Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:24 16.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Тема Skrivanekнови  
Авторmadandred (Нерегистриран)
Публикувано21.03.08 16:38

Znae li nqkoi kakva e reputaciqta na agenciq Skrivanek ? Blagodarna sam za vsqkakvi otzivi.

Тема Нямат добра... [re: madandred]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано21.03.08 19:35

репутация - отзиви на клиенти, отзиви на колеги, работили за тях.
Това е инфо отпреди 2-3 години. Може и да са си променили начина на работа, дай Боже.

Не се напъхвай там.

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!

Редактирано от ABe на 21.03.08 19:39.

Тема Re: Skrivanekнови [re: madandred]  
АвторKarieristka (Нерегистриран)
Публикувано25.03.08 00:24

Здравейте!

Тъкмо се чудех къде да излея възмущението си от тях! Случката е следната: От три години съм в контакт с въпросната агенция, давам документи и образци от мои преводи във връзка с кандидатстване по Европейски проекти. Печели се проект. Аз не получавам поръчка никаква и до момента не съм получила. Иначе миналата седмица ми се обаждат да сключват договор с мен. Отидох в офиса и след като разбрах, че предлагат и цена от 5,00 лв на страница за обикновена поръчка и 8,00 лв за експресна, направо ги направих на нищо, тъй като ми изгубиха времето. Особено ме вбеси и факта, че лъжат, че не са спечелили нито един проект на ЕК, а аз получих съобщение по мейла за това!
Не стига, че съм дала и цена, на която работя, която е по-висока от тяхната и имат наглостта да ме занимават.
Е, Колега / Колежке, очевадно е, че докато има такива, които се съгласяват на такива цени, ще продължава и тая гавра. Само че на такива цени се правят мазалаци и за качество на превода не може и да става дума.
Не ми е за това, че не съм получила текстове за превод от тази агенция, а за подигравката и наглото поведение, което си позволяват. Аз така или иначе не живея от преводи.
Пожелавам на всички успех и такива като Скриванек по-скоро да изчезнат. А това зависи от всички нас.

Автор Ja ()
Публикувано25.03.08 11:13

Това за сключването на гражданския договор е наистина без коментар! И на мен ми се обадиха, но директно им благодарих и пожелах успех в работата! За какво ми е договор, щом вече почти 1 година само се "допитват" за потенциални поръчки и няма такива!! А за пръв път чувам да се иска сключване на договор за евентуално бъдещо извършване на някаква работа!!! Цените, които са предложили - и те не заслужават коментар....
*
Не знам каква е репутацията на Скриванек, но знам, че с тях не бих работила!

Тема Re: Skrivanekнови [re: Karieristka]  
АвторTaт (Нерегистриран)
Публикувано25.03.08 18:39

Може би не пиша в правилната тема, но не се сдържах да се изкажа и аз. Съгласна съм, че преводите са нископлатени. Нямам предвид превода на типови документи. Но докато има от една страна колеги, които превеждат за по 2,50-3 лв/стр и които идея си нямат що е то превод, ще има и такива агенции. От друга страна, нека не забравяме, че в България интелектуалният труд не се цени изобщо. Предполагам, че всички сте сте имали случаи, когато клиентът надменно казва, "и сам мога да си го направя, ама .... преведете ми го, ако не е скъпо" Или друг случай от рода: "Преведете ми докъдето е за 2 лв". Докато няма ясни критерии, всеки, който е завършил някакъв езиков курс или СОУ с език (не езикова гимназия, разбира се), ще бълва всякакви преводи, т.к. си мисли, че това е много лесна работа и ще четем в техните преводи фрази, като "Все споры будут разрешаться в духе разбирательства

Тема Re: Skrivanekнови [re: Karieristka]  
Авторoshte edna karieristka (Нерегистриран)
Публикувано25.03.08 21:50

Radvam se da chuia, che ne sym edinstvenata w podobno polojenie spriamo tazi agenzia. Vsichko e analogichno: formuliari do dupka, neprekysnato, nikakvi porychki, niski zeni. Vinagi neshto ne sa razbrali, neshto sa zabravili, ne vidiali, che sym im izpratila prevoda. S nikoia druga agenzia ne sym imala podobni problemi... Za smetka na tova pretenziite sa im tvyrde golemi...

Автор sv.p (непознат )
Публикувано27.03.08 19:04

Не знам защо /вероятно поради прочетено нещо някъде/, но свързвам Скриванек са франчайзинг. Това би обяснило някои от нещата там...

Тема Re: Skrivanekнови [re: sv.p]  
Авторsv.p (Нерегистриран)
Публикувано28.03.08 11:25

http://www.translator.bg/resources/articles/%d1%82%d0%be%d0%bf-20-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b4/

Тема Re: Skrivanekнови [re: sv.p]  
АвторБyбa (Нерегистриран)
Публикувано28.03.08 14:02

За съжаление Скриванек /България/ няма много общи неща в менажирането със Скриванек Груп.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.