Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:55 05.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Тема испански, превод и легализация въпросинови  
Автор Vancho Penchev (непознат )
Публикувано31.05.10 23:41

Значи за да обясня за какво става въпрос...малко ще е дълго...но

Живея от повече от 10 години в Испания и по закон имам право след 10тата година да кандидатствам за испански паспорт
Необходимите документи от бг страна са кръщелното и свидетелство за съдимост.

Въпроса ми е
Искам да знам една сериозна фирма дето се занимава с това....веднъж се изгорих ве4е с калпаво преведена диплома от някакви нещастници

Значи...понеже по Северозападна България е голям мрак, комари и скитащи кучета и дребната далаверка е в жилите им...предпочитам да се обърна към някоя фирма в София

Много моля за някоя фирма която знае за какво става въпрос, която да го е правила и т.н.

Препоръчайте ми някоя и ако е в разрез с правилата на форума то направете го на лични...

Благодаря на всички и късмет

Тема Re: испански, превод и легализация въпросинови [re: Vancho Penchev]  
Публикувано04.06.10 23:55

Благодаря за подкрепата и мненията уважаеми преводачи, общо публичните и личните мнения се сумират на 0...
Както и да е, да сте живи и здрави...
И да ви кажа, че е никой испанец не смята, че Колгейта означавал Обеси се....
абе...

Дори едно плоско мнениице би ме ентусиазирало някой път да ви ударя едно рамо...все пак живея 13 години тука

Но след този наплив от помощ... ахахаха
всичко хубаво...и може да изстриете това мнение

И да ...напоследък Гугъл прави почти перфектни прводите на испански/англииски, за разлика от преди, когато беше доста безсмислен...

Което само може да ме радва

Публикувано06.06.10 01:57

Значи седя и се чудя....всъщност се оказва, че само седя...

Най/накрая получих едно любезно мнение, което бе скорострелно изстрито от автора или от модератора незнам...

Страхотия бе хора...

Какъв е проблема...

Да не би да сте ми видяли гърбицата
Или както казват по форумите на дир.бгто, сте решили да не помагате на един родоотстъпник, родоизменник, мияч на чинии, предател на милата Родина, отстъпник на най/красивата Татковина, дето се лее само Медовина...
Дали не сте видели некое знамение по лунните петна или сте прочели кодирано съобщение в примигването на сфетофара...

Странна нация...радвам се, че скоро няма да принадлежа към нея

целувки за всички и благодаря за онези няколко часа мнение дето го имаше...не го помня ако това притеснява някого...бъдете спокойни, граничарите бдят, немската оФчарка кротко се прозява и никой не ще да завземе Родината

Автор nikolayyy (cskar)
Публикувано06.06.10 08:35

Аз живея в Северозападна България и взимам заплата, по-голяма от твоята в Испания. Тук улиците са осветени, комарите още не са тръгнали, защото е необичайно хладно, а скитащи кучета няма, защото отдавна ги изтровиха. Мой бивш колега има фирма за преводачески услуги и легализации във Враца, моя колежка има в Козлодуй, дори и локалния клубен корифей Велев има представителство в Козлодуй. Пиши ми на nikolayyyy@yahoo.com, за да те свържа с подходящите хора. Ще ти реша проблема безплатно, но ще трябва да си платиш на фирмата.

Редактирано от nikolayyy на 06.06.10 08:36.

Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано06.06.10 15:02

Леле, как достигна до тези невероятни изводи, какви "родоотстъпници", "предатели", какви пет лева???

Откъде извади тази логика, която прави причина скромните хора, пишещи в този клуб, да мразиш нацията...

Както и да е. Не съм трила нищо. Обаче всеки човек, написал мнение тук има точно 6 часа и ПЪЛНОТО ПРАВО да изтрие това, което е написал. Сигурно е защото сме странна нация. В нестранните нации хората по форумите сигурно нямат право да трият вече веднъж написаното.

Тема Re: испанскинови [re: Бepeзka!]  
Автор yog (In GOD we trust)
Публикувано07.06.10 09:59

Здравейте, г-н Пенчев,

Внимателно прочетох постингите Ви, както и на уважаемите колеги Березка и Ники.
Лъжа ли се като смятам, че във Вас има някаква горчилка от епитетите с които са Ви наричали?
Лично аз уважавам много гастарбайтерите защото мнозина от тях пращат пари в милата България, които спомагат за икономиката ни.
Но, въпреки, че може би сме най-миролюбивият форум в света с най-кроткия Мод, твърдо ще се противопоставя на опитите ви да обиждате когото и да е тук, особено милата Березка!
Ники любезно Ви подава ръка, има и други които ще направят същото..

Затова ако сте влезли тук да ни обиждате, моля, соча ви вратата.

Ако греша, учтиво се извинявам.

един кротък йог - но патриот

Боже, пази БЪЛГАРИЯ!

Тема Re: испанскинови [re: yog]  
Автор alexiare ()
Публикувано07.06.10 13:39

Аз съм тази, която си изтри постинга. Първо направих две препоръки за агенции, после ги изтрих. Защо ли? Защото тези същите колеги четат и пишат тук. Те можеха лично да откликнат, в случай че пожелаят. Ако аз бях на тяхното място също щях да се въздъжа да сторвам предварителен поклон на някой, който хем има нужда да му се свърши работа, хем тръгва напред с рогата да хули хора, до които изобщо нито се е докосвал, нито е виждал, т. е. ей така да изстреля патроните си той, пък ако ще и срещу неизвестни мишени. Г-н Пенчев, с уважение към Вас! Нека да уважаваме и другите, така както себе си.

Тема Re: испански [re: alexiare]  
Автор onnellinen (котка)
Публикувано07.06.10 15:27

Ти хубаво си изтрила, но тогава хората сами трябва да рекламират себе си, което на човек като създалия темата не изглежда добре - все едно мижавите северозападни душици да му правят тарикатски номерца и по интернет. Не е трябвало да си триеш поста.
На господина бих препоръчала да не използва Гугъл, за да превежда документите си, а за да намери фирми и отзиви за тях. Елементарно, Уотсън, стига да не тръгваш с бодлите нагоре.

пол - ж

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.