|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Arte.Doc Translation Agency?
|
|
Автор | exo (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.11.07 15:01 |
|
Koleghi, niakoi moze li da mi napishe otzivi za Arte.Doc Translation Agency?
Blagodaria Vi predvaritelno za otzivzivostta.
| |
Тема
|
Re: Arte.Doc Translation Agency?
[re: exo]
|
|
Автор | Cилвaнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.11.07 15:06 |
|
Аз не работя за тях, няма и да работя, но моя колежка ми каза, че плащат мизерно преводите за евр. институции, спомена нещо от порядъка на 6 лв. на страница, т.е. третират ги наравно с общинските, което е меко казано смешно!
Може би затова толкова често пускат обяви, че набират преводачи.
Това знам за тях.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Mariela (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.11.07 16:19 |
|
Mnogo malko plastat - 4, 5 lv za dokumenti.
| |
Тема
|
[re: Cилвaнa]
|
|
Автор | Гpyx (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.11.07 16:54 |
|
Само не разбирам защо почти всяка седмица пускат обяви за преводачи, толкова ли не намериха ???
| |
Тема
|
[re: Mariela]
|
|
Автор | Heли (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.11.07 20:55 |
|
Премеждах известно време текстове при тях - да, 4-5 лв на страница, освен това са некоректни.
| |
Тема
|
[re: Heли]
|
|
Автор |
mila_nadi (непознат) |
Публикувано | 12.12.07 16:01 |
|
Аз съм също недоволна-на мен пък дори не ми платиха за един превод от две страници-и то документация!
| |
Тема
|
[re: mila_nadi]
|
|
Автор | Гpyx (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.07 16:55 |
|
Е, как така няма да ти платят? Какво ти казаха?
| |
Тема
|
[re: Гpyx]
|
|
Автор |
mila_nadi (непознат) |
Публикувано | 13.12.07 08:30 |
|
Излязох с номера за пробния превод...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ja () |
Публикувано | 18.12.07 22:41 |
|
В момента отново тази фирма "търси професионални преводачи на свободна практика, за заклеване в Консулски отдел на Външно министерство...". И подобна обява се публикува от тях периодично. Защо ли? Няма добри преводачи според техните изисквания или добрите преводачи бягат от Арте.Док ?
*
Какво ми се случи: Възложиха ми спешен превод - от днес за утре /не много сложен като терминология, но с таблици и цифри и пр.. Направих го, изпратих го. /по лични съображения не им се обадих да попитам дали са получили превода/. Очаквах някакъв обратен отговор - от сорта "благодаря; преводът получен." Но , уви. Едва след няколко дни /може би и почти седмица/ ми се обадиха да ми "напомнят", че ми били възложили превод, та защо не съм го пратила. Помолих да си проверят пощата, след това получих "мънкащо" извинение... За хонорара още не съм отишла, поради което и нямам мнение по този въпрос, но другото, мисля, е показателно.
Редактирано от Ja на 18.12.07 22:44.
| |
Тема
|
[re: Ja]
|
|
Автор | Kaka (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.12.07 16:31 |
|
Аз работя с тази фирма почти от година и не смятам, че са некоректни. Запозната съм тарифите на още две агенции от София и мога да кажа, че не са по-високи от тези на Арте.Док. При това едната е само за специализирани преводи в областта на недвижими имоти - е, тарифите им са с по лев на страница по-ниски. Що се отнася до плащанията, парите обикновено идват дори по-рано от регламентирания срок. Освен това задължително изпращат имейл-потвърждение, че материалът е получен. Радвам се за всички, които успяват да получат по-високо възнаграждение за труда си, защото това наистина е тежък интелектуален труд. Но ми се струва и че не бива да правим генерални негативни изводи от единични ситуации в резултат от някакво недоразумение.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|