|
|
|
Тема
|
Някакви коментари
|
|
| Автор |
ivz (любопитен) |
| Публикувано | 26.07.10 12:51 |
|
|
... за ...
"Thanks, you don't look so hot yourself"
(on being told he looked cool)
Yogi Berra
| |
|
|
|
аз нямам думи
надявам се, че пай пал не влиза в сметките
| |
|
|
|
Браво бе, ИВЗ, как можа да развалиш този прекрасен прохладен понеделник с поредните глупости на тоя некадърник?
| |
|
|
|
Ама то се оказва, че това било валидно от началото на годината. Просто сега изплува информацията. Освен това, ако сте прочели коментарите след материала, там има някои особености - напр. че трябва да се попълни някакъв формуляр, а не точно да се плаща самото ДДС. Аз затова и питам - знае ли някой на "собствен гръб" дали совите са това или онова out there...?
"Thanks, you don't look so hot yourself"
(on being told he looked cool)
Yogi Berra
| |
|
Тема
|
Re: Някакви коментари
[re: ivz]
|
|
| Автор |
Sol y Sombra (Muggle-born) |
| Публикувано | 26.07.10 16:09 |
|
|
Не се дължи ДДС от физически лица, само от фирми. (Всъщност и физическите дължат, ако имат доход над 50 000 лв, доколкото знам, но това важи и за доходи от източници в България). Но да, регистрация по ДДС е необходима, ако искаш като физическо да получаваш пари от регистрирани в ЕС фирми.
Ето линк към мой въпрос в правен форум към друг сайт, може да ви е от полза: Редактирано от Sol y Sombra на 26.07.10 16:29.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bsb_2 () |
| Публикувано | 26.07.10 16:28 |
|
|
Това беше засегнато тук още преди влизането на закона в сила, но не получи кой знае какъв отзвук.
Реално проблемът не е толкова страшен. Не ти взимат парите, тъй като при износ не се начислява ДДС. Неприятно е, че трябва да се регистрираш по ДДС и евентуално да подаваш декларации, което си отнема време. И също така партньорите от ЕС, които досега са минавали метър, вече ще трябва да си самоначисляват ДДС - ако не са го правили досега.
Така че според мен авторът не само е позакъснял с реакцията, ами и не е проучил въпроса достатъчно.
| |
|
|
|
Най-неприятното в случая са актовете
http://www.save-darina.org
| |
|
Тема
|