Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:04 06.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
*Кратък преглед

Тема Нерязяснено в "ОБЯСНЯВАМ ЗА МОТИВАЦИОННО"нови  
АвторИвaн (Нерегистриран)
Публикувано27.07.05 16:31

Здравейте на всички,

Имам следната ситуация:
Кандидатствам за работа в голяма и добре известна компания. На уеб-сайта си в раздел кариери от фирмата обясняват да използвам формата, която предлагат и да изпратя като DOC файлове резюмето си и мотивационното си писмо (като за начало).

* Освен адресите на офисите на компанията по света не са дадени никакви други данни.
* На сайта фирмата не е дала ниакакви указания към кого да адресирам мотивационното си писмо.

Проблемът ми е следния:
Пишейки на английски мотивационното си писмо е крайно неприемливо да го адресираш по подобен начин: "Dear Sir/Madam" или "To whom it may concern" и т.н. (най-лесното да с есетиш ако нямаш име на човек към когото да се обърнеш). От фирмата не са дали човек за контакти по тия въпроси в нито един от офисите си... никоя голяма фирма по принцип не дава такива хора за контакти.

Виждам следните възможности за действие:
1.) Звъня в офиса на фирмата, който ме интересува и питам до кого да адресирам мотивационното си писмо (-> най-доброто решение според мен)
2.) Адресирам мотивационното си писмо в подобен стил
"То Company Name
Recruting department"
и започвам направо с писмото (-> не добре обмислено)
3.) Има си стандартен начин да се отреагира в подобна ситуация, който не ми е известен и пиша постинг във форум където специалисти/справяли се с подобна ситуация обясняват как е добре да се процедира. (-> може да пропускам нещо, добре е да се пита)

Някой може ли да даде съвет как е най-добре да се постъпи в тая ситуация. Има ли и други възможности освен изброените три

Благодаря на всички отговорили ми смислено и дали полезна информация.

Иван

Тема Re: Нерязяснено в "ОБЯСНЯВАМ ЗА МОТИВАЦИОННО"нови [re: Ивaн]  
Автор 747 (Само Ботев-Пд!)
Публикувано27.07.05 17:20

здрасти
да звъннеш по телефона не е лош вариант, наистина. ако пък решиш да не го правиш, адресирай писмото така: "Dear Ladies and Gentlemen..." - това е, условно, стандартният начин. но, пак казвам (е, не мога да гарантирам за колегите си, де): само заради наличието/липсата на мотивационно не може да се допусне/недопусне някой до събеседване, ако СV-то си му е ОК, още повече пък - ако не го е адресирал конкретно до човека. Е, естествено, дразни, че и мен ме дразни, когато получа мотивационно, което е адресирано до г-жа Х в компанията У (мога да ти дам и конкретни имена, но не е редно да набърквам колеги без да знаят), с които аз и фирмата, в която работя, нямаме нищо общо, но не правя върли драми от това, ако кандидатурата си струва...

А, и още нещо: порови се малко из страницата - може да откриеш някъде "съвет" как да си напишеш мотивационното - аз, например, съм срещал такива на страницата на една от фирмите за подбор, където именно бяха казали, че не е гот да пишеш "Dear all", "Dear Mr/Miss/Mrs..." и други подобни, а именно "Dеаr Ladies and Gentlemen" - така поне се ориентираш по техните възгледи...

Успех!

Мъжете знаем защо!

Тема Re: Нерязяснено в "ОБЯСНЯВАМ ЗА МОТИВАЦИОННО" [re: 747]  
Автор unforgettable ()
Публикувано27.07.05 17:49

аз от мотивационни не бих могла да разбирам колкото теб, но от курсовете по английски знам, че стандартното е Dear Sir or Madam, това Ladies and Gentelmen не ми звучи никак в стила на стандартно писмо, малко е театрално?

And in the end
the love you take
is equal to the love
you make

Тема Re: Нерязяснено в "ОБЯСНЯВАМ ЗА МОТИВАЦИОННО"нови [re: Ивaн]  
Автор Xъни Бъни (intiliktualka)
Публикувано27.07.05 18:27

препоръка: недей да звъниш и да питаш!
ако искаха да знаеш точното име, нямаше да го пропуснат да го напишат, билийв ми.
на мен например ми е изнервящо и малоумно някой да ми се обади и да ме пита точно това. особено ако го гарнира с въпроса "Само резюме и мотивационно пише, а нещо друго да пратя трябва ли?"
Ако трябваше, щеше да си пише.
Ако исках да ми знаеш името, щях да го напиша.
Всъщност ако исках изобщо да ми звъниш, щях да си оставя телефона, което старателно избягвам.
А тел. на офиса(който имаш) и тел. на човекът за контакти (който нямаш) са различни неща. Още една причина да не звъниш.

Така че аз гласувам за т.2
и "крайно неприемливото"(за теб) Dear Sir/Madam
Като работеща в голяма и добре известна компания можеш да ме послушаш. А може и да не
Успех, ениуей!

It's all about asses - kicking or licking...

Тема Re: Нерязяснено в "ОБЯСНЯВАМ ЗА МОТИВАЦИОННО"нови [re: 747]  
Автор HlTlO (Daddy cool)
Публикувано27.07.05 23:44

Диър Лейдис енд джентълмен,

Уелкъм ту ди енюъл Оскър ауорд серимъни!!!

Много тъпо звучи това!

Take it easy, but take it all!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.