|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Помощ за цитат от Шекспир
|
|
Автор |
denny (Mockingjay) |
Публикувано | 09.12.10 13:32 |
|
Колеги, бихте ли ми помогнали с този цитат? Открих, че е от "Юлий Цезар", второ действие, първа сцена, но нямам под ръка пиесата. Може ли някой да ми помогне с това:
Dwell I but in the suburbs of your good pleasure? - Act 2, Scene 1
Много ще съм ви признателна, ако някой успее да помогне.
Хубав следобед и лека работа!
| |
|
Нямам съществуващ превод подръка, но може да пробваш нещо от рода на: "Или живея само в предградията на твоето благоразположение?"
| |
|
Много ти благодаря. Да, май засега ще напиша това, а междувременно ще продължа да го търся.
| |
Тема
|
Re: Помощ за цитат от Шекспир
[re: denny]
|
|
Автор |
lemony_ (непознат
) |
Публикувано | 10.12.10 15:29 |
|
Заповядай, Дени!
Порция: "Нима живея във жалките предградия на твоето благоволение?"
Шекспир, том 3, Трагедии, стр. 321
Преводът е на Валери Петров
| |
Тема
|
[re: lemony_]
|
|
Автор |
Noc (добряк) |
Публикувано | 10.12.10 16:36 |
|
Петров е голям. orz
| |
Тема
|
|
|
Автор |
denny (Mockingjay) |
Публикувано | 10.12.10 18:53 |
|
Много благодаря! Направо ме спаси!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lemony_ () |
Публикувано | 10.12.10 19:24 |
|
Няма защо!
Знам колко време се губи в библиотеките само за да препишеш един цитат. :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
denny (Mockingjay) |
Публикувано | 10.12.10 19:29 |
|
Аз ходих в библиотеката, именно с намерението просто да препиша цитата, но точно тази пиеса не успях да я намеря. Да уточня - става дума за врачанска библиотека. Мноооого са зле. Та въпросът при мен не е за губенето на време - просто "библиотечната експедиция" беше неуспешна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Иpka () |
Публикувано | 11.12.10 16:16 |
|
Не знам как са врачанските библиотеки, но в софийските надали е по-добре. По кварталните масово е опоскано всичко, а в Столична, след дълга процедура по влизане и издирване на книги, накрая също в повечето случаи установяваш, че каквото ти трябва, го няма. В Народната не смея да пристъпя, като си спомня как се чака за влизане, после по половин-един час за заявка и за капак на всичко можеш да поръчаш само по 3 наведнъж. Аз през последните години ходя по библиотеки точно за вадене на цитати, представям си как 20 книги ги чакам на порции по три, по три. (Ако положението се е променило, кажете :) ). Добре че поне разрешиха влизането с лаптопи в библиотеките. Изобщо, неведнъж ми се случва да предпочета да купя книга, ако ще и за един цитат - по-евтино ми излиза, отколкото да си загубя времето с библиотеката.
| |
Тема
|
[re: Иpka]
|
|
Автор |
lemony_ () |
Публикувано | 11.12.10 16:34 |
|
Хихи, въпросния том на Шекспир го купих точно при такъв случай - имаше един дълъг цитат във филм, който превеждах.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|