|
Тема
|
театър във Варна
|
|
Автор |
Fulham (The Cottager) |
Публикувано | 04.01.08 05:29 |
|
Привет,
някой да е ходил на постановката на драматичния театър ”Службогонци” по Иван Вазов?
Споделете впечатления както за споменатия спектакъл така и за варненската трупа актьори!
Мерси предварително!
COME ON YOU MIGHTY WHITES!
| |
Тема
|
Re: театър във Варна
[re: Fulham]
|
|
Автор |
вepc (demo version) |
Публикувано | 04.01.08 06:40 |
|
Кажете ми моля какво интересно има в театъра. Че няколко мои приятели и приятелки изявяват интерес да ме завлекат, при положение, че знаят как не ми харесва точно този тип изкуство. Примерно ако го няма Димитър Рачков никога не бих посетила каквото и да е. На сила съм ходила и съм се смяла яко, обаче не е било по мое желание. Е в Арена примерно - "National Treasure" коя и да е серия би ми била много по-интересна.
| |
Тема
|
[re: вepc]
|
|
Автор |
Fulham (The Cottager) |
Публикувано | 04.01.08 08:03 |
|
привет :) и мен едно време са ме водили ”на сила” в основното училище и в продължение на години и аз така смятах. Обаче кажете ми вие къде може да отиде човек на културно и също така развлекателно мероприятие, без цигарен дим, без комерсиална музика на високи децибели, където да се зареди с положителна енергия и да се позабавлява?
Честно казано аз лично предпочитам комедийните спектакли - доста по забавни са, но пък на драматичните също си струва да се порадваш на играта на актьорите. Има хора също така, който биха отишли само защото в представлението участва някой известен актьор (примера с Рачков) - например миналата година отиваме с приятели на ”Охранители” щото участва Христо Мутафчиев, а се оказа че и останалите актьори и те не са по-назад.
В крайна сметка може би на всеки човек е нужно сам да осъзнае потребността си или липсата на такава от ходене на театър(и други подобни). Едва тогава започва сам да цени този тип изкуство. А пък интересното - че какво по различно има в театъра от един филм освен това че случките са по-реални и актьорите излизат да играят на живо?
COME ON YOU MIGHTY WHITES!Редактирано от Fulham на 04.01.08 08:07.
| |
|
Дал ви Бог добро:)
И аз да се включа със споделено мнение:)
За "Службогонци"- щом казваш, че предпочиташ комедийни спектакли - ще ти хареса. Залата се забавляваше, имаше много смях. Решението е малко нестандартно за класическа българска пиеса, но е забавно.
А иначе според мен, на който и спектакъл да идеш няма да съжаляваш. Трупата ни е добра. Правят добри неща -не сама класически произведения, но и по-нестанадатни - и като текстове и като решения:).
Приятно гледане и дано ти хареса:)
| |
Тема
|
[re: тъrъдъk4e]
|
|
Автор |
Fulham (The Cottager) |
Публикувано | 04.01.08 11:24 |
|
Хей :)
благодаря за информацията. Разгледах афиша за януари и реших, че това ще е по-добрия вариант защото сме група студенти. Не че Ромео и Жулиета е скука ама е по-познато на всеки, та това ми се струва че ще е по-забавното представление. Всъщност ако може малко инфо и за ”Български работи” ако си го гледал/а? :) нещо май ми е убягнал при предният преглед
COME ON YOU MIGHTY WHITES!
| |
|
Такаааа;)
"Български работи" са сборни текстове, обединени в едно цяло. Използва се автентичен диалект, забавни истори от бита на българите в началото на 19 век. На мен лично много ми хареса - хем е забавно, хем е интересно - не е комедия обаче в общия смисъл. Има какво да ти остане;). Проблем може да се окаже това, че е малко дългичко... към 2,5 часа - нещо такова. Но според мен няма да е загуба на време - ще се забавлявате:)
| |
|
|
|
|