|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
ОФФ: "Не мога"
|
|
Автор |
АВе (речникаря) |
Публикувано | 04.10.10 15:35 |
|
"Не мога", "не знам", "не искам" се пишат разделено, за разлика от "неграмотен".
| |
Тема
|
Re: ОФФ: "Не мога"
[re: АВе]
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 04.10.10 16:28 |
|
Както и "на..........път", което тъпо и упорито се изписва по всички медии слято и е "на.......път" да се превърне в една дума, освен ако не започнат да глобяват всеки тъп журналист, който се опитва да промени правописа.
"Keep a stiff upper chin."
Samuel Goldwyn
| |
Тема
|
[re: ivz]
|
|
Автор |
denny (Mockingjay) |
Публикувано | 04.10.10 16:34 |
|
А пък аз имам чувството, че ще откача, ако още веднъж чея "израза" "според зависи".
| |
Тема
|
прощавайте за офф-а
|
|
Автор |
onnellinen (котка) |
Публикувано | 04.10.10 16:52 |
|
и мен АДСКИ ме изнервя това "напът"
Друга нова мода е прЕдвижвам. Само дет' се пише ПРИдвижвам.
пол - жРедактирано от onnellinen на 04.10.10 16:54.
| |
Тема
|
Не точно
|
|
Автор |
bsb_2 () |
Публикувано | 04.10.10 19:49 |
|
Не и според текущия правописен речник. Мисля, че имаше и още няколко странни наречия вътре, но в момента не се сещам.
Въобще бозата със слятото писане май няма да се разреши скоро, макар че Вл. Мурдаров упорито се труди по въпроса.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
xakepxakep (ентусиаст) |
Публикувано | 05.10.10 01:49 |
|
Тъкмо мислех и аз да пиша за "напът". Аз пък го видях на един продукт (подариха ми го) на издателство PONS. Дано да чете някой от тях тук. Срам и позор.
| |
|
а не се ли пишеше НЕграмотен
изключително много се дразня, като видя написано 'дали' разделено, т.е. 'да ли'
и любимият на политиците от епохата на прехода 'в тази връзка', буквален превод от руски
оня ден четох някаква книга чиклит, на десетки места се повтаряше, че героинята била много секси с новия си 'анцуНг' и че 'стомахът' я заболял от смях, мислех, че стомахът боли от преяждане, а коремът от смях
за интуитивната употреба на запетайки и пълен и кратък член няма да споменавам
погледнах кой е редактор - ами нЕмаше
| |
|
Хе-хе, това за стомаха ме дразни и мен много. Миналата седмица във филм героинята поиска от героя да сложи ръка на стомаха й
Мен също ме дразни "в тази връзка", но понеже го чувам от сто години, през последните една-две вече е престанало да ми пречи толкова
Но много ми е дразнещо "здравей те"
http://www.save-darina.org
| |
|
"Аанцунгът" има вариант "ханцунг".
Аз самата съм изпитвала известни съмнения (без да съм я проверявала) дали се пише с Г или К.
| |
|
ти любовен филм ли си гледала или филмче на ужасите
а 'здравей те' обогати познанията ми по български правопис, още не го бях чувала
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|