Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:16 16.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
*Кратък преглед

Тема възстановяване на работа и ...  
Автор skysky (непознат )
Публикувано26.06.06 13:44

Здравейте, преди известно шефът ми след изтичане на майчинството ме съкрати. Аз естествено го осъдих за незаконно уволнение и съдът ме възстанови на работа. Разбира се никой нормален човек не би се върнал на работа - исках да ме възстановят, за да получа обезщетение за времето, без което съм била без работа. Тъй като при съкращението ми шефът ми не ми изплати отпуската (основният мотив, който ме подтикна към съда), сега ще трябва пак да се съдим заради отпуските (които междувременно се увеличиха още повече), защото се съмнявам пак да ми ги изплати доброволно.
Ето, изминаха 2-та месеца, в които имах право да се "възстановя" на работа, а какво трябва да направя по-нататък?
Трябва ли да изпратя писмо (дали да е официално с обратна разписка или е-mail) в което да си искам отпуските и да ми се впишат промените в трудовата книжка и съответно нова заповед на друго основание (по взаимно съгласие). Или направо да си изчакам още малко и да го емвам на ново дело за отпуските. Все пак човек клато напуска, отпуските му се изплащат, а не се моли и праща писма с очакване да му бъдат изплатени.
Някой има ли идея какъв би бил най-удачния вариант?

Редактирано от skysky на 26.06.06 13:54.

Тема Re: възстановяване на работа и ...нови [re: skysky]  
Автор 3ъл_Дyx (вестоносец)
Публикувано27.06.06 18:02

Първо отиваш в Инспекциата по труда.
Другото ще го мислим после.Тоя човек си плаче за сериозна проверка.

Тема Re: възстановяване на работа и ...нови [re: 3ъл_Дyx]  
Авторskysky (Нерегистриран)
Публикувано27.06.06 18:16

Благодаря за съвета, за съжаление Инспекцията по труда не върши никаква работа. Вече бях при тях, още преди да ми връчат незаконната заповед. Казаха, че щом няма няма още заповед, не могат нищо да направят. Обаче след като ми е връчена заповед, била тя и незаконна, те също нищо не могат да направят, тъй като те разглеждали трудови правоотношения, а аз вече няма да съм в такова с фирмата.
Така че сега ако отида пак ще ми кажат същото. Работата с Инспекцията е Параграф 22.

.

Тема Re: възстановяване на работа и ...нови [re: skysky]  
Автор SoulMate (ultimate)
Публикувано28.06.06 16:09

На някоя патка от Инспекцията не й се е работило и ти е хвърлила прах в очите.
Консултирай се първо с кодекса на труда и после с адвокат. На патката от инспекцията иди и й стъжни деня.

Тема Да попитам:нови [re: skysky]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано28.06.06 17:14

Съдът Ви е възстановил на работа - това ясно, какво направихте после Вие?

Тема Re: При неправомерно уволнение...нови [re: :)]  
Авторпитaм (Нерегистриран)
Публикувано06.07.06 16:58

... ако бъде признато от съда, има ли фиксиран размер на обезщетението или е по споразумение?

Тема Re: При неправомерно уволнение...нови [re: питaм]  
Публикувано07.07.06 18:44

Обезщетението е равно на заплатата на работника, но за период не по-голям от 6 месеца. Т.е. ако си получавал 300 лв. и си бил без работа 4 месеца, получаваш 1200 лв. плюс законната лихва върху парите до датата на тяхното изплащане. Но от друга страна ако си бил без работа 1 година, съдът ще ти присъди най-много 1800 лв. при заплата 300 лв.

Тема Re: Да попитам:нови [re: :)]  
Публикувано07.07.06 18:46

после си намерих свястна работа, какво друго ми остава да направя ;)
А иначе сега със стария шеф нещата са в процес на развитие все още и когато има някакъв резултат, ще мога да отговоря какво точно се е случило :)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.