|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Дали да им дам...
|
|
Автор |
mond 77 (непознат
) |
Публикувано | 28.07.09 18:31 |
|
Дали да им дам, дали да не дам?
Колеги, обръщам се отново към вас!
В "гладните" зимни месеци се регистрирах за преводач на сайта на "Окей 7". И... хоп, днес, писъмце! Бая време са "обсъждали" кандидатурата ми!
И по процедура: "... вие ни допаднахте и..." воала 2 стр преводче, пък ние после ще се свършем с Вас да уточним подробностите по заплащането и "бъдещата" съвместна работа!
Какво е вашето мнение по въпроса и как постъпвате в подобна ситуация?
Благодаря предварително на отзовалите се!
| |
Тема
|
Re: Дали да им дам...
[re: mond 77]
|
|
Автор |
kaфe (член) |
Публикувано | 28.07.09 19:46 |
|
Аз бих приела. Две страници не са кой знае какво, поне после да не съжаляваш; може и да са свестни-не всички агенции и бюра са мошеници. Това, разбира се, е лично мое мнение. Успех!
| |
|
Имала съм случаи, когато са ми се обаждали и след години! Пращала съм някога някъде CV, после са го бутали в някоя база данни да прашасва и толкоз. И след време, вероятно след като преводачите с които са работили са се отказали или пък не са на разположение, ми се обаждат.
През това време никой не е умувал над кандидатурата ти. Просто не са имали нужда от услугите ти.
| |
|
И аз бих направила превода. 2 страници не са кой знае колко - и да не ти платят, голяма работа. Освен това за мен лично всяка преведена страница е полезен опит, така че от моя гледна точка няма да се минеш по никакъв начин. Може пък и да се окажат коректни и да ти предлагат после поръчки. Но няма как да разбереш, ако не пробваш!
| |
Тема
|
[re: mond 77]
|
|
Автор |
Goldberry ((ex t_bombadil)) |
Публикувано | 29.07.09 12:53 |
|
Присъединявам към горните, случвало ми се е това, което пише Березка. Няма да е голяма загуба, а дори и да се окажат нелоялни, ще си допълним черния списък.
Дай им!
Успех!
Редактирано от Goldberry на 29.07.09 12:55.
| |
Тема
|
[re: Goldberry]
|
|
Автор |
yog (In GOD we trust) |
Публикувано | 29.07.09 14:07 |
|
Бидейки мързеливец от класа, 2 страници ми се виждат много като Чомолунгва. Виж, за 1 ще се прежаля..
(На времето едни хитреци ми пратиха 25 !! страници-баш на мене.
Счетох го за голяма обида.
Боже, пази БЪЛГАРИЯ!
| |
Тема
|
[re: yog]
|
|
Автор |
Бepeзka! () |
Публикувано | 29.07.09 16:35 |
|
Не разбрах.
Обидил си се, защото ти пращат 25 страници за пръв път?
| |
|
Доколкото забелязах, ти си с немски.
Собственичката на ОКЕЙ 7 е с немски и сменя преводачите с този език като носни кърпи. Макар, че с 2 страници нищо не рискуваш и ако си добър преводач най-вероятно ще са коректни.
| |
Тема
|
[re: Veshtica]
|
|
Автор |
nesega2 (* independant *) |
Публикувано | 29.07.09 18:20 |
|
Аз лично не харесах тази фирма, нито начина, по който работи с преводачите и отдавна съм ги пратила в черния си списък. Това, разбира се, е мое мнение.
Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш (С. Дали)
| |
|
Аз го разбирам така - обидил се е, защото са го взели за "канарче", изпращайки му 25 страници уж пробно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|