Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:37 13.07.25 
Професионални
   >> Човешки ресурси - Работа
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Интер вю с циганиннови  
АвторMangaurski (Нерегистриран)
Публикувано03.06.05 08:44

Бихте ли разказали правили ли сте интервю за работа с циганин- какво е, как протича и има ли изобщо такива. Питам и зарадо интеграцията и заради любопитството.

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: Mangaurski]  
Автор 747 (Само Ботев-Пд!)
Публикувано03.06.05 10:51

има
протича нормално, както с всекиго другиго - аз проблеми съм нямал... вярно, работя с доста по-високи позиции, различни от тези, на които би се явил човек, който - как да ти кажа - е носител на типичните цигански характерови и физически специфични особености, и не съм имал повод да го третирам по начин, различен от този, с който преминават стандартните срещи

Мъжете знаем защо!

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: 747]  
Автор Mиpa CM (несериозна)
Публикувано03.06.05 17:39

Под "физически" миризма на некъпано ли разбираш?
Щото другите физически няма как да зависят от позицията.

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: Mangaurski]  
АвторGegi_G (Нерегистриран)
Публикувано08.06.05 19:39

Защо си мислите, че интервюто с циганин е нещо различно??Аз съм 100%-ова циганка, но не мисля, че се различавам по нещо от останалите кандидати за работа. Заемала съм отговорни управленски постове, с висше икономическо образование съм - магистърска степен, имам още куп преквалификации и дипломи, доказала съм, че умея и струвам нещо. Повечето от роднините ми са с висше образование също. При подбор на кадри в последната ми месторабота съм интервюирала цигани - уверявам ви, че разлика няма (все пак става въпрос за работни места, за които идват образовани кандидати.)Била съм и на мястото на кандидат, и на мястото на работодател.В момента чакам за ново назначение .Мисля, че няма значение произхода. А между другото - напоследък се чувствам " циганка", пред приятелите си в чужбина, които имат ужасно мнение за България и по всякакъв начин се опитвам да се докажа като "българка", и да им покажа чрез себе си, че България има своето важно място в Европа и че всъщност ни има на картата.....

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: Gegi_G]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано09.06.05 09:50

да бе, без малко да ти повярваме че си циганка освен това дори и да си, няма начин да покажеш на чужбинските си приятели, че циганите са свестни - първия автобус от България, който пристигне там, окончателно ще разбие всички твои теории...

Just a genius

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: Blake]  
Автор didata (star akademik)
Публикувано09.06.05 09:55

те автобусите отдавна се движат - в обратна посока към нас - българийо прибери си вересиите ни викат...

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: Gegi_G]  
Публикувано09.06.05 09:58

май диър, по моите статистически данни роми с висше се броят на пръстите на една ръка (дясна циганска дори), а ти ми говориш за многолюдното си семейство и роднини...ар стига измислици-премислици

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: didata]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано09.06.05 10:01

абе искрено се надавям като (ако) ни приемат в ЕС, всички цигани да се изнесат натам, да ги питам после какво мислят европейците по темата "Интегриране на ромите" Пък тука ще остане едно такова чисто и спокойно...

Just a genius

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: Blake]  
Публикувано09.06.05 10:13

тая тема ми е много актуална. един мухлю от зап.европейски партньор ми пуснал писмена заплаха в официално писмо че щял да ме съди за расистко отношение с/у ромите... ?!?! ако ти го пратя тва писмо ще се съдереш от смях - говори ми за дисциплинарни мерки, препоръчва ми да чета книги за романската култура щото аз съм била мноо заблудена, видите ли, около тия прекрасни люде. а той мангал през живота си не нам дали е виждал...

Тема Re: Интер вю с циганиннови [re: didata]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано09.06.05 11:26

явно не е...
ако искаш, просто запази спокоен тон, и му предложи да мъ пратиш няколко да ги наеме при него, да видим след 1 седмица какво ще му е мнението по въпроса...

Just a genius

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.