|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Външно - приема ли вече?
|
|
| Автор | may (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.10.07 21:54 |
|
|
Здравейте, някой може ли да ми каже какво става с регистрирането на заклети преводачи? Благодаря предварително. :)
| |
|
Тема
|
Re: Външно - приема ли вече?
[re: may]
|
|
| Автор |
xakepxakep (минаващ) |
| Публикувано | 25.10.07 01:26 |
|
|
Регистрират преводачи за фирми, но не регистрират фирми.
| |
|
Тема
|
Re: Външно - приема ли вече?
[re: xakepxakep]
|
|
| Автор | may (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.10.07 11:05 |
|
|
Хе :) Благодаря.
| |
|
Тема
|
Регистрация на фирми
[re: xakepxakep]
|
|
| Автор | Aura (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.10.07 11:11 |
|
|
Някой знае ли защо спряха регистрацията на фирми и кога възнамеряват да я подновят?
| |
|
Тема
|
Re: Регистрация на фирми
[re: Aura]
|
|
| Автор | koлera (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.10.07 17:59 |
|
|
Според мен големите фирми си плащат на този, който размахва тоягата!!! Само вече едрите в бранша имат сметка да нямат конкуренция.
| |
|
Тема
|
[re: koлera]
|
|
| Автор |
4avdar4e (член) |
| Публикувано | 25.10.07 18:29 |
|
|
Колега, пишете меко казано нелепици Влезте тук: , изтеглете си списъка на фирмите, с които КО е сключил досега договори и вижте: 1143. Нима това не е конкуренция? Причините ще са други, но какви - нямам представа.
| |
|
Тема
|
[re: koлera]
|
|
| Автор | Дapo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.10.07 19:41 |
|
|
Колега,
Ей, не се стърпя и се и-ра на метеното.
За твое сведение едрите в бранша не са тези, които се занимават с преводи на лични документи, а онези, които превеждат хиляди страници за конкретни проекти.
| |
|
|
|
Причината е, че заловиха фалшифицирани подписи на преводачи. Някои фирми са давали имена на заклети преводачи или са ги подписвали без знанието на самите преводачи. Аз лично съм свидетел на превод от иврит, за който преводачката каза, че не го е подписала тя. Знам коя фирма го е пуснала в КО. Преводът беше върнат обаче не заради това, а заради неспазване на други изисквания.
| |
|
Тема
|
[re: Дapo]
|
|
| Автор | koлera (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.10.07 10:44 |
|
|
Здравейте колеги,
прекрасно знам колко са фирмите с договор в Ко., прекрасно знам каква част от тях развиват дейност, също така знам, че има нарушения. Това обаче не оправдава Ко, че спъва предприемачеството в сектора!!!!
На другия колега, който явно се занимава само с проекти ще кажа, че мога да посоча поне две големи фирми, които работят големи проекти и които внасят на ден около 70-80 документа за легализация.
А това, че в Ко. се плаща и се получават подаръци всички го знаем, но явно на всички им изнася да мълчат.
| |
|
|
|
И понеже покрай сухото гори и суровото, липсата на последователност и мислене при раздаването на правосъдие и излишното демонстриране на мускули от лицето, плеснато за шеф на отдела, ми се наложи да ходя в полцията и да обяснявам, че моят подпис е мой.
Показателна беше реакцията на служителя от полицията - КОЙ НИ ГИ ПРАЩА ТИЯ ДОКУМЕНТИ?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|