|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За отпуска при напускане
|
|
Автор | wondering (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.05.06 12:41 |
|
Имам едно питане: ако си вземеш целия полагаем годишен отпуск и напуснеш веднага след това, работодателят остава донякъде прецакан, понеже си ползвал дните, които ти се полагат до края на годината,а, да речем, си напуснал в началото на лятото. Та в тази връзка: има ли някакви последствия за напускащия, в смисъл да му удържат някаква част от заплата и др., за да компенсират това, че си ги прецакал?
| |
Тема
|
Re: За отпуска при напускане
[re: wondering]
|
|
Автор | *** (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.05.06 13:48 |
|
чакам отговор
| |
Тема
|
[re: ***]
|
|
Автор |
_dani_ (нова) |
Публикувано | 17.05.06 14:10 |
|
Няма такива последствия за напускащия, стига работодателят наистина да е разрешил платеният ДО наведнъж 
| |
|
Първо, не си прецакал работодателя и второ няма последствия за теб каун.
| |
Тема
|
[re: _dani_]
|
|
Публикувано | 17.05.06 14:57 |
|
т.е.?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_dani_ () |
Публикувано | 17.05.06 15:05 |
|
т.е. на молбата за платен отпуск трябва да има писмено съгласие на работодателя, или отделна заповед за това.
С две думи - няма никакъв проблем да ползваш текущ годишен отпуск в пълен размер още м.януари, ако ти разреши работодателят
Правя тези уточнения, защото питаш "ако си вземеш", а ДО обикновено се разрешава (става дума за ДО за настояща година)Редактирано от _dani_ на 17.05.06 15:07.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
backinblack (Ръси мозък) |
Публикувано | 17.05.06 15:18 |
|
Че първо трябва да се прецака, а обикновено той не се прецаква, а ТРЗ-то(евентуално). Молбата ти трябва да се внесе в счетоводството и счетоводителя ако прецени, че е основателна да я представи за подпис. Иначе работодатела подписва всичко което му поиска да подпише счетито
П.С. Ако наистина си ги прецакал няма последици за теб.
Всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни. Редактирано от backinblack на 17.05.06 15:19.
| |
Тема
|
[re: минaвaйkи]
|
|
Публикувано | 17.05.06 15:22 |
|
Ей ***, не се опитвай да се представяш от мое име, плийз! Пич, що ме наричаш каун, бе. Аз съм мацка. Като казвам, че прецаквам работодателя, имам предвид, че ако напусна без да съм си взела цялата годишна отпуска, ще ми изплатят дните само до датата на напускането (т.е. ще се овътря аз), а така като си взема всички дни, съм си начисто, нъл тъй?! Нямам никакво намерение да оставям нещо, което ми се полага по закон на тъпи работодатели идиоти!
| |
Тема
|
[re: wondering]
|
|
Публикувано | 17.05.06 15:27 |
|
сори,имах подобно питане
| |
Тема
|
[re: backinblack]
|
|
Публикувано | 17.05.06 16:45 |
|
В наш'та голяма и тоооолкова известна мултинационална компания по друг начин стават нещата. Значи аз си решавам кога и колко отпуска да ползвам, попълвам един формуляр и го връчвам на пряката шефка, която е една супер неориентиране дъртачка. Тя подписва с "да", аз нося в HR Дирекция - и т'ва е! Повече не се занимавам. 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|