|
Тема
|
Статистически въпроси
|
|
Автор |
bichana(Reni) (zelenoo4ka) |
Публикувано | 14.04.09 20:56 |
|
Привет на всички!
От известно време ми се е дощяло да ви запитам наблюдава ли се промяна в обичайния обем поръчки, които получавате от бг агенции и, евентуално, от фирми на чужденци, установени в Бг?
Също така ми прави впечатление, че във форумите, които чета, включително този, се пише изненадващо малко в сравнение с времето отпреди един-два месеца? Имате ли обяснение?
| |
|
Намаляха доста, по мои наблюдения.
| |
|
Не знам дали е намалял обема от поръчки, но във връзка с т.н. "криза", т.н. "агенции" се опитват да извиват ръцете на преводачите и да намаляват хонорарите. Аз, например, уведомих вежливо и тактично доскорошните си възложители да вървят на майната си и се потопих за няколко месеца, докато нещата се нормализират. За моя изненада, от няколко дни един мой състудент ми възлага немалък обем бг/енг по някакъв проект, спонсориран от ЕС и си ми плаща без документ 8, ако има повечко matches, намаля цената. Иде реч за обикновен уърд (аз за по-лесно го правя в таг, за да ползвам ТМ, никакво форматиране, дразни ме малко сложния начин на изразяване на бюрократите от общината). Възниква въпрос, как след като в дълбоката провинция мое се уреждат осмици за преводача, софийските т.н. "агенции" пищят кат дърта циганка в Долно Уйно за (относно) криза и сваляне на хонорари...
| |
|
|
|
|