Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:37 05.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Тема Статистически въпроси  
Автор bichana(Reni) (zelenoo4ka)
Публикувано14.04.09 20:56

Привет на всички!

От известно време ми се е дощяло да ви запитам наблюдава ли се промяна в обичайния обем поръчки, които получавате от бг агенции и, евентуално, от фирми на чужденци, установени в Бг?
Също така ми прави впечатление, че във форумите, които чета, включително този, се пише изненадващо малко в сравнение с времето отпреди един-два месеца? Имате ли обяснение?

Тема Re: Статистически въпросинови [re: bichana(Reni)]  
Автор Lillie ()
Публикувано14.04.09 22:22

Намаляха доста, по мои наблюдения.

Тема Re: Статистически въпросинови [re: bichana(Reni)]  
Автор nikolayyy (cskar)
Публикувано15.04.09 15:08

Не знам дали е намалял обема от поръчки, но във връзка с т.н. "криза", т.н. "агенции" се опитват да извиват ръцете на преводачите и да намаляват хонорарите. Аз, например, уведомих вежливо и тактично доскорошните си възложители да вървят на майната си и се потопих за няколко месеца, докато нещата се нормализират. За моя изненада, от няколко дни един мой състудент ми възлага немалък обем бг/енг по някакъв проект, спонсориран от ЕС и си ми плаща без документ 8, ако има повечко matches, намаля цената. Иде реч за обикновен уърд (аз за по-лесно го правя в таг, за да ползвам ТМ, никакво форматиране, дразни ме малко сложния начин на изразяване на бюрократите от общината). Възниква въпрос, как след като в дълбоката провинция мое се уреждат осмици за преводача, софийските т.н. "агенции" пищят кат дърта циганка в Долно Уйно за (относно) криза и сваляне на хонорари...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.