Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:14 17.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ИМАМ ЛИ ШАНС ЗА ХУБАВА РАБОТАнови  
АвторДъжд (Нерегистриран)
Публикувано12.03.06 20:47

След 3 месечно търсене на работа, искам да се допитам до мнението на професионалисти.Аз съм на 28, със средно образование, жена.Смея да твърдя, че имам добра компютърна грамотност и се справям добре с английския език.Имам огромно желание да работя в сферата на офис- администрацията, но си призннавам, че нямам опит.А очевидно само желание не стига.Ходих на над 40 интервюта, но нямам никакъв успех и това доста ме обезсърчава.Явно в България няма работа за хора като мен, особено в тази сфера.Оценявам желанието на работодателите да имат служители с опит, но никой не е готов да предостави поле за този опит.Преживяла съм доста унижения, свързани с търсенето на работа- държали са се с мен пренебрежително, предлагали са ми секс, или очевидно са избирали по- изтупаните кандидатки..Знам, че звучи налудничаво, но се чудя- за нищо ли не ставам, щом нямам образование?Израстнала съм в интелигентна среда и се мисля за умна , даже по- умна от доста от евентуалните ми работодатели..но кажете ми - имам ли според вас шансове или да се примиря със съдбата си?Понякога на човек му писва да се бори..

Тема Re: ИМАМ ЛИ ШАНС ЗА ХУБАВА РАБОТАнови [re: Дъжд]  
Автор Xъни Бъни ('The Blue Bear')
Публикувано13.03.06 12:20

Честно казано и аз не бих те наела за офис администратор. Без опит и без висше образование, а и с този правопис....Пък и ако не си "изтупана" поне в прилична степен...

Поработи върху себе си, вместо да се "бориш" на голо.

И до 28-мата си година какво си правила като не си учила и работила - гледала си деца ли?

Тема Re: ИМАМ ЛИ ШАНС ЗА ХУБАВА РАБОТАнови [re: Xъни Бъни]  
АвторДъжд (Нерегистриран)
Публикувано13.03.06 13:01

Груба си, но вероятно си права.Не, не съм гледала деца.Работила съм в сфера, която не ме мотивираше.Именно поради тази причина се насочих към мечтаното си занимание.Съжалявам за правописа си???Вероятно съм допуснала грешка, която ти дава право да се гавриш с мен.Но останете със здраве-ясно е, че ситият не вярва на гладния..А относно "изтупването" имах предвид, че не е морално да се очаква от мен да изглеждам като манекенка.А и това, че съм безработна ме лишава от възможност да си купувам модни и скъпи дрехи.Питах дали имам шанс-твоето мнение за пореден път ми доказа как се приемат хора като мен.Щом си със средно образование- на бунището!!!
А това, че повечето ми познати си купиха дипломи...няма значение, нали?

Тема Дъжд,нови [re: Дъжд]  
Автор nbb (весела)
Публикувано13.03.06 13:13

не се отчайвай, никога не се знае какво ни чака в бъдещето. Не исках да ти пиша, за да не те разочаровам, но наистина трудно се намира работа, ако нямаш връзки, дори и пет образования да имаш. Поне в провинцията е така, а предполагам и за София не е по-различно, още повече ако нямаш необходимото образование.
Права си, че много хора са си купили дипломите за висше образование, но наличието на диплома е едно от условията, които се поставят за кандидатстване. Без него няма как да стигнеш до следващ етап, за да покажеш, че действително знаеш и можеш.
Знаеш ли - дълго време работех нещо, което уж обичах, но постепенно осъзнах, че друго ме влече. Не съм спирала да се интересувам от тези проблеми, следях нормативната уредба, въпреки че професията ми беше на километри отдалечена от тази материя и днес работя точно това, което ме интересува. Е, наложи се да завърша и второ образование, но явно такъв е бил моят път.
Не се отказвай от мечтите си !

Тема Re: ИМАМ ЛИ ШАНС ЗА ХУБАВА РАБОТА [re: Дъжд]  
Автор... (Нерегистриран)
Публикувано13.03.06 14:36

Това, че се мислиш за по-умна от
евентуалните ти работодатели
май не е много в твоя полза -
намирисва ми на самочувствие без покритие -
пробвай да помислиш в тая насока -
може и да помогне

Автор.. (Нерегистриран)
Публикувано13.03.06 15:35

Проблемът в правописа ти е, че ... е правилен. И се изразяваш ясно, на добър български език. Което очевидно е сериозен недостатък. Имаш една възможност, за която не се изисква образование. И тя е собственият бизнес. Успех !!!

Тема Re: ИМАМ ЛИ ШАНС ЗА ХУБАВА РАБОТАнови [re: Xъни Бъни]  
Автор123 (Нерегистриран)
Публикувано13.03.06 15:43

Ей, Хъни за каква се мислиш? Май пак избиваш комплексите си в клубчето. Да не ти се налага ТИ да си тършиш работа, защото и такива велики като теб един ден ги изритват.

Автор SoulMate (агне)
Публикувано13.03.06 16:25

Първото, което ти трябва е самочувствие! Ако ти знаеш, че си умна и знаеш, че дори без опит, ще вършиш работата си добре, тогава ПОКАЖИ ГО на потенциалния работодател. Той няма как да разбере какви са твоите възможности, ще му вършиш ли работа и дали ще спечели от това, че избира теб, а не друга.

Висшето образование не е никакъв критерий за интелигентност. Щом имаш желание и знаеш точно какво искаш, като намериш най-подходящата работа, просто кажи на бъдещия работодател с какво ще му бъдеш полезна.

Относно правописа ти не виждам основание за забележка. Само си обърни внимание, че след препинателен знак се оставя интервал.
И не общувай със злобни тъпанари, които ти подбиват самочувствието (а още повече и да ги наричаш "професионалисти")

Тема Re: ИМАМ ЛИ ШАНС ЗА ХУБАВА РАБОТАнови [re: SoulMate]  
АвторПpoфecиoнaлиcтka (Нерегистриран)
Публикувано13.03.06 16:31

Ми да продължава да си
вири носа тогава и да се
чуди защо никъде не я щат

Тема Re: ИМАМ ЛИ ШАНС ЗА ХУБАВА РАБОТАнови [re: Пpoфecиoнaлиcтka]  
Автор123 (Нерегистриран)
Публикувано13.03.06 16:36

Ами ако тези, които я интервюират са като теб, то е обяснимо защо не я искат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.