Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:55 15.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Тема Black list of ...нови  
АвторEnthusiastin (Нерегистриран)
Публикувано18.09.07 00:28

Колеги, дали има нужда да направим Черен списък на некоректни преводачески агенции, издателстав и др. възложители на преводачески поръчки? Ако смятате, че "Да", напишете го тук. Чета, че някои имат неприятни случки. Нека споделим опит и да се предупредим/предпазим взаимно. Трябва да сме солидарни. вижте колко много преводачи са в професионалния клуб тук, в срявнение с останалите професии си е направо бум на участници. Имате думата.

Тема Re: Black list of ...нови [re: Enthusiastin]  
Автор xakepxakep (новак)
Публикувано18.09.07 01:01

Аз съм За.

Авторnierika (Нерегистриран)
Публикувано18.09.07 14:51

Твърдо "ЗА"!

Автор 4avdar4e (минаващ)
Публикувано18.09.07 17:21

Тамън днес видях в Черните списъци, тук в дира, много "забавен"... диалог ли да го нарека???

Мисля, че след като е пуснато в публичното пространство, няма нищо лошо да се постне и тук. Не знам каква е истината, не съм работила с тази фирма, не вземам страна в случая!
Само си мисля, че момичето е право, що се отнася до проверката на документи и белите, които можем да направим ние, преводачите

Ето:

Автор metafrasi (мрела гинала)
Публикувано19.09.07 00:53

Лошо няма...
Мен лично са ме "завличали" веднъж с 14 лева, но предполагам, че се дължи на факта, че агенцийката се намираше на границата с Гърция, съвсем са й секнали приходите и е хлопнала кепенците без време...
А агенции, които търсят преводачи, взимат декларации и после ни вест, ни кост - и тях ли да ги слагаме по черните списъци? Може просто да няма работа...
Та така - аз основно исках да кажа, че все с интелигентни и коректни хора ми се е случвало да работя и пожелавам същата благодат и на останалите колеги на свободна практика

. Peace

Тема Re: Black list of ...нови [re: metafrasi]  
АвторAлekcия (Нерегистриран)
Публикувано19.09.07 08:05

- И аз съм "ЗА" да се пише за некоректните възложители, с единствена цел да се предпазваме взаимно (случката с колега Зайче наскоро), НО в онова дет се цъка, посочено от Чавдарче има много арогантност. Не съм от София, не познавам цитираната агенция, ала е грозно. Не съм "ЗА" да четем нападки, обиди, красоти на майка и др. от сорта. Има далеч по-приятни и важни неща.

Тема Re: Black list of ...нови [re: Aлekcия]  
АвторEнa (Нерегистриран)
Публикувано19.09.07 11:33

Твърдо "ЗА"!!! Мисля си, че няма да е лошо и накратко да посочваме обстоятелствата по случая.

Тема Да - но... [re: Enthusiastin]  
Автор Ja ()
Публикувано03.11.07 12:48

Аз съм ЗА.

Но нека срещу името на агенцията да следва и кратко описание на промблема, въз основа на който според даден преводач тя заслужава да бъде включена в този списък. Именно така, според мен, друг преводач ще прецени да работи или не с нея. Ще е наясно какъв проблем може да го очаква и сам ще реши дали за него това е важно или е готов да направи компромис и все пак да рискува.

Редактирано от Ja на 03.11.07 12:49.

Тема Re: Да - но...нови [re: Ja]  
Автор BlackWolf (минаващ)
Публикувано03.11.07 12:50

Всичко това е в ГОЛЯМА степен субективно.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.