Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:13 10.10.25 
Градове
   >> Варна
*Кратък преглед

Тема театър във Варна  
Автор Fulham (The Cottager)
Публикувано04.01.08 05:29

Привет,

някой да е ходил на постановката на драматичния театър ”Службогонци” по Иван Вазов?

Споделете впечатления както за споменатия спектакъл така и за варненската трупа актьори!

Мерси предварително!

COME ON YOU MIGHTY WHITES!

Тема Re: театър във Варнанови [re: Fulham]  
Автор вepc (demo version)
Публикувано04.01.08 06:40

Кажете ми моля какво интересно има в театъра. Че няколко мои приятели и приятелки изявяват интерес да ме завлекат, при положение, че знаят как не ми харесва точно този тип изкуство. Примерно ако го няма Димитър Рачков никога не бих посетила каквото и да е. На сила съм ходила и съм се смяла яко, обаче не е било по мое желание. Е в Арена примерно - "National Treasure" коя и да е серия би ми била много по-интересна.

Тема Re: театър във Варнанови [re: вepc]  
Публикувано04.01.08 08:03

привет :) и мен едно време са ме водили ”на сила” в основното училище и в продължение на години и аз така смятах. Обаче кажете ми вие къде може да отиде човек на културно и също така развлекателно мероприятие, без цигарен дим, без комерсиална музика на високи децибели, където да се зареди с положителна енергия и да се позабавлява?

Честно казано аз лично предпочитам комедийните спектакли - доста по забавни са, но пък на драматичните също си струва да се порадваш на играта на актьорите. Има хора също така, който биха отишли само защото в представлението участва някой известен актьор (примера с Рачков) - например миналата година отиваме с приятели на ”Охранители” щото участва Христо Мутафчиев, а се оказа че и останалите актьори и те не са по-назад.

В крайна сметка може би на всеки човек е нужно сам да осъзнае потребността си или липсата на такава от ходене на театър(и други подобни). Едва тогава започва сам да цени този тип изкуство. А пък интересното - че какво по различно има в театъра от един филм освен това че случките са по-реални и актьорите излизат да играят на живо?

Редактирано от Fulham на 04.01.08 08:07.

Автор тъrъдъk4e (плюшено)
Публикувано04.01.08 10:31

Дал ви Бог добро:)
И аз да се включа със споделено мнение:)
За "Службогонци"- щом казваш, че предпочиташ комедийни спектакли - ще ти хареса. Залата се забавляваше, имаше много смях. Решението е малко нестандартно за класическа българска пиеса, но е забавно.
А иначе според мен, на който и спектакъл да идеш няма да съжаляваш. Трупата ни е добра. Правят добри неща -не сама класически произведения, но и по-нестанадатни - и като текстове и като решения:).
Приятно гледане и дано ти хареса:)

Тема Re: театър във Варнанови [re: тъrъдъk4e]  
Публикувано04.01.08 11:24

Хей :)
благодаря за информацията. Разгледах афиша за януари и реших, че това ще е по-добрия вариант защото сме група студенти. Не че Ромео и Жулиета е скука ама е по-познато на всеки, та това ми се струва че ще е по-забавното представление. Всъщност ако може малко инфо и за ”Български работи” ако си го гледал/а? :) нещо май ми е убягнал при предният преглед

Автор тъrъдъk4e (плюшено)
Публикувано04.01.08 12:42

Такаааа;)
"Български работи" са сборни текстове, обединени в едно цяло. Използва се автентичен диалект, забавни истори от бита на българите в началото на 19 век. На мен лично много ми хареса - хем е забавно, хем е интересно - не е комедия обаче в общия смисъл. Има какво да ти остане;). Проблем може да се окаже това, че е малко дългичко... към 2,5 часа - нещо такова. Но според мен няма да е загуба на време - ще се забавлявате:)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.