|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Има ли дефицит???
|
|
Автор | lt;gt; (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.02.05 08:53 |
|
Наскоро прочетох следното:
че на пазара на труда има дефицит на специалисти с определени специфични знания и умения. Конкуренцията за наемане и задържане на такива специалисти е голяма и за тях се налага по-различен подход при определяне на трудовите им възнаграждения
Въпроса ми е, Ако наистина има такъв дефицит, можете ли да ми кажете за какви точно специалисти става дума?
| |
Тема
|
Re: Има ли дефицит???
[re: lt;gt;]
|
|
Автор |
Xъни Бъни (intiliktualka) |
Публикувано | 16.02.05 11:41 |
|
мдааа, има дефицит..на оракълджии примерно...
а ти проучване ли правиш или се чудиш какво да специализираш? ако е второто - действай бързо, че пазарът се мени и както и да го догонваш все няма да си актуален
It's all about asses - kicking or licking...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mixy (миксер) |
Публикувано | 16.02.05 14:46 |
|
Специалисти има всякакви и по всичко.
Дефицита е за добри специалисти - такива се намират по-трудно ...
Mixy
| |
Тема
|
|
|
Автор | Уили (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.02.05 16:22 |
|
Там кадето го четеш има дефицит на хора с родословно дърво (братчеди) и готини мадами.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3ъл_Дyx (вестоносец) |
Публикувано | 17.02.05 10:11 |
|
Абе исках да напиша нещо,ама той Уили вече го е написал....
| |
Тема
|
[re: 3ъл_Дyx]
|
|
Автор | Жopo (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.02.05 17:42 |
|
На пазара има два дефицита- дефицит на хора, които искат сериозно да работят, и дефицит на фирми, които искат да наемат такива хора:-)))))))
| |
|
да си искал да кажеш
дефицит на хора, които искат сериозно да работят, и дефицит на фирми, които искат сериозно да плащат на такива хора
It's all about asses - kicking or licking...
| |
|
Според мен е още малко рано да се говори за дефицит, но определено нещата вървят натам... Самият факт, че все повече фирми използват head-hunting като метод за намирането на качествени специалисти и мениджъри говори за това.
От познатите ми консултанти по подбора мога да кажа, че трайно има тенденция към търсене на качествени кадри за счетоводители, HR-специалисти и финансисти... Такива университетите на практика не произвеждат, поне такива, които да могат да работят в областта... и те стават наистина добри в практиката... и тези с потенциал някой ти ги краде в един момент, ако не се грижиш за тях, така, че до известна степен може и да има дефицит.
| |
Тема
|
[re: Уили]
|
|
Автор | lt;gt; (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.05 10:44 |
|
Там откъдето го прочетох има цитирани точно определени области и никъде не забелязах "родословни дървета". Стана ми любопитно какво е положението в България, но явно си имал нещо впредвид като допускаш откъде съм го прочел...Ще може ли малко по-конкретно?
| |
|
Има дефицит, да. В София, Варна, Пловдив най-вече (в този ред).
Особено много за инженерни специалности (включително ИТ), но и за всякакъв друг вид специалисти. Кажи по-подробно какво точно те интересува и ще научиш.
"Щастието, Санчо..."
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|