|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Къде ще зимуват палмите на кмета?
|
|
| Автор |
Jay Gould (студенокръвен ) |
| Публикувано | 01.12.08 18:11 |
|
|
Някой знае ли къде ще се прибират палмите зимата?
Колко струват разбрахме, ама чух едни цени за съхранение, все едно ще се съхранява златния резерв на Китай.
| |
|
|
|
Всичко върви по план. Нашите хора ще си получат комисионната.
| |
|
|
|
Аз разбрах че са студоустойчиви
| |
|
|
|
Моите или на шефа ти? Питай си го лично
| |
|
|
|
Шеф??? Доста съм далеч от всякакви държавни, общински или други служби.
Дори работата ми не е в България пряко, не е свърана с почти нищо българско като бизнес освен, че живея тук и плащам данъци.
Та, ако имаш някакво инфо за мен, което аз не зная, ще съм благодарен да го споделиш :) Ако съм някъде на служба, не зная, а ти знаеш, кажи ми, поне да ида да си взема заплата.
Редактирано от Jay Gould на 04.12.08 16:45.
| |
|
Тема
|
Re: Къде ще зимуват палмите на кмета?
[re: Jay Gould]
|
|
| Автор |
Бapбapeлa (петата стихия) |
| Публикувано | 05.12.08 20:44 |
|
|
Вероятно в склад на общината ще зимуват палмите. видях караха ги към общинския склад, който е на Почивка - но там по-скоро палмите ще студуват, а не ще зимуват на топло. освен ако по пътя за Златни няма друг общински слкад, който да е с отопление за зимуване на палми.
| |
|
Тема
|
[re: Jay Gould]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 05.12.08 20:46 |
|
|
Ааа, моля нашите палми тук са по-ценни от златния резевр на Китай. Обаче корупцията ни и тя не е като китайската , нито наказанията ни за корупция.
| |
|
Тема
|
[re: Бapбapeлa]
|
|
| Автор |
Лoдkapят ( Возещ) |
| Публикувано | 06.12.08 17:16 |
|
|
Най вече наказателната отговорност
| |
|
Тема
|
[re: Лoдkapят]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 06.12.08 21:23 |
|
|
Този термин 'отговорност' е непознат и на нашия кмет и на общинския съвет и на всички държавници и политици.
Дано да не е много студена зимата и да оцелеят палмите , че отиде ни южносредиземноморската украсата догодина. Ще станем грозен неукрасен град
| |
|
|
|
Според договора, “Ерика” се задължава да поддържа палмите в отлично състояние и при влошаване на външния им вид за своя сметка да ги заменя с други. През студените зимни дни палмите ще се съхраняват в базите на “Ерика” и ще бъдат отново извадени до 15 март догодина.
480 000 лева на година струват на варненци палмите, които красят морския град. Това става ясно от дълго пазеният в тайна договор между община Варна и фирма “Ерика Ко” ООД, която е спечелила обществената поръчка.
Според договора, “Ерика” ще поддържа целогодишно всичките 150 палми, от които 85 са собственост на общината, а останалите 65 са взети под наем от фирмата. Договорът е за срок от 10 години и важи до края на 2018 година.
За целия период озеленителите ще получат общо 4,4 милиона лева без ДДС, което с данъка прави около 5,2 милиона лева. Всяка година за палмите под наем общината ще плаща по 230 000 лева с ДДС. За стопанисването на останалите топлолюбиви растения от бюджета ще бъдат заделяни други 250 000 лева. В цената са включени и всички разходи по поддръжката и експонирането на палмите по варненските улици, градинки и булеварди.
Кметът Кирил Йорданов припомни, че 98% от варненци одобряват поставянето на палмите в морския град, като с това се възстановява вида му от преди години.
BTW всичките ми познати са сред останалите 2%
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|