Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:57 12.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ПОМОГНЕТЕ!!! ПРЕВОДАЧ ТЪРСИ РАБОТАнови  
Автор jonithebest (непознат )
Публикувано24.11.08 12:55

Здравейте на всички в клуб преводачи на dir.bg
Казвам се Христо и търся помощ от всички потребители на клуба.Помогнете ми. Търся работа като преводач с Английски език надомно през интернет. За връзка с мен:
e-mail: nemesis_2006@abv.bg
GSM:0893857724

Тема Re: ПОМОГНЕТЕ!!! ПРЕВОДАЧ ТЪРСИ РАБОТАнови [re: jonithebest]  
Авторreality1234 (Нерегистриран)
Публикувано26.11.08 00:33

Ако си от София-провери в колкото се може повече агенции.Ако си от провинцията-......не знам какво точно трябва да направиш.Аз също си търся работа като преводач.Не съм от София.Кандидатствах вече в няколко агенции, но за съжаление от нито една нямам отговор.Желая ти успех!!!

Тема Re: ПОМОГНЕТЕ!!! ПРЕВОДАЧ ТЪРСИ РАБОТАнови [re: reality1234]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано26.11.08 09:03

тук също се осъществяват контакти

аз лично съм планирала да се свържа с Христо

ако и вие сте с английски, ако искате оставете някакъв контакт

Тема Re: ПОМОГНЕТЕ!!! ПРЕВОДАЧ ТЪРСИ РАБОТАнови [re: reality1234]  
Автор jonithebest (непознат )
Публикувано26.11.08 12:52

Blagodarq ti mnogo za otgovora. I az sam ot provinciqta i az probvah pri nqkolko agencii i i nishto ne stand :(

АвторSS-3 (Нерегистриран)
Публикувано26.11.08 13:59

Моля стойте си там, откъдето сте.

Автор Lillie ()
Публикувано26.11.08 15:03

Попълваш формуляри за кандидатстване, правиш пробни преводи... Евентуално те одобряват. И те захвърлят някъде в базата данни като резервна бройка без впоследствие да се сетят за теб... Това е положението. За да се наложиш като преводач, трябва да положиш много усилия и да се запасиш със слонско търпение. За да бъдеш търсен преводач, трябва да предложиш нещо по-добро и по-качествено от това, което досега са получавали. Стига да има кой да го оцени...

Редактирано от Lillie на 26.11.08 15:05.

Тема Re: ПОМОГНЕТЕ!!! ПРЕВОДАЧ ТЪРСИ РАБОТАнови [re: Lillie]  
Автор kaфe (новак)
Публикувано26.11.08 15:15

Да пращаш СV е направо загубена работа. От една година такава дейност направих 3 превода за две софийски фирми и това беше. ( Аз съм от Бургас.) На обявата ми, че съм с технически руски отговори някаква фирма, правих експериментални преводи от и на руски, пращах...накрая даже не се обадиха, че не ме щат. Мисля, че трябва лично да се отиде или да се говори по телефона. Още мисля, че щом си се хванал да превеждаш, сигурно го знаеш езика и няма нужда да те проверяват, да ти искат един куп документи, да те тестват и т.н. То не всеки може да седи пред компютъра 5-10 часа, да работи до четири часа сутринта (може и до 6) и всички такива екстри

.

Автор delta_fors (непознат )
Публикувано26.11.08 18:15

намери в нета сайта на "Резон" например и им предложи услугите си. Много са коректни.

Тема Re: ПОМОГНЕТЕ!!! ПРЕВОДАЧ ТЪРСИ РАБОТАнови [re: Lillie]  
Автор nikolayyy (cskar)
Публикувано26.11.08 19:12

Никога не се връзвайте на уловката да правите "пробни" преводи! С тия "пробни" преводи, немалко агенции се възползват от безплатния труд на кандидат-преводачи. Да сте чули някой фаянсаджия да лепи безплатно някому плочки? Преди години помня как платих 2 лв. на някакви айдуци, май се казваха Мираж Консулт от Варна (града на ниските заплати), за да попълня пробен превод и те да го обработят и евентуално да ме одобрят. Отделно им платих и 12 лв. да ме регистрират в базата си с данни. След време се оказа, че в компютъра им се появил вирус и не знаели дали ми е "одобрен" пробния превод. Не забравяйте, че огромното мнозинство фирми за преводи са собственост на високоинтелигентни хора, които се интересуват само и единствено от печалби, като за тях преводачите са черноработници, които сменят периодично, когато се появи някой нов, що годе талантлив мераклия.

Тема Re: ПОМОГНЕТЕ!!! ПРЕВОДАЧ ТЪРСИ РАБОТАнови [re: nikolayyy]  
Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано26.11.08 21:55

Аз затова вече не довършвам пробните преводи. Правя максимум половин страница.

В интерес на истината, реално работа ми дават хора, които никога нито са ме одобрявали, нито съм им правила пробни преводи, нито съм им давала декларация. Работя по препоръки. Тези агенции, дето ми искат декларации, явно са нови в бизнеса и нямат клиенти, съответно от тях никога не получавам поръчки.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.