Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:24 15.07.25 
Градове
   >> Варна
*Кратък преглед

Тема има ли експлоатация на наемни работници ,особено внови  
Автор engels (непознат )
Публикувано28.02.04 22:29

От собствен опит зная за чудовищната експлоатация на наемните работници,особено в частните фирми. За съжаление съпротива няма ! Или ако има тя е лична, неорганизирана ,стихиина, много лесна за преодоляване от алчните фирмаджии, пък и от директорите на все още съществуващи държавни фирми. А имаме интелигентни и образовани наемни работници? В една Турция например работническото,профсъюзно движение е по силно. Защо при нас всеки се мъчи сам да се оправи- не разбираме ли,че силата ни е в единството. Моля да ми отговорят сериозни ,мислещи хора.

Тема Re: има ли експлоатация на наемни работници ,особено внови [re: engels]  
Автор ttania (лунна)
Публикувано29.02.04 16:40

Правилен поглед имаш върху нещата... но народа ни е такъв. Не е свикнал да си търси правата, а да търпи.... Може би ще мине още доста време докато работниците започнат да си търсят правата.... Засега нямат подкрепа от никого - държавните служители работят по жалби, а никой не подава жалба..пази си хляба....без пари не се живее. Изобщо всеки си пази хляба и може би има право..... идеализма не е за нашето време.. А профсъюзи такива каквито имаш предвид трудно ще се създадат в България. Докато всеки чака на другия и мисли че другия е виновен за неговото положение. Но не всички фирми са такива, каквито си ги описал.... имам поглед върху нещата професионално.

Откакто чух какво мисля, не вярвам на това което чувам

Тема Re: има ли експлоатация на наемни работници ,особено внови [re: ttania]  
Автор engels (непознат )
Публикувано29.02.04 18:29

Много вероятно е всички да не са такива....!? Там, където наемните работници са с по -високо образование -инженери,икономисти,лекари, учители и т.н.,там присвояването на част от труда става по-финно, по-деликатно.Заплатите все пак са над средните,но частта на откраднатото не е малка. Докато при нискоквалифицираните работници и малкото неплатено на работника се чуства силно,защото парите не стигат за нищо.Да не говорим за спазване на 8 часов работен ден,отпуски,майчински,работно облекло ,охрана на труда и пр.Защото са най -неорганизирани .То не спряха увеличенията на тока,телефоните,данъците,водата и какво ли не и никой не протестира ? Според мен това се дължи и на тези 45 години,когато уж имаше,кой да се грижи за благосъстоянието на народа,но май и са пооткрадвали и за себе си.Не беше социализъм, щом имаше възможност за такива далавери.Затова правя сравнението със съзнанието на работника в Турция.

Тема Re: има ли експлоатация на наемни работници ,особено в [re: engels]  
Автор blu (непознат )
Публикувано01.03.04 00:02

По-скоро се дължи на едни други 500 години, когато хората са си мълчали и са се примирявали. Народопсихология! Ако не си доволен -напусни, ако се оплачеш - уволнен си. И при тази безработица...А трябва да си плащаш тока и парното.

Тема Re: има ли експлоатация на наемни работници ,особено внови [re: engels]  
Автор lLlA ()
Публикувано01.03.04 11:14

Айдеее,и тука някви искат да опраят наемните работници,и то най-вече нискоквалифицираните и нискообразованите.И що точно тях?Ами щото те обикновенно няма да кибичат тук и да им четат простотиите.Аз се самоопределям като нискоквалифициран и нискообразован и съм си хърби.Поне до момента в който някой шибан псевдоинтелигент с няколко съмнителни дипломи за висше образование се заеме да брани правата ми. Революционерите нямате ли си някакъв клуб там?Ако нямате си направете!
А това че българина не се подвежда вече от такива като теб и не се хаби за да могат някои след това да съставят правителства,говори само за това че е помъдрял.
Затова политиците се ориентират към мангалите,щото пролетариата просто си гледа битието и не гласува!

Спрете Земята!Искам да сляза!

Тема Звучиш малко "шизо":Dнови [re: lLlA]  
Автор edna me4ta (почти фантазия)
Публикувано03.05.04 22:11

Хем ти харесва тоя свят и не искаш да го променяш, хем искаш да слезеш...
Ми ориентирай се!;)

Тема Re: има ли експлоатация на наемни работници ,особено внови [re: blu]  
Автор Bvlgari (bvlgari)
Публикувано07.05.04 06:55

Като спомена за 500-е години, та лошо взе да ми става. Какво ни е преминало през главите не е за описване. За контраст ще дам страната с "развитата демокрация" САЩ: такова бачкане пада, кожата ти одират. Профсъюзите са се угоили и на никой за нищо не му пука. Да сте чули за някакви стачки напоследък в хАмериката. Пък и само как са им промили мозъците, а бе ... 'Айде да не ви развалям настроението...

Esse quam videri ignotum per ignotius in aeternum.
Bvlgari

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.