Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:26 04.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с Wordнови  
Автор ivz (любопитен)
Публикувано30.12.11 09:59

Мислех си, че няма нищо в Word, което да ме затрудни (не че ползвам всичките му възможности, разбира се), но се сблъсках с на пръв поглед елементарен проблем, който не мога да реша.
Значи версията е 2003 Pro (по ред причини).
Копирам съдържание от Интернет, изчиствам му non-breaking spaces и manual line breaks и установявам, че имам абзаци, форматирани със стил apple-style-span. Понеже имам свои стилове за различните части, опитвам се да го преформатирам (стила), но макар да избирам от списъка, след излизане от на пръв поглед успешно завършената операция, този стил си остава. И не мога да се отърва от него.
Някакви идеи?

"You'd be surprised how much it costs to look this cheap."
DOLLY PARTON

Тема Re: Проблем с Wordнови [re: ivz]  
Автор easy (wanderer)
Публикувано30.12.11 10:43

Paste special и избор на Plain text?

Тема Re: Проблем с Word [re: easy]  
Автор ivz (любопитен)
Публикувано30.12.11 14:11

Това ще го пробвам, но в случая става дума за текстове, които вече са изтеглени и нямам спомен от кои точно сайтове, така че задачата е да се пребори при това положение.

DOLLY PARTON

Автор easy (wanderer)
Публикувано30.12.11 14:41

Пак става с копиране от един файл в друг.

Иначе пробвай да наложиш стиловете от Normal.dot в проблемния документ. Доколкото разбирам, вече имаш запазен стил със същото име. В менюто за дефиниране на стиловете имаше някъде Organize... и възможност да копираш стилове в/от Normal.dot.
Не ползвам 2003 от много време, така че пиша по спомени.
Между другото, да не би Normal.dot да е read only и това да е причина да не помни промените? Навремето се препоръчваше като средство за спасяване от макровируси.

Тема Re: Проблем с Wordнови [re: easy]  
Автор ivz (любопитен)
Публикувано30.12.11 15:05

Normal.dot си е нормален (т.е. не е Read-only).
Аз точно това правя - опитвам се абзаците сд този стил да ги направя Normal, но въпреки че не ми отказва (с някакво предупредително съобщение), не прави и промяната.
Само не съм опитвал да редактирам свойствата на самия apple-style-span, за да се приложат едноивременно към целия документ. Ще пробвам сега...

DOLLY PARTON

Автор Liya ()
Публикувано30.12.11 15:13

След като пейстнеш, нали ти се появява едно квадратче в края на пейстнатия текст Paste Options - на него даде ли Keep Text Only?

Тема Re: Проблем с Wordнови [re: Liya]  
Автор ivz (любопитен)
Публикувано30.12.11 17:47

Не, има го само в менюто Edit | Paste special... и оттам се избира Unformatted text. Ако избереш друго поставяне (paste), тогава се предлагат опциите, за които споменаваш. Най-добре става с Match destination formatting (макар в новия документ да няма никакво форматиране още). Тогава се запазва форматирането по знаци, но се губи това по стил, което ми трябва.
Благодаря и на двете ви.
Наздраве...

DOLLY PARTON

Автор Liya ()
Публикувано30.12.11 19:01

Ами наздраве

, амааа... не можахме за помогнем... В IT форум пита ли?
Някъде мернах идейка първо да се пейстне в Notepad и после в нов уърдовски файл

Автор easy (wanderer)
Публикувано31.12.11 01:49

Мъжко съм.

Благодаря и на двете ви.

Наздраве.

Автор xakepxakep (ентусиаст)
Публикувано31.12.11 06:17

Когато копирам от нета сравнително кратки текстове, понеже и мен ме дразни или не искам тяхното форматиране, давам Control + F (=Find), пействам текста в прозорчето на Find, копирам го от Find, затварям прозореца на Find и пействам копираното в Уърд. Освен това съм забелязал, че когато пейстна текст от нета директно в Уърд, отгоре на всичко уърд първо странира основния текст и после добавя пейстнатото. А при дълги текстове, това е много досадно. Идеята с Notepad също е на подобен принцип и става за по-дълги копирани текстове.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.