нерегистриран)
Публикувано03.05.07 07:39

Много ми е интересно, на теб поръчвали ли са ти да направиш някому "fake offer" или просто си чувал/а, че такива се правят?
Защото повярвай ми, в България нито пазара е толкова обигран, нито т.нар. "западни компании" са склонни да отделят ресурс за да изследват хипотези от типа - дали-ако да-то тогава-може би, в една cost saving обстановка, каквато имаме тук. Друг е въпросът кой и дали въобще на пазара се предлага такава "услуга".

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.