|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Или си вегетарианец или не си!
|
|
Автор |
rashi (непознат
) |
Публикувано | 01.07.09 15:51 |
|
Не разбирам въпросите от сорта "Да стана ли вегетарианец?", "Опасно ли е?", "Да проям ли пак месо?", "Ами ако проям месо ще ми стане ли нещо?". Имаше тук един пост на момиче, което "полага усилия" да спре да яде месо, но 'нещо я "спира"! Ами, мило момиче, за какво ти е да ставаш вегетарианка, като ти се налага да полагаш усилия? Това не става насила. Вегетарианството е нещо повече от безмесна диета - не ги бъркайте! Човек става вегетарианец, защото поради редица причини, не желае да яде месо, а не въпреки афинитета си към боб с ребра!
Много е просто! Или си вегетарианец и си убеден в това или не си! Започнеш ли да си задаваш въпроси дали така трябва и да ти пука от коментарите на близките ти месоядни, по-добре не се прави, ами си хапвай Макдоналдс и да си жив и здрав!
| |
Тема
|
упростяваш нещата
[re: rashi]
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 02.07.09 14:00 |
|
повечето вегетарианци са такива щото им е жал за малките сладки агънца, заклани от бездушните касапи пред очите на жално блеещите си майчици , а не щото не им се яде месо.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
Re: Или си вегетарианец или не си!
|
|
Автор |
*Paл* (слънчева) |
Публикувано | 02.07.09 19:45 |
|
Да, напълно прав/а си. И това важи не само за вегетарианството но за всяко друго нещо.
| |
Тема
|
Re: упростяваш нещата
[re: zaphod]
|
|
Автор |
Изyмeн (Ненормален) |
Публикувано | 03.07.09 20:12 |
|
Аз станах вегетарианец за известно време, след като гледах по телевизията как разпраха едно теле и вътрешностите му се разсипаха. Иначе съм виждал и как се коли прасе от некадърни касапи - прасето заклано, ама още живо. 5 минути поне не умря това прасе, с половин отрязана глава беше. Накрая един от касапите го стисна за трахеята и го удуши. Чувал съм и за по-некадърни - прасето заклано, започва голямото пърлене и тогава то побягва.
Най-важното е невидимо за очите.
| |
Тема
|
Re: Или си вегетарианец или не си!
|
|
Автор |
Дeшeв (Муслон) |
Публикувано | 03.07.09 22:53 |
|
Раши, не си прав(а). Аз спрях месото, защото вярвах, че е по-здравословно (а ми харесваше). После развих състраданието към живите същества.
Сега не бих си и помислил да ям месо. Просто ми се струва... неправилно.
Моят съвет към всички хора, които се чудят дали да пробват Х или У е да си обещаят, че стриктно ще се придържат към Х или към У за 30 дни. След това, да си направят равносметката и да решат дали да продължат, да спрат или да изкарат още 30 дни.
| |
Тема
|
[re: Изyмeн]
|
|
Автор |
huanji () |
Публикувано | 04.07.09 20:01 |
|
Леле, леле...
| |
Тема
|
[re: Изyмeн]
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 05.07.09 18:04 |
|
ужас.
аз бих станала канибалка и бих изяла тези, които са недоклали горкото прасе.
| |
Тема
|
[re: Пъpпъл]
|
|
Автор |
huanji () |
Публикувано | 05.07.09 18:05 |
|
Винаги съм казвал, че вегетарианците са по- агресивни към хората...
| |
Тема
|
[re: huanji]
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 05.07.09 18:06 |
|
там е работата, че не съм вегетарианка. (но не казвай на никой;)))))
| |
Тема
|
[re: zaphod]
|
|
Автор |
Пъpпъл (марципанена) |
Публикувано | 05.07.09 18:10 |
|
е не, какъв е този свят, в който живеят вегетарианците?:))
свят на заклани агънца пред жално блеещи майки?!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|