|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Облекло за интервю
|
|
Автор | kocтюмap (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 10:28 |
|
Здравейте.
Искам да попитам за мнение както хората, провеждащи интервюта за работа, така и тези, които кандидатстват за техния опит и мнение. Става въпрос за облеклото на интервю. И по-специално - задължително ли е винаги в това облекло да присъства сако с риза и вратовръзка. Как се гледа ако вместо с риза и вратовръзка, кандидатът е облечен да речем с официално поло или пуловер или само с риза без вратовръзка, като си е пак с официален панталон, обувки и шлифер. Ще се радвам ако споделите мнението и опита си.
| |
|
Много зависи за каква позиция кандидатстваш.........но като те гледам ти как говориш 100процента си залагам главата, че си икономист. Не се обиждай.
По темата......да определено става и без връзка, но много зависи за каква позиция кандидатстваш...
ако си за програмист примерно или АйТи......много ясно, че ще ти се смеят ако отидеш на интервю с костюм.
IGEN...én akar több
| |
Тема
|
Re: Облекло за интервю
[re: XищниK]
|
|
Автор |
AnnaNik (манюня) |
Публикувано | 02.02.07 11:19 |
|
Един съвет - ако си с шапка (все пак навън е студено), която не е филцова с периферия, по-добре я махни преди офиса и си оправи косата. Иначе винаги е по-добре са си със сако, дори ако си програмист. А иначе Хищника е абсолютно прав - зависи от позицията - понякога просто ТРЯБВА да си с риза и вратовръзка. Поло и сако - чудесна комбинация за мъж, който си е направил труда да помисли за това как изглежда, дори да е отвеян компютърджия :)))))). И за Бога, без ориенталски афтършейф!!!!!!!
| |
Тема
|
[re: kocтюмap]
|
|
Автор | Ms (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 11:22 |
|
няма такова нещо като официално поло и официален пуловер
облечи се така, както желаеш да бъдеш възприет и на база проучването което си направил на компанията
панталон, риза и сако /би могло и без вратовръзка/ в някои професии е ежедневие, а не официалност
успех
| |
|
Батка, там където мислеш, че можеш да отидеш с "официално поло" (това ми звучи като лачени маротонки, ама нейсе) или с пуловер, по-добре си отиди с костюм и връзка.
искам обаче да обърна внимание на нещо. Лилав костюм, бяла риза, електриково зелена вратовръзка и бели хавлиени чорапи е по-неподходящо дори от джапанки и хавайска риза.
Ако ще се ходи с костюм и връзка препоръчвам тъмносин или тъмносив костюм, светла риза (бяла или синя, евентуално с дискретно райе или каре) и възможно най-нешарена връзка. най-добре връзката да е бордо или тъмно синя. По книгите съветват вратовръзката да има поне един цвят като ризата
Препоръчвам риза и връзка на Франт. в комплект вървят към 60 лева. не се скръндзай за тези пари, а ги приеми като инвестиция. с китайска връзка за пет лева автоматик си слагаш една черна точка в СV-то. Все пак по дрехите посрещат.
И още нещо - всякакви обеци, пръстени, синджири по-добре си ги свали
Това мога да споделя от своя опит както на интервюиран, така и на интервюиращ
| |
Тема
|
[re: f(x)dx]
|
|
Автор | tummy (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 13:52 |
|
а за жените някой съвет, свързан с облеклото да дадете
| |
Тема
|
[re: tummy]
|
|
Автор |
f(x)dx () |
Публикувано | 02.02.07 14:14 |
|
не се наемам. може би да имат предвид, че ако са прекалено разголени вниманието на интервюиращия ще бъде насочено в друга насока. но това в рамките на майтапа.
иначе който се интересува - може да се поразрови в нета. пълно е със съвети какво да се прави на интервю
| |
Тема
|
|
|
Автор | kocтюмapka (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 14:27 |
|
На важно за мен интервю отидох със суперелегантен и скъп костюм, делови, естествено. Интервюиращите бяха с ризи и пуловери. Чувствах се неловко, но едва ли това беше причината да не ме одобрят.
| |
Тема
|
|
|
Автор | kocтюмap (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 14:49 |
|
Може би аз съм се изразил неточно. Като казвам "официално" имах предвид по-скоро изчистено поло или пуловер, без никакви фигурки, ромбчета, джобчета и т.н. Поставих темата, понеже ми се е случвало да посетя компания, която е с претенции, международна и т.н. и там хората, които работят и с които съм говорил да са с ризи без вратовръзки, или пък просто спортно облечени, виждал съм дори такива с кецове. И това не бяха хора от ИТ отдела. Включително и такива интервюиращи съм виждал - облечени елегантно, но не строго официално с риза, сако и вратовръзка.
| |
Тема
|
[re: kocтюмap]
|
|
Автор | Ms (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.02.07 16:25 |
|
когато избираш компания за работа е хубаво да си пасвате, т.е. за теб да не е непосилно усилие обличането на костюм, или обличането с т.нар. "дърварски" ризи и маратонки или стрийт или там каквито моди има
помисли си какво искаш да правиш след 2, 3, 5 години - на каква позиция, в коя компания, в какъв сектор и от там мисли за облеклото
колкото и смешно да звучи отношението на околните в голяма част се формира на база това как изглеждаш
и така, успех
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|