|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Според вас има ли в момента...
|
|
Автор |
young_lord (упорит) |
Публикувано | 09.06.09 21:30 |
|
...генерален спад на пазара за преводи или не?
На мен през последните 3 месеца почти напълно ми затихнаха поръчките от две агенции, а напоследък - и от трета! При вас как е? Ако четат и колеги от агенциите, ще се радвам и те да споделят впечатления.
Всеки допуска грешки. Но умният не позволява грешката му да се превърне в катастрофа.
| |
|
Мииии, нееее То не знам за хвалба или за оплакване, ама отмина януарско-февруарското работене само до обед
| |
|
Определено има спад. Дори съм се чудила дали причината не е в мен.
Но този месец като че ли се поразмърдаха нещата.
| |
Тема
|
Re: Според вас има ли в момента...
[re: Бepeзka!]
|
|
Автор |
Lillie () |
Публикувано | 09.06.09 23:12 |
|
Имаше спад, да. Но в рамките на предходния месец ми се събраха доста поръчки и безсънни нощи. Има моменти, в които едва смогвам вече. Но всичко е на приливи и отливи в преводаческата работа. Един месец може да си затрупан и да издъхваш от работа, после 2-3 месеца застой... При условие, ако нямаш стабилни възложители, които да гарантират редовни и достатъчно обемни поръчки.
| |
Тема
|
[re: Lillie]
|
|
Автор |
tinygirl (непознат
) |
Публикувано | 10.06.09 08:39 |
|
Да, има спад. Още повече, че превеждам само в техническата област. За щастие, обаче не работя само с агенции, а и директни клиенти имам. Вчера ми възложиха обемен превод от бг-ен.
| |
Тема
|
[re: tinygirl]
|
|
Автор |
viking13 (непознат
) |
Публикувано | 10.06.09 13:10 |
|
има спад, но се надяваме скоро нещата да се оправят...
| |
|
Имаше спад, но през Април-Май ми се спука гьона от работа. От началото на Юни-пак затишие, надявам се да е временно.
Май ще започна да търся работа и в други агенции, защото засега работя само за една
vanity is my favourite sin...
| |
|
мога ли да попитам, ако е удобно, спукването на гьона изразено в брой страници приблизително, какво означава?
| |
|
8-10, дори 12 страници на ден за мен си е спукване на гьон, особено ако става дума за експрес от сутринта до 5 следобяд
Не мрънкам, дано по-често има такива дни!
vanity is my favourite sin...
| |
|
да, дано има работа.
Благодаря за отговора
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|