Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:17 12.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Тема въпрос ит-бгнови  
Автор cavnik (новак)
Публикувано25.04.09 17:54

Става въпрос за диплома, учебното заведение е istituto professionale per i servizi commerciali-turistici e pubb. L.Einaudi"
Чудя се как най-точно да преведа учебното заведение???
и специалността малко ме притеснява: operatore dell`impresa turistica.
организатор туристическа агенция/фирма???
Има и един код на училището: Cod. MIUR
Благодаря предварително за помощта.

Редактирано от cavnik на 25.04.09 20:47.

Тема Re: въпрос ит-бгнови [re: cavnik]  
Автор lanaO6 (непознат)
Публикувано26.04.09 08:55

http://www.isipmonfalcone.it/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=76
На този линк се вижда какво може да изпълнява въпросният "operatore ", на мен ми се струва, че "организатор" е по-висше ниво, докато въпросния има чисто изпълнителски функции. Може да си остане "оператор туристически услуги" или нещо подобно. За учебното заведение - нещо като нашата професионална гимназия по туризъм или по икономика на туризма. Разбира се, това е само предложение ...

Тема Re: въпрос ит-бг [re: cavnik]  
Автор delta_fors (непознат )
Публикувано02.05.09 18:15

istituto не съм сигурна какв тип учебно заведение е; аз бих го превела и институт...примерно.
Професионален Институт за търговско - търистически и рекламни услуги" или нещо подобно.
А за специалността, по-добре оператор, вместо организатор.

Хе хе...аз пък чак сега виждам, че въпросът е от преди няколко дни и моят отговор едва ли ще е от полза вече

Редактирано от delta_fors на 02.05.09 18:16.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.