Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:49 13.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Тема Опън Офиснови  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано20.05.08 20:11

Здравейте драги преводачи, някой от вас случайно да знае къде се намира опцията в за премахване на автоматичното слагане на тирета на новия ред при натискане на Ентър на края на ред, който вече е с тире - става дума за документите в опън офис?

Тази опция я има в Уърд, а аналога й в Опън Офис така и не можах да го намеря, въпреки усърдното търсене ...

С Опън Офис 2.3.1 на Виста съм, свалих си го съвсем наскоро, сигурно е последната версия.

Благодаря на всички отзовали се по същество

You raise the blade, you make the change
You re-arrange me 'till I'm sane.

Тема Re: Опън Офиснови [re: DarkSide]  
АвторDiletanta (Нерегистриран)
Публикувано20.05.08 20:21

По-важното е, че последната версия засега е 2.4 и настоятелно те съветвам да преминеш на нея, защото в 2.3.1 има бъгове и дупки в сигурността.
Има обаче и лоша новина - инсталационният пакет на 2.4 също не е особено читав. При проверката с разни полезни програмки се оказа, че има скапани файлове. Това не попречи на инсталацията, но като ще конкурират колоса на глинени крака (много)Micro(малко)soft, да бяха си изпипали работата. Махнах и 2.4, ще чакам да видя какви ще ги свършат с версия 3. Май са разбрали, че е време да работят усилено по нея.

Тема Re: Опън Офиснови [re: Diletanta]  
Публикувано20.05.08 20:25

здравей, благодаря за инфото, сигурността не ме бърка, а засега имам повече проблеми с вистата отколкото с офиса, мама му на бил

Авторbsb_2 (Нерегистриран)
Публикувано21.05.08 00:40

Аз такова поведение не наблюдавам. Сигурен ли си, че това са тирета? Да не би да са т. нар. bullets във вид на тирета? Тогава просто трябва да се изключи bullets and numbering за съответния абзац.
Все пак можеш да погледнеш и настройката в Tools - AutoCorrect - Options - Apply numbering

Тема Re: Опън Офис [re: bsb_2]  
Публикувано21.05.08 10:03

благодаря, да, за булетс ставало дума, то проблема ми беше, че офиса ми е на френски и не знаех как са булетс на френски, накрая се ядосах и му махнах абсолютно всичките отметки, а той пак си продължаваше да ми ги слага автоматично тиретата - трябваше да се сетя да започна на чисто, защото на старите вече булетирани редове ако натисна ентър продължава да си слага тирета отпред независимо от сменените настройки - става дума за пряка реч, за такива тирета

както и да е, в клуб софтуер ме светнаха, че имало по-нова версия, инсталирах си я на английски и сега вече всичко е 6.

АвторO7 (Нерегистриран)
Публикувано23.05.08 16:10

Аз съм изключително доволен от Опън Офис Райтър и все по малко ползвам Ворда.

Тема Re: Опън Офиснови [re: O7]  
Публикувано23.05.08 16:23

абе аз не съм доволен, ама кат не ми се дават грешни пари за ворд се мъча с тва опънатото чудо

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.