Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:22 11.11.25 
Градове
   >> Варна
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Къде ще зимуват палмите на кмета?нови  
Автор Jay Gould (студенокръвен )
Публикувано01.12.08 18:11

Някой знае ли къде ще се прибират палмите зимата?

Колко струват разбрахме, ама чух едни цени за съхранение, все едно ще се съхранява златния резерв на Китай.

Тема Не се притеснявайнови [re: Jay Gould]  
Автор Archibold (Капитан)
Публикувано02.12.08 03:19

Всичко върви по план. Нашите хора ще си получат комисионната.

Тема Re: Не се притеснявайнови [re: Archibold]  
Автор Лoдkapят ( Возещ)
Публикувано03.12.08 01:05

Аз разбрах че са студоустойчиви

Тема Re: Къде ще зимуват палмите на кмета?нови [re: Jay Gould]  
Автор KMETA HA HETA (Честни сини очи)
Публикувано03.12.08 03:08

Моите или на шефа ти? Питай си го лично

Тема Re: Къде ще зимуват палмите на кмета?нови [re: KMETA HA HETA]  
Автор Jay Gould (студенокръвен )
Публикувано04.12.08 16:44

Шеф??? Доста съм далеч от всякакви държавни, общински или други служби.
Дори работата ми не е в България пряко, не е свърана с почти нищо българско като бизнес освен, че живея тук и плащам данъци.
Та, ако имаш някакво инфо за мен, което аз не зная, ще съм благодарен да го споделиш :) Ако съм някъде на служба, не зная, а ти знаеш, кажи ми, поне да ида да си взема заплата.

Редактирано от Jay Gould на 04.12.08 16:45.

Автор Бapбapeлa (петата стихия)
Публикувано05.12.08 20:44

Вероятно в склад на общината ще зимуват палмите. видях караха ги към общинския склад, който е на Почивка - но там по-скоро палмите ще студуват, а не ще зимуват на топло.

освен ако по пътя за Златни няма друг общински слкад, който да е с отопление за зимуване на палми.

Публикувано05.12.08 20:46

Ааа, моля нашите палми тук са по-ценни от златния резевр на Китай. Обаче корупцията ни и тя не е като китайската , нито наказанията ни за корупция.

Тема Re: Къде ще зимуват палмите на кмета?нови [re: Бapбapeлa]  
Автор Лoдkapят ( Возещ)
Публикувано06.12.08 17:16

Най вече наказателната отговорност

Тема Re: Къде ще зимуват палмите на кмета?нови [re: Лoдkapят]  
Публикувано06.12.08 21:23

Този термин 'отговорност' е непознат и на нашия кмет и на общинския съвет и на всички държавници и политици.

Дано да не е много студена зимата и да оцелеят палмите , че отиде ни южносредиземноморската украсата догодина.

Ще станем грозен неукрасен град

Тема "ЕРИКА"нови [re: Jay Gould]  
Автор Emona_d (познат)
Публикувано07.12.08 18:39

Според договора, “Ерика” се задължава да поддържа палмите в отлично състояние и при влошаване на външния им вид за своя сметка да ги заменя с други. През студените зимни дни палмите ще се съхраняват в базите на “Ерика” и ще бъдат отново извадени до 15 март догодина.
480 000 лева на година струват на варненци палмите, които красят морския град. Това става ясно от дълго пазеният в тайна договор между община Варна и фирма “Ерика Ко” ООД, която е спечелила обществената поръчка.

Според договора, “Ерика” ще поддържа целогодишно всичките 150 палми, от които 85 са собственост на общината, а останалите 65 са взети под наем от фирмата. Договорът е за срок от 10 години и важи до края на 2018 година.

За целия период озеленителите ще получат общо 4,4 милиона лева без ДДС, което с данъка прави около 5,2 милиона лева. Всяка година за палмите под наем общината ще плаща по 230 000 лева с ДДС. За стопанисването на останалите топлолюбиви растения от бюджета ще бъдат заделяни други 250 000 лева. В цената са включени и всички разходи по поддръжката и експонирането на палмите по варненските улици, градинки и булеварди.

Кметът Кирил Йорданов припомни, че 98% от варненци одобряват поставянето на палмите в морския град, като с това се възстановява вида му от преди години.

BTW всичките ми познати са сред останалите 2%

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.