|
Тема
|
Подпис - заклет преводач
|
|
Автор |
Rodopea (странстваща) |
Публикувано | 26.09.08 10:59 |
|
Здравейте отново,
Исках да ви попитам каква е в момента практиката за подписване на официалните преводи. Подписвате ли на място всеки документ?
Мен тази тема винаги много ме е притеснявала, защото в крайна сметка преводачът носи цялата отговорност. От друга страна, доколкото знам, в България май няма осъден преводач.
Извинявайте, ако темата вече е разглеждана, но в последните няколко страници не можах да намеря нищо по този въпрос.
Явно съм обхваната от голяма параноя.
| |
Тема
|
Re: Подпис - заклет преводач
[re: Rodopea]
|
|
Автор | d (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.08 12:06 |
|
| |
Тема
|
[re: d]
|
|
Автор |
Cioccolata (Muggle-born) |
Публикувано | 26.09.08 13:20 |
|
Въпросът, поне както аз го разбирам, е не как се става заклет преводач, а как се процедира с подписването на документи, след като веднъж вече си заклет към дадена агенция. Има една разпространена практика, която противоречи на всякакви закони, но е доста масово прилагана, защото е удобна и за преводача, и за агенцията (спестява много разкарване), но ще се въздържа да пиша по въпроса
http://www.save-darina.org
http://forum.all.bg/
| |
|
Благодаря ти, Cioccolata. Именно за това става въпрос.
Защото въпросното разкарване понякога изяжда и без друго оскъдните хонорари.
Все пак исках да разбера дали навсякъде нещата са така и дали няма измислено нещо по-рационално.
| |
Тема
|
[re: Rodopea]
|
|
Автор | ... (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.08 14:16 |
|
"От друга страна, доколкото знам, в България май няма осъден преводач."
Има осъдени преводачи в България, а доколкото аз знам има и убивани преводачи от клиенти, но в петък следобед не ми се ще да навлизам в подробности. Темата не е никак приятна.
| |
Тема
|
[re: ...]
|
|
Автор |
Rodopea (странстваща) |
Публикувано | 26.09.08 14:38 |
|
Аз знам за такива случаи в чужбина с български преводачи, но за България не знаех.
Мисля, че темата е много важна, но наистина май не е за петък следобяд.
Поздрави на всички и приятна почивка!
| |
|
|
|
|