Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:15 04.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да се похвалянови  
Автор germanistik (непознат)
Публикувано11.03.11 15:37

След дълги години преводи на инструкции за кранове и багери, епикризи, договори и др. на пазара се появиха първите ми преводни книги: "333 любопитни тайни за деца. Неизвестни, загадъчни и строго поверителни" от Сабине Фритц, Астрид Оте, Елке Швалм и 4 цветарско-градинарски книжки от поредицата "Моята градина мечта" на издателство "Ентусиаст"

Днес получих авторските си екземпляри. Сега ги разглеждам и не мога още да повярвам, че съм ги направила Затова бързам да се похваля и да пожелая и на другите колеги радостта да "видят" собствения си труд в напечатан вид!

Тема Re: Да се похвалянови [re: germanistik]  
Автор Sol y Sombra (Muggle-born)
Публикувано11.03.11 15:46

Честито!

http://www.save-darina.org

Автор denny (Mockingjay)
Публикувано11.03.11 16:22

Честито! Представям си как се чувстваш!

Когато излезе първият ми превод, ми идваше направо да полетя от щастие. Дори сега се чувствам по същия начин, когато видя свой новоизлязъл превод. Дано и ти да продължиш да се радваш все така на всяка "своя" книга. Пожелавам ти още много преведени книги!

Автор alexiare ()
Публикувано11.03.11 16:51

Честито и от мен! Много вълнуващо преживяване, радвам се на такива новини.

Извън темата
Вчера обходих Русе и останах огорчена от факта колко книжарници са фалирали, затворени или попреместени ... из мазета на молове... В мазетата ли е мястото им???

Тема Re: Да се похвалянови [re: alexiare]  
Публикувано11.03.11 17:17

Благодаря! Пожелавам на всички колеги такива радости!

Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано11.03.11 18:44

Хей, честито!!!
А как сладурско звучи детската книжка.... Сега погледнах, мисля, че вкъщи ще има фенове

Тема Това е страхотно!нови [re: germanistik]  
Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано12.03.11 00:49

Направо е невероятно да направиш такъв пробив и да преминеш на съвсем друго ниво. Представям си какво изпитваш. Поне аз не познавам такъв човек, който да е успял да премине от договори и епикризи към книги. Та твоят постинг звучи не само като хвалба, но и като надежда за нас, които още се бъхтаме над договорите.

Искрено се радвам и ти пожелавам още много книги.

Тема Re: Това е страхотно!нови [re: Бepeзka!]  
Автор Sol y Sombra (Muggle-born)
Публикувано12.03.11 08:11

А, не е невъзможно да се премине

Аз мислех за себе си, след години работа с нехудожествени текстове, че просто не ставам за художествени, но се появи предложение, на което не можах да устоя Авторка, която ми беше много по сърце и заради която се реших да пробвам. И имам вече 5 преведени книги от нея, от които 4 издадени, петата предстои да излезе скоро А сега превеждам друга авторка, която много харесвам, аз самата я предложих за превод и издаване у нас и много силно се надявам, че книгата ще се получи добре. Да, междувременно не съм престанала да си превеждам и нехудожествените текстове, те са ми основното занимание и препитание. Но работата по художествените си е страхотно преживяване, поне до момента е било така за мен. Човек не трябва да си поставя сам прегради, а трябва да се пробват нови неща - резултатите понякога са смайващи

http://www.save-darina.org

Тема Re: Това е страхотно!нови [re: Бepeзka!]  
Публикувано12.03.11 09:17

Благодаря за милите думи на всички!

Невероятният късмет при мен беше, че от години гледам цветя и въобще не предполагах, че първият ми пробив с книга да бъде на тази тема. Детската книжка също беше интересно предизвикателство, защото научих неща, които не знаех

Но едно ръководство за хидравличен багер никога няма да откажа...

Автор no_clouds (слънчева)
Публикувано12.03.11 18:10

Честито!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.