Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:52 08.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За отпуска при напусканенови  
Авторwondering (Нерегистриран)
Публикувано17.05.06 12:41

Имам едно питане: ако си вземеш целия полагаем годишен отпуск и напуснеш веднага след това, работодателят остава донякъде прецакан, понеже си ползвал дните, които ти се полагат до края на годината,а, да речем, си напуснал в началото на лятото. Та в тази връзка: има ли някакви последствия за напускащия, в смисъл да му удържат някаква част от заплата и др., за да компенсират това, че си ги прецакал?

Тема Re: За отпуска при напусканенови [re: wondering]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано17.05.06 13:48

чакам отговор

Тема Re: За отпуска при напусканенови [re: ***]  
Автор _dani_ (нова)
Публикувано17.05.06 14:10

Няма такива последствия за напускащия, стига работодателят наистина да е разрешил платеният ДО наведнъж

Автор минaвaйkи (ентусиаст)
Публикувано17.05.06 14:21

Първо, не си прецакал работодателя и второ няма последствия за теб каун.

Тема Re: За отпуска при напусканенови [re: _dani_]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано17.05.06 14:57

т.е.?

Тема Re: За отпуска при напускане [re: ***]  
Автор _dani_ ()
Публикувано17.05.06 15:05

т.е. на молбата за платен отпуск трябва да има писмено съгласие на работодателя, или отделна заповед за това.
С две думи - няма никакъв проблем да ползваш текущ годишен отпуск в пълен размер още м.януари, ако ти разреши работодателят

Правя тези уточнения, защото питаш "ако си вземеш", а ДО обикновено се разрешава (става дума за ДО за настояща година)

Редактирано от _dani_ на 17.05.06 15:07.

Тема Re: За отпуска при напусканенови [re: ***]  
Автор backinblack (Ръси мозък)
Публикувано17.05.06 15:18

Че първо трябва да се прецака, а обикновено той не се прецаква, а ТРЗ-то(евентуално). Молбата ти трябва да се внесе в счетоводството и счетоводителя ако прецени, че е основателна да я представи за подпис. Иначе работодатела подписва всичко което му поиска да подпише счетито

П.С. Ако наистина си ги прецакал няма последици за теб.

Всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни.

Редактирано от backinblack на 17.05.06 15:19.

Тема Re: За отпуска при напусканенови [re: минaвaйkи]  
Публикувано17.05.06 15:22

Ей ***, не се опитвай да се представяш от мое име, плийз! Пич, що ме наричаш каун, бе. Аз съм мацка. Като казвам, че прецаквам работодателя, имам предвид, че ако напусна без да съм си взела цялата годишна отпуска, ще ми изплатят дните само до датата на напускането (т.е. ще се овътря аз), а така като си взема всички дни, съм си начисто, нъл тъй?! Нямам никакво намерение да оставям нещо, което ми се полага по закон на тъпи работодатели идиоти!

Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано17.05.06 15:27

сори,имах подобно питане

Тема Re: За отпуска при напусканенови [re: backinblack]  
Публикувано17.05.06 16:45

В наш'та голяма и тоооолкова известна мултинационална компания по друг начин стават нещата. Значи аз си решавам кога и колко отпуска да ползвам, попълвам един формуляр и го връчвам на пряката шефка, която е една супер неориентиране дъртачка. Тя подписва с "да", аз нося в HR Дирекция - и т'ва е! Повече не се занимавам.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.