|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Off topic... но не съвсем.
|
|
Автор |
denny (Зъл миротворец) |
Публикувано | 29.06.10 20:09 |
|
Като четох една от другите теми с цитатите от "резерватския" сайт, се сетих, че и аз имам какво да кажа по въпроса. Моля да не се приема като реклама, но наскоро няколко ентусиасти издадоха във Враца ей това:
Аз лично много му се радвам, има изключително цветисти изрази, дори, честно казано, се изкушавам да използвам някои от тях в преводи. Ето и малко за историята на идеята:
Честно кзано, в това творение има думи и изрази, които чувам за пръв път. Което за мен е поредното доказателство, че понякога човек не може да опознае докрай дори само родния си диалект, да не говорим пък за цял един език.
| |
Тема
|
Re: Off topic... но не съвсем.
[re: denny]
|
|
Автор |
Ли () |
Публикувано | 29.06.10 20:42 |
|
Цял сайт си има, свободно достъпен при това, предполагам книгата е на негова основа
Редактирано от Ли на 29.06.10 20:44.
| |
Тема
|
[re: Ли]
|
|
Автор |
denny (Зъл миротворец) |
Публикувано | 29.06.10 20:50 |
|
Това е един от използваните източници, да. А и сайтът има предимството,у че се допълва периодично. Пак казвам - не правя реклама, просто ме изкефи, че някой е събрал тези изрази И в книжна форма.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
xakepxakep (ентусиаст) |
Публикувано | 30.06.10 00:34 |
|
Има тема "Речници".
| |
Тема
|
[re: xakepxakep]
|
|
Автор |
denny (Зъл миротворец) |
Публикувано | 30.06.10 08:38 |
|
Мислиш ли, че е достоен за там?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
BlackWolf (ловец) |
Публикувано | 30.06.10 13:10 |
|
Аз също имам корени в този край. Страхотен диалект. Кофти хора...
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!Редактирано от BlackWolf на 30.06.10 13:46.
| |
|
Имам родини в този край и един бивш кандидат-жених, не знам доколко хората са кофти, но за съжаление по мантатилет и разбирания са поне 20 години назад....
Имам чувството, че някои дори не знаят, че режимът се е сменил....
| |
|
Аз ги знам, защото всички ученически и студентски ваканции (и доста друго време, разбира се) съм прекарал в едно село... на Северозапад.
Хората там са злобни, отмъстителни и безжалостни. Наистина са си такива..
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!Редактирано от BlackWolf на 30.06.10 14:20.
| |
|
и аз до 7 клас всяко лято бях заточена в едно село на Северозападнала България
после заякнах и взех да тропам с крак и да си казвам в прав текст, че не ща
ний с тебе да не излезем рода, м?
| |
|
Е, аз с нетърпение чаках последния учебен ден, за да замина на село. Моето село (то е град всъщност, но от селски тип, като се казва) и досега е едно от най-скъпите ми места. което не променя факта, че повечето хора там са кофти.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|