Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:59 04.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Трети език след английски и немскинови  
Автор ilianaangelova (непознат )
Публикувано20.06.10 11:42

Здравейте!

Имам следния въпрос: след английски и немски с кой от езиците от първа група е подходящо да се продължи и конкретно за Пловдив кой се търси най-много? Знам, че отговорът е, че всичко е относително,но все пак искам да чуя професионални мнения. Благодаря предварително на тези, които отговорят!

Тема Re: Трети език след английски и немскинови [re: ilianaangelova]  
Автор neverojatna (вещица)
Публикувано21.06.10 14:36

Какъв смисъл 'да се продължи'? След английски и немски обикновено испански и френски се търсят най-много, не само в Пловдив.

Тема Италианскинови [re: ilianaangelova]  
Автор АВе (речникаря)
Публикувано21.06.10 15:38

Например. Учи се бързо и лесно от българи. А и ще смениш групата езици, което ше ти е много полезно.

Успех!

Автор Sol y Sombra (Muggle-born)
Публикувано21.06.10 16:42

Питаш каква филология да учиш в университета ли?

Ако е така, аз ти препоръчвам английска филология - обучението (поне в СУ) е на много високо ниво, а английският все пак е най-търсеният език. Освен това учи втора специалност или второ висше немска филология - немският е друг сравнително търсен език. Разбира се, зависи с какво искаш да се занимаваш. Ако искаш например да превеждаш, комбинация от тези двата плюс някакъв рядък трети език (холандски, шведски, норвежки, датски, унгарски, гръцки или някакъв друг) би била доста печеливша, но няма гаранция, че ще научиш третия наистина на високо ниво, а със сигурност рискуваш да "изпуснеш" другите два междувременно.

http://www.save-darina.org

Автор Refine (усмихната)
Публикувано23.06.10 11:22

А моята идея е турски език - актуално и по-платено

Автор Pocu (жизнена)
Публикувано23.06.10 11:34

За Пловдив не знам, може би турски или гръцки. Ама за Варна - румънски.

Хубавото вече е тук, по-хубавото - предстои

Тема Re: Трети език след английски и немскинови [re: Pocu]  
Публикувано23.06.10 11:52

Това какво в кой момент се търси не е ли все пак временно явление? Аз бих заложила на нещо, което ще си има приложение и след години

Турският наистина е добър вариант, а и мисля, че ако се учи в СУ, се получава горе-долу добра подготовка, но с уговорката, която направих: че гаранцията да се постигне добро ниво е никаква, а опасността да се влоши нивото на другите два езика е съвсем реална.

Тема Re: Трети език след английски и немскинови [re: Sol y Sombra]  
Автор ilianaangelova (непознат )
Публикувано23.06.10 13:58

Благодаря за отговорите

Колебанията бяха между испански и италиански...после защо не и шведски, английски и немски са добра основа за този език. Не питах за следване в университет, там - МИО с английски
П.П. Тук сте готини, интересно е човек да ви чете. Поздрави!

Тема Re: Трети език след английски и немски [re: ilianaangelova]  
Публикувано23.06.10 14:11

А, в такъв случай няма смисъл от шведски - от школи и езикови курсове със сигурност няма да научиш кой знае какво. Но разбира се, ако няма да се занимаваш професионално с езика, не ти и трябва особено много... Обаче защо не пък испански? Той е световен език

И има доста курсове, със сигурност се преподава по-отдавна и има традиции в това отношение.

Тема Re: Трети език след английски и немски [re: Sol y Sombra]  
Автор Pocu (жизнена)
Публикувано23.06.10 17:28

Не знам какво да ти кажа. Вече с румънците сме част от Евросъюза и се предполага, че „връзките между нас ще укрепват“. ;-)
Шегата настрана, някои български фирми вече отвориха свои офиси в Румъния. Предполагам, че по някое време румънският бизнес ще си насочи по-трайно вниманието надолу. В Русе доста хора хора прекосяват моста, за да работят от другата страна на Дунава. Т.е. нямам предвид конкретно туристическия бизнес, макар че - защо не. Не знам дали говорим за временни или постоянни тенденции, риск винаги има. Но в близките 5-6 години този труд ще бъде търсен и понеже е рядък, ще бъде и добре платен.

Хубавото вече е тук, по-хубавото - предстои

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.