|
|
|
Тема
|
Сканиране - текстов файл
|
|
| Автор |
BlackWolf (ловец) |
| Публикувано | 04.05.11 07:47 |
|
|
Използвате ли програми за обръщане на сканиран текст в текстов файл (прим. страница от книга)?
Според вас коя е най-добра за кирилица?
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Тема
|
Re: Сканиране - текстов файл
[re: BlackWolf]
|
|
| Автор |
ivz (любопитен) |
| Публикувано | 04.05.11 08:47 |
|
|
FineReader - при това използвам доста стара версия, защото ми е легална към принтера. Нямам никакви забележки, но от личен опит знам, че има подобрения (при по-новите версии) в работата с таблиците. Не мога да правя сравнения, но според чужди мнения, тя е абсолютно най-добрата.
"Let's have some new cliches"
Samuel Goldwyn
| |
|
Тема
|
[re: ivz]
|
|
| Автор |
nikolayyy (cskar) |
| Публикувано | 04.05.11 09:05 |
|
|
Аз ползвам FineReader 9.0 Corporate Edition от 2007 г. Разпознава текстовете прекрасно.
| |
|
|
|
И аз ползвам една стара версия на ABBYY FineReader и в повечето случаи се справя добре, въпреки че ако текстът е сканиран от ксерокопие и има зацапване по страницата, или ако има и ръкописен текст (подписи), а също понякога и при таблици, не дава перфектни резултати и си трябва дооправяне после. Но въпреки това ми се струва, че работи по-добре от другите програми.
| |
|
Тема
|
[re: ivz]
|
|
| Автор |
Poзмapия (жилава) |
| Публикувано | 04.05.11 09:34 |
|
|
И на теб ти благодаря много.
"Умиране няма и задачата има решение." - Ст. Джонсън
| |
|
|
|
Аз съм с Файн Рийдър 6-ца, доста стара версия, но се справя добре.
| |
|
Тема
|
[re: BlackWolf]
|
|
| Автор |
Refine (усмихната) |
| Публикувано | 04.05.11 15:14 |
|
|
AbbyFine Reader 9, много е добра! С таблиците се справя добре, има и опция директно да конвертира pdf файл в doc. - ако случайно са ти пратили текста на файл.
На опцията за езици е добре да посочиш и двата езика - български плюс някой, за да се получи добър резултат.
| |
|
|
|
Благодаря ви за споделените мнения!
Не ми трябват таблици, става въпрос за обикновен художествен текст.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
|
|
Ако е добре сканиран, т.е. да не е прекалено наклонен или прекалено зацапан, не би трябвало да има проблеми с FineReader
Редактирано от Sol y Sombra на 05.05.11 18:12.
| |
|
|
|
|