Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:47 10.07.25 
Спорт
   >> Спортна екипировка
*Кратък преглед

Тема Ски за 3-годишен...нови  
Автор Бopивaн (вечно зелен)
Публикувано19.11.03 10:20

Здравейте,

синът ни днес става на 3 години и сме решили през идващата зима да го качим на ски. Ще бъдем много благодарни за споделен опит по темата - най-вече какви ски да вземем. Той е висок 97см и може би 100см ски ще са добре? (за да може да ги кара 3 сезона и да ги остави за сестра си като стане и тя на 3). Или по-удачно ще е да му вземем по-къси. А колко сезона може да изкара една ски-каска (за колелото вече я носим втора година и може още да се разширява)

Поздрави

Хубавото вино се изпива, младата жена остарява, а гората вечно зелена остава.

Тема Re: Ски за 3-годишен...нови [re: Бopивaн]  
Авторlna (Нерегистриран)
Публикувано20.11.03 09:25

Защо не поизчакаш да стане на 4 години поне? Аз лично не смея да пусна дъщерями, която също е на три, да кара ски....Та това ми се вижда абсурдно...как да я научим да прави рало??? или нещо от сорта...изобщо, още са малки дечицата за ад се качват на ски, та то не може да мисли добре още....

Тема Re: Ски за 3-годишен...нови [re: lna]  
Авторneznam kak da ti kaga koia sam (Нерегистриран)
Публикувано11.12.03 01:11

Niama nugda da misli, to usesta. Moeto mnenie e slednoto: Niama nugda da kupuvasch na parvo vreme ski. Organiziraite si s tvoi poznati grupa ot 3-4 deza na edna vazrast(priatelcheta) i go pusni na uchiliste s uchitel. Na teb ste ti se glegi. Ako pak e sam na uchiliste ste mu e skuchno. Takak parvi stapki ste se nauchi, taka che da mu e kef i togava se zamisli za ski. Togava mige i instruktut=ra mu da ti pomogne v izbora na ski i kaska. No moge da mu kupisch lichni obuvki-hubavi, za da znaesch, che kraka mu e na sigirmo miasto, che sa kao klechki kibrit na tazi vazrat.

Тема Re: Ски за 3-годишен...нови [re: neznam kak da ti kag]  
АвторBrando (Нерегистриран)
Публикувано13.12.03 00:15

Със жена ми сме скиори от много време и синът ни е на 3,4 години ние сме на мнение че ще пропусне и тази зима.Според мен родителските амбиций са голямо нещо ,но на него трябва да му хареса и трябва да има интерес затова ще поизчакаме.

Тема Re: Ски за 3-годишен... [re: Brando]  
Автор Бopивaн (вечно зелен)
Публикувано16.12.03 16:21

Мерси много за мненията,

абсолютно съм съгласен, че много голяма част от мотивацията за снабдяването със ски-екипиривка е нашето (на родителите) и в случая по-скоро моето (на таткото) желание. Амбиция не мисля, че при нас е точната дума - по скоро удоволствието от купуването на новичките ски и принадлежности. Признавам си че си начесох крастата:).

Нямаме намерение да се насилваме - разбира се, че ако синът ни сам иска. Желанието си го изяви още миналата година на Коледа като бяхме на Мальовица. Постоянно искаше да се

пред мен и да се возим (направи го съсвсем спонтанно на един мой приятел) После ходихме на Чепеларе и пак изявяваше желание. Ако сега му е минало - ще чакаме пак да му дойде.

Обувките му ги купихме 2,5 номера по-големи (обува ги с два чифта вълнени чорапи), ските са 100см. Каската също я купихме по-голяма (сега му пасва като му сложим поларена кърпа - хем да му е по-топло).

Дано само да няма травми. Ските са много красив, динамичен и пълен с удоволствие спорт, но трябва да си го признаем, са и доста рисково начинане. Имам доста познати, пострадали дори в напълно статично положение, връхлетяни от други скиори. На един приятел така му потрошиха очилата, а на съпругът на една колежка направо му скъсаха менискуса, докато си е закопчавал обувките.

Така че, най-важното е да се връщаме живи и здрави в къщи.

Поздрави

Хубавото вино се изпива, младата жена остарява, а гората вечно зелена остава.

Редактирано от Бopивaн на 16.12.03 16:36.

Тема Re: Ски за 3-годишен...нови [re: Бopивaн]  
АвторTaтkoтo (Нерегистриран)
Публикувано23.12.03 18:42

Какво да ти кажа. Ако си решил ти да учиш детето си, ще ти трябва страшно много търпение. Качих сина си на ски на 3 и половина и първият път беше супер отчайващо. Детето не може да разбере елементарни движения, които са възрастния изглеждат абсолютно логични. Например моя син се мъчеше да крачи със ските. Аз пък започнах да се изнервям, защото ми беше непонятно как така не може да вдене, че трябва да се плъзга със ските, а не да крачи. За късмет тогава се запознах с няколко ски учителя, които водеха точно групи от такива мъници. Те ми обясниха, че поне един два уикенда ще се наложи да го разхождам по равното, докато почне да чувства ските. Така и направих. Само че не бяха няколко уикенда, а почти целия сезон. Но от момента в който се почувства уверен върху ските, започна много бързо да напредва. Два- три дни на бейби влека на Алеко и след това реших да го пусна по синята. Естествено ски учителите започнаха да ме ругаят и да ми обясняват, че не съм наред и т.н. Пуснахме се от горна станция на романски и синът ми си слезе съвсем нормално, естествено с десетина спирания, а и аз карах плътно зад него, за да мога да го вдигна за грейката, ако нещо съвсем оплете ските. Оттогава си карам с него на Черни връх и по синята без проблеми. Според мен, а и според инструкторите с които съм разговарял 3 години си е нормална възраст за начало. Но лично моя съвет е, ако не си сигурен, че имаш безкрайно много търпение, по- добре го запиши в ски училище. Иначе рискуваш да накараш детето да намрази ските. За екипировката- не бих рискувал с обувки от ски- гардероб. Почти винаги са влажни и краката на детето ще са ледени още на 10-тата минута. А оттам ще започне да ти мрънка и хленчи, може да настине и т.н. Каската, според мен, също е задължителна. Пълно е с всякакви безмозъчни леваци- камикадзета, да не дава господ да ги срещаш по пистите.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.