Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:14 04.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Тема ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови  
Автор LlDl_ru (Живучая!!!)
Публикувано28.12.10 11:45

Измама по схемата "Преводачески услуги"
Измама по схемата „Преводачески услуги” е извършена в Стара Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
В Районно управление “Полиция” – Стара Загора днес е получено съобщение от управителя на хотелски комплекс, че около 21.30 часа вчера на служебния телефон в комплекса се обадил мъж, който се представил за началник на районното полицейско управление и помолил служител от хотела, владеещ английски език, да окаже съдействие, като превежда на задържан англичанин.
Управителят се свързал със своя колежка, която разговаряла с мнимия полицейски началник и след това закупила ваучери за предплатени разговори към мобилен оператор на стойност 105 лева и продиктувала кодовете за зареждане.
Образувано е досъдебно производство.
Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

... butterfly effect ...

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги" [re: LlDl_ru]  
Автор neverojatna (вещерица)
Публикувано28.12.10 12:24

A стига бе, още ли има толкова наивен народ???

Полицията винаги има списък със заклети преводачи, с които сключва договор за такива услуги и даже ББ не може да принуди когото и да било да превежда, да не говорим за случаен служител от хотел....
Специално в Ст. Загора част от преводачите от агенцията, с която работи полицията, са полицейски служители и ги познавам, и районното винаги има хора под ръка.
Преди 2-3 години при едно сбиване на мой колега с колега от другата фирма ми се обадиха в 3 посред нощ, защото единият дал мой телефон. Отказах им, защото не съм длъжна и защото въпросният господин не е от нашата фирма. Извиниха ми се и затвориха.

Редактирано от neverojatna на 28.12.10 12:28.

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: LlDl_ru]  
Автор ivz (любопитен)
Публикувано28.12.10 14:19

Прекрасно!
Докато има олигофрени да се хващат на заявка "Купете ваучери" по телефона смятам, че е най-добре да има сайт, на който да публикуват и имената им. ТЕХНИТЕ, да!

"Keep a stiff upper chin."
Samuel Goldwyn

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: ivz]  
Автор Diletanta (член)
Публикувано28.12.10 16:39

Няма да е зле.
Но за телефонните мърши ми се ще хански съд по бързата процедура със скоростно разчекване между четири коня.
Защото някои от тях са убийци. Изродът реве с неузнаваем глас на бабката, че внучето й затрило човек с колата и веднага му трябват пари да излезе от ареста, а бабката вече тихо се възнесла...
Майка ми извади късмет, че попадна на свестни реаниматори.

"И тогава дойдоха добрите чудовища с брадвите..." - (много) млад автор

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: ivz]  
Автор violet_moon1 (член)
Публикувано28.12.10 18:30

от самото начало така и не можах да проумея как някой ще ти се обади да отидеш да превеждаш и ти ще тръгнеш да купуваш ваучери... струваше ми се адско тъпо и неосъществимо, още ми е трудно да повярвам, че има хора, които го правят.

другото за катастрофата е наистина ужасно гадно. и на моя баща се обадиха, и той се шашнал, но все пак ми се обади да провери

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: LlDl_ru]  
Автор alexiare ()
Публикувано28.12.10 21:09

Ако някой знае как се избира оператор на Виваком да каже номера. И моето момченце "беше катастрофирало" по празниците. Дядо му хубаво нахранил отсреща безпокоящите го, но все пак ми се иска да звънна и да поискам номера на хубавеца.

На стационарния не беше ми изписано от кого е прието повикването. Аналогичният номер на звезда осем осем ми трябва. Благодаря предварително.

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: alexiare]  
Автор bsb_2 ()
Публикувано28.12.10 21:32

http://www.vivacom.bg/

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: alexiare]  
Автор нaблюдaвaщ ()
Публикувано28.12.10 21:41

. Виваком обаче няма да ти даде информация за номера от където са ти позвънили. Забраната следва от , Раздел III - Защита на данните на потребителите.

При писмена жалба Виваком ще вземе мерки съгласно .

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: violet_moon1]  
Автор LlDl_ru (Живучая!!!)
Публикувано28.12.10 22:36

"... така и не можах да проумея как някой ще ти се обади да отидеш да превеждаш и ти ще тръгнеш да купуваш ваучери... струваше ми се адско тъпо и неосъществимо, още ми е трудно да повярвам, че има хора, които го правят. "

и аз на същото се чудех, как така ще заплащам нещо та дори и за бъдеща работа, за която и договор няма, а някакви си устни договорки...

а телефонните измами "с катастрофи" или "загазил съм на пътя" - и нашата баба почти се беше "вързала", ама браво на нея, че дойде при мене и аз звъннах на техния номер ...усетиха се и ми затвориха... звъннах на полицията да им кажа номера, за да реагират

изсмя се дежурния и каза, че вече са я хвърлили тая симка в боклука и са неоткриваеми ...

още веднъж се случи и на мене на стационарния тел. - "майко, прегазих човек... " и почва да реве с един дебел глас
попитах " и... сега какво?" - пак затвориха !
трябва да им се признае - владеят психология, познават интонации, умеят светкавично да реагират
а будалите никога не свършват...

... butterfly effect ...

Тема Re: ВНИМАНИЕ! Измама по схемата "Преводачески услуги"нови [re: Diletanta]  
Автор ivz (любопитен)
Публикувано29.12.10 10:18

Това хубаво, само че преди това ще трябва да се направи разграничение кое е телефонна гавра, телефонна измама и откровена телефонна просия.
Не знам дали на някой друг му се е случвало, но вече на два пъти на наши познати им въртят следния номер: искат обикновено на жена телефона й на улицата, уж за да звъннат спешно на свой близък (защото на молещата й паднала батерията, нямала мобилен, пък спешно се налагало да се обади и т.н.), след което следва набиране на номер с повишена тарифа (0900-... - т.н. "Услуги с добавена стойност"), може би регистриран именно за целта от хитър партньор на "невинната" молеща. Последиците са ясни - за секунди по левче, ако не и повече. И всичко абсолютно законно, нямам какво да се криеш, никой за нищо не може да те преследва, а на всичко отгоре друг ти събира печалбата (която после делиш с него).

"Keep a stiff upper chin."
Samuel Goldwyn

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.