|
Тема
|
час на класа на англ.?
|
|
Автор |
no_clouds (слънчева) |
Публикувано | 30.08.12 04:52 |
|
колеги, някой знае ли как е "час на класа" на английски?
не съм го срещала и въобще не мога да го измисля...
предварително благодаря...
| |
|
Ако се касае за час, който класната (-ият) провежда с учениците от класа си, за да се обсъдят техни частни въпроси (т. е., "час на класната"), един вариант би бил "tutor group [session]". Поне така бе преди 40+ години в Англия. Eвентуално също "home tutor session". Бих се учудил извънредно, ако се окаже, че има един вариант. Най-вероятно не само има по един за всеки от разните региолекти, ами и купища за разните училища...
| |
|
"часът на класа" в моето детство беше "час на класния ръководител" сега са променили формулировката, но значението вероятно е същото...
търсих, търсих, form tutor гледам се използва за класен... form tutor class? как ти звучи?
или supervising teacher class?
много благодаря за включването...
| |
|
В моето училище (преди 15-20 години в Манчестър) му викаха "form period".
| |
Тема
|
Re: час на класа на англ.?
[re: no_clouds]
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 30.08.12 13:17 |
|
Copy/Paste на отговора на един приятел, който живее в Англия. Писал съм и до }атите, но още не са ми отговорили. Та за UK:
"Информация от първа ръка - моята щерка, която освен тук другаде не е ходила на училище.
Значи всяка по-скоро година (т.е. набор), а не клас си имат т.нар form tutor. Те дори класовете им се казват не 7-ми, 8-ми, а се казва year 8, year 9, но също така ги наричат form.
Т.е. ако се обадя да кажа, че малката няма да ходи на школо, съобщението ми казва да кажа, кой съм, за кого се обажам и в кой form е тя. И аз казвам примерно 10R.
Та, всяка сутрин имат 20-30 минути т.нар registry, по време на което въпросният form tutor проверява кой е на линия и ако има нещо им казва, и попълва register - присъствена книга."
Things are not as bad as they seem. They are worse.
Bill Press
| |
Тема
|
Re: час на класа на англ.?
[re: ivz]
|
|
Автор |
no_clouds (слънчева) |
Публикувано | 01.09.12 03:53 |
|
много, много благодаря за отделеното време и желанието да помогнеш!!!
| |
|
много, много ти благодаря за включването!!!
| |
|
|
|
|