|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Интер вю с циганин
|
|
Автор | Mangaurski (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.06.05 08:44 |
|
Бихте ли разказали правили ли сте интервю за работа с циганин- какво е, как протича и има ли изобщо такива. Питам и зарадо интеграцията и заради любопитството.
| |
Тема
|
Re: Интер вю с циганин
[re: Mangaurski]
|
|
Автор |
747 (Само Ботев-Пд!) |
Публикувано | 03.06.05 10:51 |
|
има
протича нормално, както с всекиго другиго - аз проблеми съм нямал... вярно, работя с доста по-високи позиции, различни от тези, на които би се явил човек, който - как да ти кажа - е носител на типичните цигански характерови и физически специфични особености, и не съм имал повод да го третирам по начин, различен от този, с който преминават стандартните срещи
Мъжете знаем защо!
| |
Тема
|
[re: 747]
|
|
Автор |
Mиpa CM (несериозна) |
Публикувано | 03.06.05 17:39 |
|
Под "физически" миризма на некъпано ли разбираш?
Щото другите физически няма как да зависят от позицията.
| |
Тема
|
[re: Mangaurski]
|
|
Автор | Gegi_G (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.06.05 19:39 |
|
Защо си мислите, че интервюто с циганин е нещо различно??Аз съм 100%-ова циганка, но не мисля, че се различавам по нещо от останалите кандидати за работа. Заемала съм отговорни управленски постове, с висше икономическо образование съм - магистърска степен, имам още куп преквалификации и дипломи, доказала съм, че умея и струвам нещо. Повечето от роднините ми са с висше образование също. При подбор на кадри в последната ми месторабота съм интервюирала цигани - уверявам ви, че разлика няма (все пак става въпрос за работни места, за които идват образовани кандидати.)Била съм и на мястото на кандидат, и на мястото на работодател.В момента чакам за ново назначение .Мисля, че няма значение произхода. А между другото - напоследък се чувствам " циганка", пред приятелите си в чужбина, които имат ужасно мнение за България и по всякакъв начин се опитвам да се докажа като "българка", и да им покажа чрез себе си, че България има своето важно място в Европа и че всъщност ни има на картата..... 
| |
Тема
|
[re: Gegi_G]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 09.06.05 09:50 |
|
да бе, без малко да ти повярваме че си циганка освен това дори и да си, няма начин да покажеш на чужбинските си приятели, че циганите са свестни - първия автобус от България, който пристигне там, окончателно ще разбие всички твои теории...
Just a genius
| |
Тема
|
[re: Blake]
|
|
Автор |
didata (star akademik) |
Публикувано | 09.06.05 09:55 |
|
те автобусите отдавна се движат - в обратна посока към нас - българийо прибери си вересиите ни викат...
| |
Тема
|
[re: Gegi_G]
|
|
Автор |
didata (star akademik) |
Публикувано | 09.06.05 09:58 |
|
май диър, по моите статистически данни роми с висше се броят на пръстите на една ръка (дясна циганска дори ), а ти ми говориш за многолюдното си семейство и роднини...ар стига измислици-премислици
| |
Тема
|
[re: didata]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 09.06.05 10:01 |
|
абе искрено се надавям като (ако) ни приемат в ЕС, всички цигани да се изнесат натам, да ги питам после какво мислят европейците по темата "Интегриране на ромите"   Пък тука ще остане едно такова чисто и спокойно...
Just a genius
| |
Тема
|
[re: Blake]
|
|
Автор |
didata (star akademik) |
Публикувано | 09.06.05 10:13 |
|
тая тема ми е много актуална. един мухлю от зап.европейски партньор ми пуснал писмена заплаха в официално писмо че щял да ме съди за расистко отношение с/у ромите... ?!?! ако ти го пратя тва писмо ще се съдереш от смях - говори ми за дисциплинарни мерки, препоръчва ми да чета книги за романската култура щото аз съм била мноо заблудена, видите ли, около тия прекрасни люде. а той мангал през живота си не нам дали е виждал...
| |
Тема
|
[re: didata]
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 09.06.05 11:26 |
|
явно не е...
ако искаш, просто запази спокоен тон, и му предложи да мъ пратиш няколко да ги наеме при него, да видим след 1 седмица какво ще му е мнението по въпроса...
Just a genius
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|