Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:11 04.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Английски, оборотен телефоннови  
Автор Gemilla (различна)
Публикувано02.03.12 11:56

Здравейте, мили хора!

Дали можете да ми напишете как се превежда оборотен мобилен телефон на английски език? Контекста е процедура за сервизно обслужване.

Благодаря!

Тема Re: Английски, оборотен телефоннови [re: Gemilla]  
Автор Liya ()
Публикувано02.03.12 15:20

replacement mobile phone

Тема Re: Английски, оборотен телефоннови [re: Liya]  
Автор Gemilla (различна)
Публикувано02.03.12 15:31

Благодаря ти!
Беше ми спешно и го написах loan handset. Надявам се пак ще стане ясно.
Хубав ден ти желая!

Автор ivz (любопитен)
Публикувано02.03.12 21:28

Терминът е loaner cell phone.
Handset не е груба грешка, но почти не се използва за мобилни телефони (за каквито смятам става дума). Виж за handset в Images.google.com, за да добиеш представа.
Loan е грешка.

"You'd be surprised how much it costs to look this cheap."
DOLLY PARTON

Тема Re: Английски, оборотен телефоннови [re: ivz]  
Автор Gemilla (различна)
Публикувано02.03.12 22:08

Много благодаря!
Аз не съм преводач и затова не се притеснявам много от грешката си. Редактирах текста само като услуга. В оригинала пишеше turnover phone. Моята грешка поне ще увеличи шансовете текстът да стане малко по-понятен за англоговорящ читател, надявам се.

Чудя се, от пусто любопиство само, има ли някаква вероятност в различните англоговорящи страни, (напр. Ирландия, Австралия, Канада) да ползват друг подобен термин за същото?

Ето линк към текст на Ирландски мобилен оператор

Автор Liya ()
Публикувано02.03.12 22:51

Гледам, че и трите термина са в обръщение, най-много моят вариант, вероятно защото излиза и в други съчетания като например replacement mobile phone battery... и не ми се гледа сега кое британско, кое американско, но добре си се справила, че си махнала този turnover phone, което вероятно идва от гугъл-транслейт и моментално "преводачът" следва да се дисквалифицира

Редактирано от Liya на 02.03.12 22:55.

Тема Re: Английски, оборотен телефоннови [re: Liya]  
Автор Gemilla (различна)
Публикувано02.03.12 23:14

Мило е от твоя страна че опитваш да успокоиш гузната ми съвест, но не виждам нищо добро в това да замениш една глупост с друга такава. Доброто е че, нито авторът на процедурата, нито пък аз, сме преводачи.

Google Translate няма вина в конкретната ситуация, проверих го. Предложението там е откровено абсурдно и няма шанс да обърка дори най-големите профани.

Иначе, на мен ми се гледа "кое британско, кое американско", ама не зная къде да ги гледам тези неща?

Автор Liya ()
Публикувано02.03.12 23:24

Твоят термин си го има, просто сега ми е уморено да гледам честотата му, май към 4-5 000 беше и си имаше в сайтове от англоговорящи страни, както ти самата посочи ирландския сайт на оператор

Тоест, в никакъв случай не си направила грешка
А на гугъл-транслейт сега проверих и дава working phone покрай working capital, което е оборотен капитал, но ако кликнеш на working за варианти, дава и turnover Е, толкова са възможностите на машинката и на тези, които разчитат на нея
Иначе на колегата също си се ползва термина, с по-голяма честота, а моят е от сайта на Vodafone, и вероятността моето да е британско, неговото - американско, е голяма, но наистина нямам сили за разследване точно тази петък вечер
Ако ми беше student, бих се гордяла с това, до което си стигнала в конкретния случай за кратко време

Автор Liya ()
Публикувано02.03.12 23:32

Ето ти резултатите от гугъл, гледай и кажи после кое от кой се ползва:

Гледай надеждните резултати

Редактирано от Liya на 02.03.12 23:33.

Тема Уредих сенови [re: Liya]  
Автор Gemilla (различна)
Публикувано02.03.12 23:36

Без да съм ти станала student се уредих с домашно. Яко!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.