|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Най-безумното предложение
|
|
Автор |
Бepeзka! () |
Публикувано | 14.11.10 22:32 |
|
Хора, чудя се какво става в бранша... Получих предложение да превеждам статии за 10 цента парчето. Гледах, гледах, пулих се и не вярвах и още не мога да повярвам.
Сега се чудя какво да отговоря. Предложението завършваше с въпроса по колко статии на ден мога да превеждам. (Всяка статия е около страница.) Мисля да кажа към стотина-двеста броя. Колко му е! Ако ги пускам на автоматичен преводач, май заплащането ще е адекватно. Или не, пак няма да бъде, защото трябва и сама да намирам статиите на определена тематика в нета.
Уф!
| |
|
А стига бе
Май гугъл-преводач страшно подбива пазара
| |
|
Ама евроцента или хамерикански?
| |
|
Все си мислех, че водя в класацията, но ти ме удари в земята.
Моят случай: да проектирам климатизация на университетски компютърен център за без пари. Предложението беше директно за "без пари", без каквито и да било увъртания.
| |
Тема
|
Re: Най-безумното предложение
[re: Eдин тип]
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 15.11.10 10:37 |
|
Е, все пак добре, че не са ти поискали и да им платиш :)
"Keep a stiff upper chin."
Samuel Goldwyn
| |
|
Берьозка, мисли позитивно, след изнурителен работен ден ще бъдеш собственичка на цял долар/или още по-добре - евро.
Тия хора съвсем са обезумели...
| |
Тема
|
Re: Най-безумното предложение
[re: ivz]
|
|
Автор |
neverojatna (вещерица) |
Публикувано | 15.11.10 11:12 |
|
Сакън. Във фирмата, в която работя в момента (преводаческа фирма с претенции да е в топ 10), в превода на английски в частта за плащане пишеше, че не те трябва да ми плащат, че ще им работя, ами аз им дължа месечно възнаграждание. Гледах, пулих се и накрая казах, че това няма да го подпиша и да казват овреме дали ще работим заедно или не.
| |
|
Може пък статиите да са от две-три думи...
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Ми, не пише евроцента, пише просто "цента".
Обещават с времето заплащането да се увеличи. Сигурно ще постигна 12 цента след година.
| |
|
Вече не знам да се смея ли, да плача ли...
Май е най-добре да не се опитвам да работя докато трае кризата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|