|
Тема
|
Виждали ли сте този сайт?
|
|
Автор |
BlackWolf (ловец) |
Публикувано | 02.02.11 19:50 |
|
Уникален е. Аз имам щастието да познавам някои от създателите му.
Предполагам, че ще трогне всеки филолог.
Хубаво е, че има такова място. място, в което приятелите се поздравяват не със "Здравей!", а с "Ей, пущиняк, още ли не си умрел бе?!
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!Редактирано от BlackWolf на 02.02.11 19:55.
| |
|
Много хубав речник на професионалния автомобилен жаргон има. Само не ми се изясни как точно да изговоря 33ка ... ? Идеи?
| |
|
Готин е сайтът за Северозападналата България!
| |
Тема
|
Re: Хе-хе!
[re: АВе]
|
|
Автор |
denny (Mockingjay) |
Публикувано | 03.02.11 14:20 |
|
Сайтът е готин, обаче аз като живееща точно в този район, имам една забележка: любезното обръщение не е "пущиняк", а "пустиняк". Иначе точно цитираната реплика "Как си бе, пустиняк" е съвсем, ама съвсем автентична, мога да го потвърдя.
| |
|
Грешката е моя - наистина е пустиняк! Аз визирах главно монтанския регион, но във врачанско върви.
Знам, че израза е автентичен - чувал съм го неведнъж.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
Re: Виждали ли сте този сайт?
[re: alexiare]
|
|
Автор |
vens (малко странен) |
Публикувано | 04.02.11 00:34 |
|
33ка? Тридесет-и-тройка?
| |
|
То смешно, ама ... веднъж ходих на театър, на който бяха поканени студенти от Американския и Югозападния университет в Благоевград. Театралната постановка откри ректорът на Американския университет (американец) на български, като приветства студентите от АУБ и Югозападналия.
Nobody can be exactly like me. Even I have trouble doing it. Tallulah Bankhead
| |
|
На дядо сладурът.
| |
|
Отдавна не съм влизал в този сайт, но наскоро открих нещо уникално - http://mizia.info/ . Тия направо ме разбиват с уникалния си диалект! При положение, че всеки ден минавам по два пъти през Мизия, никога не съм и подозирал, че има такива уникати по тези земи. Ще цитирам само фамилиите Началнишка, Пожарашки, Дяволска и Влашкоселски - споменават се в списъка с преброителите, а в статията за похожденията на кмета Виолин Крушовенски в Рим, потребител с име besniq е сътворил непреходната във вековете мисъл, която цитирам по памет: "Уилил са а сакаш, че таман са изкарале ягнето из фурнята. Деа*а дръгела му, деа*а!"
| |
|
|
|
|